Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Klaar voor de start: MINI John Cooper Works Concept. Wereldpremière Detroit - North American International Auto Show 2014.

Voor MINI zo kenmerkende looks en pure autosporttechniek vormen samen het markante karakter van een John Cooper Works model. Daarmee staat het merk voor de unieke combinatie van een fascinerend kartgevoel en perfecte rijdbaarheid in het dagelijks verkeer. Voor een nieuw hoofdstuk in dit succesverhaal staat nu een veelbelovend talent aan de startstreep: de MINI John Cooper Works Concept. Het studiemodel dat op de NAIAS in Detroit voor het eerst wordt getoond is een voorproefje van innovatieve sportiviteit in traditionele stijl.

Designissues, Concepten en Studies
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~204,15 KB)
  
Photos(13x, ~68,81 MB)

Rijswijk. Voor MINI zo kenmerkende looks en pure autosporttechniek vormen samen het markante karakter van een John Cooper Works model. Daarmee staat het merk voor de unieke combinatie van een fascinerend kartgevoel en perfecte rijdbaarheid in het dagelijks verkeer. Voor een nieuw hoofdstuk in dit succesverhaal staat nu een veelbelovend talent aan de startstreep: de MINI John Cooper Works Concept. Het studiemodel dat op de NAIAS in Detroit voor het eerst wordt getoond is een voorproefje van innovatieve sportiviteit in traditionele stijl.

Nieuwe MINI vormt perfecte basis.
Dat het concept is gebaseerd op de jongste generatie MINI is duidelijk te zien aan de - vergeleken met de voorganger - langere wielbasis en toegenomen spoorbreedte. In combinatie met 18 inch grote lichtmetalen John Cooper Works wielen in een nieuw design heeft dat direct invloed op de sportieve rijeigenschappen. Het front van het studiemodel toont grote luchtinlaten op de voor mistlampen gereserveerde plaatsen, exact gevormde luchtgeleiders, LED-koplampen en een zwarte omlijsting van de grille. Verder omvat de John Cooper Works aerodynamica kit markante side skirts en aan de achterzijde een onderspoiler met flaps en diffusor. Een dakspoiler zorgt samen met luchtgeleiders ter hoogte van de C-stijlen voor een perfecte aerodynamische balans bij hoge snelheden.

Exclusieve lak met markante contrastkleur.
De heldere grijstint Bright Highways Grey dankt zijn markante uitstraling aan een bijzonder lakproces: de laatste grijze deklaag wordt met de hand fijngeslepen waarna de MINI John Cooper Works Concept nog een blanke laklaag krijgt. Deze puristisch en solide werkende kleur grijs wordt met de voor John Cooper Works zo kenmerkende contrastkleur rood gecombineerd voor het dak, de dakspoiler en de spiegelkappen. Verdere accenten in rood zijn het velgbed van de nieuwe lichtmetalen John Cooper Works wielen, de grote remklauwen van het sportremsysteem, de randen van de knipperlichten opzij en de contourlijnen van de front- en onderspoiler achter.

Sound engineering.
De MINI John Cooper Works Concept is uitgerust met een door John Cooper Works zelf ontwikkeld uitlaatsysteem. Van achteren is dat te zien aan de centrale dubbele, verchroomde eindpijpen die beide het John Cooper Works logo dragen. En naast de sportieve looks zorgt deze sportuitlaat ook voor een onmiskenbare sound.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen