Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Wereldpremière zesdeurs MINI Clubman Concept in Genève.

MINI toont op de komende autoshow van Genève de wereldpremière van de MINI Clubman Concept. Dit studiemodel van de derde generatie MINI is flink groter dan de huidige MINI Clubman. In de lengte groeide hij maar liefst 26 centimeter en in de breedte bijna 17 centimeter. Onveranderd is de iconische uitstraling van dit model dankzij het kenmerkende design.

Designissues, Concepten en Studies
·
MINI
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~326,41 KB)
  
Photos(4x, ~12,63 MB)

Rijswijk. MINI toont op de komende autoshow van Genève de wereldpremière van de MINI Clubman Concept. Dit studiemodel van de derde generatie MINI is flink groter dan de huidige MINI Clubman. In de lengte groeide hij maar liefst 26 centimeter en in de breedte bijna 17 centimeter. Onveranderd is de iconische uitstraling van dit model dankzij het kenmerkende design.

Ondanks zijn flink gegroeide afmetingen (lengte 4.223 mm, breedte 1.844 en hoogte 1.450 mm) heeft MINI het onderscheidende karakter van dit model weten te behouden. De MINI Clubman Concept is direct herkenbaar aan de ronde koplampen, de horizontale dakprofielen en de kenmerkende grille. De nadrukkelijk zichtbare wielkasten en een dubbele dakspoiler versterken het dynamische karakter van het ontwerp.

Gebruiksgemak en meer binnenruimte
Aan de achterkant is de Clubman Concept onmiskenbaar MINI – met dank aan de dubbele deuren. Die verschaffen op een bijzonder makkelijke manier toegang tot de laadruimte. De achterkant kent bovendien een nieuw functioneel detail, een sensor onder de bumper. Door met de voet langs deze sensor te bewegen, opent de gebruiker de achterdeuren.

Door de enorme groeispurt is ook de binnenruimte van de MINI Clubman Concept er flink op vooruit gegaan. Hierdoor hebben de inzittenden voorin meer bewegingsruimte en beschikken de achterpassagiers over extra beenruimte. De achterbank bestaat bovendien uit drie aparte zitplaatsen wat eveneens bijdraagt aan het zitcomfort.

MINI Connected
In het nieuwe interieur heeft MINI luxe materialen toegepast zoals drie verschillende soorten leer, gepatineerd zilver en zwart chroom. Indirecte verlichting zorgt bij rijden in het donker bovendien voor een aangename sfeer.
Met de MINI Clubman Concept tilt MINI de mogelijkheden van MINI Connected naar een nog hoger plan. De functionaliteiten zijn afleesbaar via het MINI-typische, centraal gemonteerde,  20 centimeter ronde scherm en worden ondersteund door een naadloze integratie van de auto in de digitale wereld via de cloud.

Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Spartanburg. Monday 26. June.
09:30 EST / 15:30 CEST. 

Here you can see the live transmission of the event.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen