Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad bemutatja: ConnectedRide okosszemüveg

Innovatív motorkerékpár-szemüveg head-up display technológiával.

Opcionális extrák, kiegészítők
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Author.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Ami néhány évvel ezelőtt még a sci-fi világát idézte, most valósággá válik a BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveggel. Az innovatív motorkerékpár-szemüveg az autóiparban már ismert head-up display technológiát alkalmazza, és minden releváns adatot – mint például a navigáció információit, az aktuális sebességet vagy sebességfokozatot – valós időben közvetlenül a motoros látómezejébe vetít – gyorsabb reakcióidőt és biztonságosabb motorozást téve ezáltal lehetővé.

A BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveg egy app segítségével Bluetooth kapcsolaton keresztül egyszerűen csatlakoztatható az okostelefonhoz. A kivetítés pozíciója és a beállítások a motorozás megkezdése előtt és menet közben is változtathatók a motorkerékpár kormányán található multikontrollerrel.

 

Az egyéni felhasználói felület és a fokozott motorozási biztonság mellett az okosszemüvegek magas szintű kényelmet is nyújtanak. A szemüveg és a kijelző kialakítása a motorosok speciális igényeihez lett igazítva. Emellett a BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveg számos bukósisakhoz és arcformához adaptálható, ennek köszönhetően az okosszemüveg még a hosszú túrákon is kényelmesen viselhető. A lítium-ion akkumulátor akár tízórás üzemidőt is lehetővé tesz.

 

A BMW Motorrad a szemüvegkerethez két készlet hitelesített UVA/UVB-lencsét is mellékel. Az egyik lencsekészlet 85%-ban átlátszó, és elsősorban a beépített napellenzővel ellátott sisakokhoz használható. A másik készlet színezett lencsékkel rendelkezik, így az okosszemüveg tökéletes napszemüveggé válik.

 

A szemüveges motorosok számára a lencsék egy RX-adapter segítségével optikusok által csiszolhatók és beállíthatók a kívánt látásélességhez (max. 4 dioptriáig). Azok számára, akik kontaktlencsét viselnek, az okosszemüveg normál módon használható. A készletek egy szemüvegtokot és egy USB töltőkábelt is tartalmaznak.

 

A BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüvegeket 2023. július 7-én, a berlini BMW Motorrad Days keretében mutatták be.

 

A BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveg legfontosabb jellemzői:

 

- Két méretben (M + L) kapható, különböző orrpárnákkal. Az M-es méret 53-67 mm-es pupillatávolsághoz, az L-es méret pedig 59-73 mm-es pupillatávolsághoz megfelelő.

- Két lencsekészlet (1 szett színezett lencse és 1 szett 85%-ban átlátszó lencse), beépített fényérzékelő, hitelesített UVA/UVB szűrő.

- RX adapter a lencsék optikus általi beállításához a kívánt látásélességhez (max. 4 dioptriáig).

- Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható az okostelefonokhoz fejlesztett BMW Motorrad Connected App használatával.

- Valós idejű GPS-adatátvitel az applikációról az okosszemüvegre.

- Head-Up funkció a navigációhoz egyedi kijelzővel.

- A sebesség, a sebességkorlátozás, a sebességfokozat és a navigáció kijelzése (egyszerűsített irányjelzések nyilakkal, vagy részletes navigáció utcanevekkel, kereszteződésekkel és precízen megjelenített útvonalakkal).

- Integrált fényérzékelő és integrált optikai modul a biztonságos adatátvitelhez és az adatok biztonságos megjelenítéséhez a jobb oldali lencse bal felső részén.

- A lítium-ion akkumulátor akár tíz órás üzemidőt biztosít.

- USB töltőkábel.

- Működési hőmérséklet-tartomány -10° és +50°C között.

- Szín: Antracit.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Spanish
  • Csatolt fájl nyelve
  • Angol
  • Arabic
  • French
  • Magyar
  • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés