Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW’s autodeelprogramma DriveNow breidt uit naar Londen.

Het autodeelprogramma van BMW in samenwerking met Sixt is afgelopen week geïntroduceerd in Londen. DriveNow telt bij de start in de Britse hoofdstad 210 BMW’s en MINI’s. In de loop van 2015 groeit dat aantal naar driehonderd voertuigen inclusief dertig volledig elektrische BMW’s i3.

I01
·
Technologie
·
BMW i
·
BMW i3
·
Technology, Research & Development
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~314,55 KB)
  
Photos(3x, ~2,81 MB)

Rijswijk. Het autodeelprogramma van BMW in samenwerking met Sixt is afgelopen week geïntroduceerd in Londen. DriveNow telt bij de start in de Britse hoofdstad 210 BMW’s en MINI’s. In de loop van 2015 groeit dat aantal naar driehonderd voertuigen inclusief dertig volledig elektrische BMW’s i3.

DriveNow biedt vanaf nu ook Londenaren flexibele en betaalbare mobiliteit op maat. Abonnees kunnen de auto’s via een app lokaliseren, ontgrendelen en gebruiken. Per minuut wordt een tarief in rekening gebracht van omgerekend 45 eurocent met een maximum van 23 euro (20 pond) per uur. In dat bedrag zijn alle kosten verwerkt, ook brandstof, tol, verzekering en parkeren. Het is ook mogelijk de auto voor een aantal uren of zelfs een hele dag te reserveren.

FInd it. Drive it. Drop it.
‘Er wordt in Londen al op kleine schaal gebruik gemaakt van autodeelprogramma’s. Wij gaan die tendens versnellen omdat we werken zonder reservering vooraf en de gebruiker alleen per minuut betaalt’, zegt Joseph Seal-Driver, hoofd DriveNow in Groot-Brittannië. De gebruiker kan de auto bovendien op elke gewenste locatie achterlaten binnen het DriveNow-gebied, dat momenteel 65 vierkante kilometer beslaat. Het omvat de wijken Ilsington, Haringey en Hackney. BMW en Sixt willen DriveNow uitbreiden naar andere delen van Londen. Met name de vrijheid van het zorgeloos parkeren, maakt het gebruik van de deelauto’s flexibel en daarmee aantrekkelijk. Seal-Driver: ‘Find it. Drive it. Drop it. Dat is het motto dat we voor deze formule hanteren.’

360.000 gebruikers.
DriveNow is al beschikbaar in zeven andere steden in de verenigde Staten, Duitsland en Oostenrijk en telt 360.000 gebruikers voor een vloot van zo’n 3.000 BMW’s en MINI’s. BMW Group en Sixt SE zijn ieder voor de helft eigenaar van het autodeelprogramma. De dienst sluit aan op twee wereldtrends: de groei van de verstedelijking en de groei van autogebruik op maat in plaats van bezit. DriveNow wil daarom verdere uitbreiding naar nog eens vijftien steden in Europa en tien in de Verenigde Staten.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen