Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI a 2023-as Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon látványos premiereket ünnepelt

Vérpezsdítő hangok, letaglózó tempó és megismételhetetlen hangulat: a Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál egyedülálló stílusban élteti a motorsport és az autózás ünnepét. A legendás hegyi felfutó jubileumi, 30. felvonásán idén a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is bemutatkozott.

MINI
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Vérpezsdítő hangok, letaglózó tempó és megismételhetetlen hangulat: a Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál egyedülálló stílusban élteti a motorsport és az autózás ünnepét. A legendás hegyi felfutó jubileumi, 30. felvonásán idén a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is bemutatkozott.

A versenypályán ünnepelt premier mellett a brit prémiumgyártó a MINI modellcsaládjának jövőképébe is teljes életnagyságú betekintést engedett: reflektorfénybe gurult Goodwoodban a tisztán elektromos meghajtású MINI Concept Aceman tanulmányautó, a limitált kiadású MINI Cooper SE Cabrio pedig nyitott tetővel nyűgözte le a zéró emissziójú vezetési élmény szerelmeseit. A MINI az idén 30. alkalommal megrendezett Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon látványos premiereket ünnepelt, megannyi résztvevő társaságában. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás, a MINI Concept Aceman tanulmányautó és a limitált kiadású MINI Cooper SE Cabrio a brit prémiummárka portfóliójának sokszínűségét hirdette.

MINI a legendás hegyi felfutón

A Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál a nézők közelségéről és a Goodwood House melletti legendás szakaszról ismert. A motorsport és az autózás rajongóinak ritkán van lehetőségük ennyire közel kerülniük a versenyautókhoz és az őket híressé tevő pilótákhoz. A verseny középpontjában a hegyi felfutó áll: a nürburgringi 24-órás futamon ünnepelt dobogós helyezés után a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is itt tartotta meg brit versenypályás premierjét. „A hatfokozatú manuális váltó nem csupán a különkiadás nevét adja, de egy vérpezsdítően egyedülálló nagyteljesítményű modellt is. A 999 darabos limitált szériaként elkészülő különkiadás a márka motorsportos gyökereit, a gokartos vezethetőséget és a márkára jellemző vezetési élményt élteti” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Goodwoodban a különkiadás volánja mögött a legendás versenyautó-mérnök, John Cooper unokája, Charlie Cooper foglalt helyet. A hegyi felfutó évről évre mércét ad az autógyártó vállalatoknak, akik itt modelljeik és pilótáik teljesítményét is megmérethetik.

Betekintés a jövőbe

A MINI Concept Aceman tanulmányautó, amely a MINI modellcsaládjának jövőképébe és a tisztán elektromos mobilitás menetdinamikai lehetőségeibe enged betekintést, a 2023-as Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon ünnepelte brit premierjét. A tanulmányautó magával ragadó stílusban mutatja be, hogy a formanyelv, az utastér-kialakítás és a hálózatról tölthető menetteljesítmény terén mi mindent tartogat a MINI számára a jövő.

Reflektorfényben a limitált MINI Cooper SE Cabrio

A versenypálya mellett az első tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE Cabrio modellt is megcsodálhatták a rajongók, akik a hálózatról tölthető modellekkel kapcsolatos információkat is megismerhették. A Nagy-Britanniába 150 példányban érkező MINI Cooper SE Cabrio egyetlen feltöltéssel 201 kilométer megtételére képes (WLTP). A modell a világ első zéró emissziójú prémium kabriója a kisautó-szegmensben, amely a MINI modellcsalád tisztán elektromos meghajtású, következő nemzedékét is egy lépéssel közelebb hozza.

A négy eseménydús nap után a látogatók és a résztvevők már a jövő évi Goodwood Festival of Speed sebességfesztivált is izgatottan várják.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés