Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Közel huszonkétezren látogattak el az idei Balatonfüred Concours d’Elegance-ra, amelyet a BMW Group Magyarország támogatott

Immár kilencedik alkalommal tért vissza a Balaton partjára a környező országok egyik legnagyobb, klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléje, a Balatonfüred Concours d’Elegance. A május 10-12. között megtartott, a BMW Group Magyarország főszponzori támogatását élvező esemény fődíját, a Best of Show címet az 1963-ban gyártott Facel Vega II nyerte el, míg a BMW Group különdíját az 1987-es évjáratú Daimler Limousine érdemelte ki.

Vállalati
·
Veterános események
·
Örökség
·
BMW örökség
·
Vállalati események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Downloads.

  
Attachments(1x, 201,63 KB)
  
Photos(1x, 1,43 MB)

Immár kilencedik alkalommal tért vissza a Balaton partjára a környező országok egyik legnagyobb, klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléje, a Balatonfüred Concours d’Elegance. A május 10-12. között megtartott , a BMW Group Magyarország főszponzori támogatását élvező esemény fődíját, a Best of Show címet az 1963-ban gyártott Facel Vega II nyerte el, míg a BMW Group különdíját az 1987-es évjáratú Daimler Limousine érdemelte ki.

Az elmúlt hétvégén a balatonfüredi Tagore - sétányon közel 22 ezer érdeklődő ismét ízelítőt kaphatott az autózás és motorozás történelméből. A IX. Concours d’Elegance-on több mint negyven különleges, nagy becsben tartott veterán és youngtimer sorakozott fel. Köztük olyan ritkaságok, mint a második világháború előtti sportautók egyik legendája, a Bugatti Typ 43 Grand Sport, amelynek egyik 1929-ben gyártott modelljét lehetett most megtekinteni. Sokan megcsodálták az 1923-as, eredeti fényében pompázó Steyr Typ VI-ot is, amely a két háború közötti időszak méltán elismert versenyautója volt. A rendezvény impozáns autócsodái közt látni lehetett még a robusztus külsejű csehszlovák Tatra T603-at, a kőrisfa vázhoz rézszegecsekkel rögzített mahagóni deszkák alkotta karcsú karosszériával rendelkező Renault Skiff Labourdette-et 1914-ből, valamint azt az 1987-es Daimler Limousine-t, amelyet még II. Erzsébet angol királynő is használt néhányszor. Utóbbi autó el is nyerte a rendezvényen a BMW Group különdíját. A fődíjat, a Best of Show elismerést viszont az 1963-ban gyártott Facel Vega II érdemelte ki. A modellt máig a francia autógyártás egyik nagy büszkességének tartják, ami a maga idejében felvette a versenyt a Aston Martin DB4-el, a Ferrari 250 GT-vel és a Mercedes-Benz 300 SL-lel, rászolgálva akkoriban a világ leggyorsabb négyüléses kupéja címre.

A régió egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjén, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált Balatonfüred Concours d’Elegance-on a legjobb restaulásért járó FIVA-díjat az 1960-as Volkswagen Bogár 1200, míg a legjobb állapotban megőrzött autónak odaítélt MAVAMSZ-díjat az 1993-ban gyártott Porsche 968 Clubsport kapta meg.

A BMW Group Magyarország idén is egy különleges classic túrával indította az eseményt, ahol a sajtó képviselői egy 1966-os BMW 2000 CS és egy 1999-es évjáratú BMW M Coupé modellt vezettek, a vadonatúj BMW M440i Coupé, 230i Coupé és az X2 M35i nóvumok mellett. A hétvégi eseményen a BMW luxusautói álltak a középpontban, a BMW i7, a 740d, az X7, az XM, a 8-as Gran Coupé és egy M3 CS, valamint egy különleges kéttónusú fényezéssel ellátott limuzin. A BMW Motorrad szinte teljes palettája ott volt a Vitorlás téren, míg a legújabb háromajtós MINI Cooper itt ünnepelte hazai közönségpremierjét. A szombati gálavacsorán az Anna Grand Hotel Balatonfüredelőtt a BMW i7 és a BMW R12 motorkerékpár adták az esemény méltó díszletét a veterán járművek mellett.

„Az idén 20 éves BMW Group Magyarország egyik legtradicionálisabb rendezvénye a Balatonfüred Concours d’Elegance, melyet a vállalatunk immár nyolcadik alkalommal támogat. Az eseményre egyfajta guruló múzeumként is tekintünk, ahol a járműkülönlegességeket igazán közelről, akár mozgás közben is megtekinthetik az érdeklődők. Minden évben különleges klasszikus és új járművekkel készülünk, legyen az két- vagy négykerekű. A résztvevők és látogatók autók és motorok iránti rajongása, a múlt értékeinek tisztelete, valamint a festői Balaton-parti közeg valóban különleges, jó hangulatú és értékes élményt jelent, melyet a Balatonfüred Concours d’Elegance sikere egyértelműen bizonyított idén is” – mondta el Salgó András, a BMW Group magyarország vállalati kommunikációs vezetője az esemény kapcsán.

A díjazottak listája a https://balatonfuredconcours.eu/nyertesek/ oldalon található meg.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: https://www.press.bmwgroup.com/hungary

A BMW Group

A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. A BMW Group világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2023-ban a BMW Group több mint 2,55 millió darab gépkocsit és több mint 209 000 darab motorkerékpárt értékesített világszerte. 155,5 milliárd eurós összbevételével a vállalat a 2023-as pénzügyi évben 17,1 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2023. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 154 950 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

X: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés