Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

+++ Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot +++ Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.” +++ Senjang a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is folytatja felkészülését +++

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 160,99 KB)
  
Photos(11x, 92,55 MB)

Related Links.

+++ Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot +++ Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.” +++ Senjang a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is folytatja felkészülését +++

Igazi mérföldkő a kínai Senjang város Dadong kerületében működő létesítmény gyártósoráról ma legurult BMW i5 modell: a Frozen Pure Grey karosszériafényezést viselő, tisztán elektromos meghajtású újdonság a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) sorozatgyártásban napvilágot látott hatmilliomodik autója. A legutóbbi 1 millió darab új autó elkészítéséhez mindössze 15 hónapra volt szükség, hiszen a senjangi üzem tavaly februárban ünnepelte a sorozatgyártásban legyártott ötmilliomodik autót. Az új mérföldkő a létesítmény kimagasló dinamizmusának és versenyképességének ékes bizonyítéka, amely attól függetlenül is folytatódik, hogy a BBA gyárai mindeközben a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is készülnek.

„A hatmilliomodik autó a senjangi kimagasló teljesítmény szimbóluma” – fogalmazott Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. „Ahogyan a világ többi pontján működő gyárunk esetében, úgy itt is kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása” – tette hozzá.

A minőségbiztosítást mesterséges intelligencia támogatja

A mérföldkőnek számító újdonság éppúgy átesett a senjangi gyárban bevezetett szigorú minőségellenőrzési folyamaton, ahogyan a sorozatgyártásban napvilágot látó összes többi modell is. A folyamatnak a karosszériafényező műhelyben működő automatikus felületellenőrzés is része, amely során a technológia minden egyes új autót 100 000 alkalommal fényképez le, a festékszennyeződések, szálak, karcolások vagy más kisebb hibák azonosítását pedig mesterséges intelligencia végzi – megbízhatóan és milliméteres pontossággal. Az esetleges eltéréseket lézerrel jelölik meg, majd javítják.

Felkészülés a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére

Mindeközben Senjang a Neue Klasse modellgeneráció sorozatgyártásának beindítására is készül. A BMW Group a nagyfeszültségű akkumulátor-technológia hatodik generációja számára három kontinensen öt gyártási létesítményt épít fel. Ezek egyike Senjang, amelybe a müncheni központú vállalatcsoport 10 milliárd kínai jüant invesztált. Az üzemcsarnok tavaly novemberben épült fel, az installáció és a gyártó berendezések telepítése idén márciusban vette kezdetét. A tervek szerint az első előszériás akkumulátorok már év végén napvilágot látnak. A helyi kutatás-fejlesztési központban eközben az átfogó tesztelések és a honosítási minősítések is megkezdődtek.

A Neue Klasse modellgeneráció 2025-ben ünnepli világpremierjét. Kínában az első modellek 2026-ban készülnek el. A BMW Brilliance Automotive (BBA) mindhárom gyára – Dadong, Tiexi és Lydia – képes tisztán elektromos meghajtású modellek sorozatgyártására.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: https://www.press.bmwgroup.com/hungary

A BMW Group

A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. A BMW Group világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2023-ban a BMW Group több mint 2,55 millió darab gépkocsit és több mint 209 000 darab motorkerékpárt értékesített világszerte. 155,5 milliárd eurós összbevételével a vállalat a 2023-as pénzügyi évben 17,1 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2023. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 154 950 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

X: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés