Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A Skót-felföld felfedezése a MINI Countryman új nemzedékével

A kihívást jelentő útvonalakon az ALL4 intelligens összkerékhajtással dolgozó, új MINI Countryman nem csupán sportos menetdinamikai adottságairól tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy a hétköznapok megszokott ritmusába egy-egy kalandos kiruccanás bármikor belecsempészhető.

MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A kihívást jelentő útvonalakon az ALL4 intelligens összkerékhajtással dolgozó, új MINI Countryman nem csupán sportos menetdinamikai adottságairól tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy a hétköznapok megszokott ritmusába egy-egy kalandos kiruccanás bármikor belecsempészhető.

Élénkzöld tisztások, ragyogó napsütés, bámulatos kilátás és viharos esőfüggönyök bármelyik pillanatban: a Skót-felföld egy érintetlen természeti paradicsom, amely azonnal rabul ejti az ide látogatók szívét. A körülbelül 1 000 méteres magasságig emelkedő, piramis-alakú hegységek, a kanyargó folyók és az ősi sziklák mélyébe nyúló, kristálytiszta tavak sűrű egymásutánja káprázatos helyszínt kínál a szabadtéri sportok kedvelőinek – a minden kalandra kész MINI Countryman harmadik nemzedékének pedig kihívást jelentő útvonalakat.

Stirling várától a piramis-alakú hegységekig

Az utazás Stirling városából indul, ahol a Castle Hill névre keresztelt, vulkanikus eredetű szikla tetején Skócia egyik legnagyobb vára áll. Káprázatos kilátás nyílik innen a Loch Lomond nemzeti parkra, amely az Egyesült Királyság legnagyobb, megegyező nevű tavának is otthont ad. Stirling vára, amelyről először egy XII. századi dokumentumban tettek említést, a Stewart királyi család birtokában, a reneszánsz idején virágzott.

Stirling városából az A84 és az A85 jelzésű utak vezetnek észak felé, sűrű erdőkön keresztül, mélykék tavak mellett, egészen az apró Mid Lix településig. A beágazó A827-es út a Loch Tay tó partja mentén hívogat az északkeleti hegységek felfedezésére, így a kanyargós hegyi szerpentinen a MINI Countryman első kézből bizonyíthatja egyszerre kényelmes és sportos menetdinamikai kvalitásait.

A piramis-alakú hegységek egyik legmagasabb csúcsa, az 1 214 méter magas Ben Lawers alatt húzódik végig a környező folyók 344 méter hosszú gátja. A Sports Activity Vehicle modellek adottságaival felvértezett MINI Countryman otthonosan mozog Skócia érintetlen tájain, miközben tágas csomagtere a kalandos kiruccanásokhoz szükséges összes felszerelésnek helyet biztosít.

James Bond nyomdokain

A Skót-felföld változatos útvonalai minden látogatóban kalandvágyat ébresztenek. Az északnyugatra tartó, A82 jelzésű út a Glencoe hegyvidékig vezet, a festői szépségű út hűs vizű folyók mentén, a Lochan na h-Achlaise édesvízi tó és a Bridge of Orchy történelmi falu mentén kanyarog.

A Glen Etive felett átívelő hídon túl, a vad folyó mentén egy keskeny út vezet dél felé, ahol számos vízesés egyre mélyebbre és mélyebbre nyúlik befelé a völgybe. Az Etive folyó Skócia egyik legnehezebb vadvízi evezős élményét kínálja az ide látogatóknak, így nem csoda, hogy a 007-es titkos ügynök szerepébe bújt Daniel Craig is e folyó partján rázta le üldözőit a Skyfall című filmben. A dél felé tartó útviszonyokkal azonban az off-road gumiabroncsokkal szerelt MINI Countryman ALL4 jobban megbirkózik, mint a világ leghíresebb titkos ügynökének sportautója.

Természeti szépség és atlanti finomságok

Az Arrochar felé vezető A82 jelzésű út mentén a Falloch vízesések különleges megállót kínálnak. Tovább haladva dél felé, balról végig a Loch Lomond kilátása fogadja a látogatókat, egészen az Atlanti-óceánból benyúló Clyde fjord legészakibb csúcsa, a Loch Fyne tengerszem nyugati oldaláig vezető A83 jelzésű út találkozásáig. Az ár-apály mozgása egészen Glasgow kikötőjéig érezhető, a kapcsolódó áramlatok miatt pedig a Loch Fyne vize kiváltképp friss és tápanyagokban gazdag. Ideális környezet ez az osztrigáknak és a legváltozatosabb halfajoknak, a Loch Fyne Oysterbar étteremben így páratlanul fenséges ízélmények fogadják a vendégeket – természetesen festői kilátással a tengerre és a hegységekre.

A sajtóközleményben szereplő modell technológiafejlesztési célokat szolgáló prototípus, amely kereskedelmi forgalomban nem lesz elérhető. A sorozatgyártást előkészítő fejlesztési folyamatok miatt az átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és energiafogyasztásra, illetve tisztán elektromos hatótávolságra vonatkozó értékek egyelőre nem elérhetők (2023/07).

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés