Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Klaar voor de start: MINI John Cooper Works Concept. Wereldpremière Detroit - North American International Auto Show 2014.

Voor MINI zo kenmerkende looks en pure autosporttechniek vormen samen het markante karakter van een John Cooper Works model. Daarmee staat het merk voor de unieke combinatie van een fascinerend kartgevoel en perfecte rijdbaarheid in het dagelijks verkeer. Voor een nieuw hoofdstuk in dit succesverhaal staat nu een veelbelovend talent aan de startstreep: de MINI John Cooper Works Concept. Het studiemodel dat op de NAIAS in Detroit voor het eerst wordt getoond is een voorproefje van innovatieve sportiviteit in traditionele stijl.

Designissues, Concepten en Studies
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~204,15 KB)
  
Photos(13x, ~68,81 MB)

Rijswijk. Voor MINI zo kenmerkende looks en pure autosporttechniek vormen samen het markante karakter van een John Cooper Works model. Daarmee staat het merk voor de unieke combinatie van een fascinerend kartgevoel en perfecte rijdbaarheid in het dagelijks verkeer. Voor een nieuw hoofdstuk in dit succesverhaal staat nu een veelbelovend talent aan de startstreep: de MINI John Cooper Works Concept. Het studiemodel dat op de NAIAS in Detroit voor het eerst wordt getoond is een voorproefje van innovatieve sportiviteit in traditionele stijl.

Nieuwe MINI vormt perfecte basis.
Dat het concept is gebaseerd op de jongste generatie MINI is duidelijk te zien aan de - vergeleken met de voorganger - langere wielbasis en toegenomen spoorbreedte. In combinatie met 18 inch grote lichtmetalen John Cooper Works wielen in een nieuw design heeft dat direct invloed op de sportieve rijeigenschappen. Het front van het studiemodel toont grote luchtinlaten op de voor mistlampen gereserveerde plaatsen, exact gevormde luchtgeleiders, LED-koplampen en een zwarte omlijsting van de grille. Verder omvat de John Cooper Works aerodynamica kit markante side skirts en aan de achterzijde een onderspoiler met flaps en diffusor. Een dakspoiler zorgt samen met luchtgeleiders ter hoogte van de C-stijlen voor een perfecte aerodynamische balans bij hoge snelheden.

Exclusieve lak met markante contrastkleur.
De heldere grijstint Bright Highways Grey dankt zijn markante uitstraling aan een bijzonder lakproces: de laatste grijze deklaag wordt met de hand fijngeslepen waarna de MINI John Cooper Works Concept nog een blanke laklaag krijgt. Deze puristisch en solide werkende kleur grijs wordt met de voor John Cooper Works zo kenmerkende contrastkleur rood gecombineerd voor het dak, de dakspoiler en de spiegelkappen. Verdere accenten in rood zijn het velgbed van de nieuwe lichtmetalen John Cooper Works wielen, de grote remklauwen van het sportremsysteem, de randen van de knipperlichten opzij en de contourlijnen van de front- en onderspoiler achter.

Sound engineering.
De MINI John Cooper Works Concept is uitgerust met een door John Cooper Works zelf ontwikkeld uitlaatsysteem. Van achteren is dat te zien aan de centrale dubbele, verchroomde eindpijpen die beide het John Cooper Works logo dragen. En naast de sportieve looks zorgt deze sportuitlaat ook voor een onmiskenbare sound.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen