Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group Gyár Debrecen stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel

Az oktatás, tudomány és a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedő együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői az egyetem Learning Center-ében július 4-én. A két fél közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza. A jelenleg öt karra kiterjedő megállapodás olyan mérföldkő, ami teljesen új szintre emeli ezt a partnerséget.

Vállalati
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
 

Press Contact.

Reka Jenei
BMW Magyarország

Tel: +36-52-33-3800

send an e-mail

Author.

Reka Jenei
BMW Magyarország

Az oktatás, tudomány és a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedő együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői az egyetem Learning Center-ében július 4-én. A két fél közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza. A jelenleg öt karra kiterjedő megállapodás olyan mérföldkő, ami teljesen új szintre emeli ezt a partnerséget.

A BMW Group számára az egész világon nagy jelentőséggel bír minden oktatási és képzési együttműködés, így van ez a BMW Group Gyár Debrecen esetében is. Minden tréning és képzés a jövőbe történő befektetést jelenti, különösen, ha fiatalokról van szó, hiszen ők a munka világába lépve, új szemléletükkel saját karrierjük mellett a már meglévő folyamatokat, technológiákat is aktívan formálhatják.

Az eseményen Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a BMW Group elkötelezett Debrecen mellett, mely elköteleződésben fontos szerepet kap a magasan képzett szakemberekkel való együttműködés. „Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő hozzáállású munkatársainkat. Számunkra a kultúra központi elem, mert hiszünk abban, hogy ez a kulcs a sikerhez. Mindig azt hangsúlyozzuk, hogy a BMW jövőjét itt építjük Debrecenben. Az egyetemben pedig fontos partnerre találtunk ennek megvalósításában” – mondta a cégvezető.

Papp László, Debrecen polgármestere az aláírás kapcsán rávilágított arra, hogy a megállapodás az egyik legjövőbemutatóbb együttműködés. „A BMW Group esetében olyan tudást, innovációt, vállalati kultúrát képviselő nagyvállalatról beszélünk, amelytől nagyon sokat lehet tanulni. A BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Egyetem mai napon kötött együttműködési megállapodása által két nagyon erős szövetségesünk lett abban, hogy a debreceni fiatalok ne máshol, hanem itt, ebben a városban képzeljék el a jövőjüket”.

A Debreceni Egyetem Magyarország egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye, jelentős tudományos kutatóközpont, amely – felismerve a magas színvonalú, gyakorlatorientált képzésben rejlő szakmai és munkaerő-piaci lehetőségeket – aktívan támogatja az oktatás és az ipar gyümölcsöző együttműködését.

Kossa György, az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az eseményen elmondta, hogy ha két világmárka - a BMW és a Debreceni Egyetem - találkozik, az erős üzenet az egyetemen tanuló hallgatóknak és a térség polgárainak egy rendkívül magas, tudományokra épített ökoszisztéma létrejöttéről, ami növeli diplomájuk értékét.

Szilvássy Zoltán rektor kifejtette, hogy a debreceni Magyarország legszélesebb képzési spektrumát kínáló egyeteme, így az intézmény a BMW számára sokat tud nyújtani az oktatás, a képzés, az innováció területén. „Nagy reményekkel állunk ehhez az együttműködéshez, és az, hogy ez a mai napon szerződésben testesül meg, különös kiváltság és öröm a számunkra” – tette hozzá a rektor.

A vállalatnál végbemenő növekedés és fejlődés minden területen jól látható. Az alapkőletétel óta eltelt első év volt az építkezés leglátványosabb időszaka, hiszen a legnagyobb és legfontosabb épületek napról napra nyerik el formájukat. Egyszerre több építési fázis zajlik: miközben ugyanazon épület egyik részén még a tartópilléreket állítják fel, más pontokon már a tető és a homlokzati falak is készülnek, melynek eredményeként az építkezés a tervek szerint halad.

Az első épületek, amelyeket idén átadnak, a Képzési Központ és a Kommunikációs Központ. A Képzési Központ építése a befejező stádiumba lépett, és hamarosan megkezdődik az eszközök telepítése, hogy szeptembertől készen álljon az épület a négy szakmában duális képzésben részt vevő technikus tanulók első csoportjának fogadására.

A BMW Group debreceni gyárában dolgozók száma hónapról hónapra jelentősen növekszik: júliusban már az 500. munkatárs csatlakozott a csapathoz.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Spanish
  • Csatolt fájl nyelve
  • Angol
  • Arabic
  • French
  • Magyar
  • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés