Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW i presenteert intelligente oplaadservice voor thuis.

Op de Consumer Electronics Show CES in Las Vegas (6 – 9 januari 2015) onthult BMW i een unieke, innovatieve oplaadservice: BMW i Home Charging Services. Deze slimme oplossing, onderdeel van het 360° ELECTRIC portfolio, is bedoeld voor het zo voordelig mogelijk thuis laden van elektrische en plug-inhybridemodellen met de BMW i Wallbox Pro.

Technologie
·
BMW i
·
Technology, Research & Development
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~218,13 KB)
  
Photos(1x, ~2,14 MB)

Op de Consumer Electronics Show CES in Las Vegas (6 – 9 januari 2015) onthult BMW i een unieke, innovatieve oplaadservice: BMW i Home Charging Services. Deze slimme oplossing, onderdeel van het 360° ELECTRIC portfolio, is bedoeld voor het zo voordelig mogelijk thuis laden van elektrische en plug-inhybridemodellen met de BMW i Wallbox Pro.

Werking van de intelligente oplaadservice.
BMW i Home Charging Services benut bij voorkeur stroom van zonnepanelen als die aanwezig zijn. Bij het ontbreken daarvan kiest het systeem voor laden tijdens de uren met het goedkopere nachttarief. De oplaadservice van BMW i zorgt er dus voor dat de energiekosten zo laag mogelijk zijn. In de Verenigde Staten is het te besparen bedrag geschat op mogelijk wel 800 dollar per jaar. Het slimme systeem is bijzonder gebruiksvriendelijk. Het is geïntegreerd in het elektriciteitsnetwerk en maakt gebruik van diverse online datasystemen.
‘BMW is de eerste autofabrikant die een dergelijke oplaadservice biedt’, zegt BMW Project Manager Julian Lienich. ‘Het doel is elektrische mobiliteit zo voordelig mogelijk te maken met gebruik van groene energie, zonder dat gebruikers er enig omkijken naar hebben.’

In Las Vegas demonstreert BMW hoe BMW i Home Charging Services werkt. De presentatie is in samenwerking met energiemaatschappij Beegy opgezet. Een met zonnepanelen bedekte carport levert stroom aan de BMW i Wallbox, die is ontwikkeld om BMW i modellen thuis op te laden. Aan de hand van de zonkracht en het elektriciteitsnetwerk thuis bepaalt het systeem automatisch de efficiëntste laadoptie. De benodigde data komen van Solarwatt en Kiwigrid. Een beeldscherm op de CES-show toont de actuele weersvooruitzichten met de te verwachten zonkracht, zodat bezoekers kunnen zien hoe het oplaadsysteem van BMW i deze verwachting benut om oplaadtijden optimaal te managen. En als de zon niet schijnt, schakelt het systeem over op de tijden met goedkope stroom van het thuisnet.
De demonstratie van Home Charging Services in Las Vegas toont nog een ander nieuw concept van BMW: een systeem voor de energieopslag in gebruikte BMW i-batterijen, die in deze toepassing een tweede leven krijgen. De zonne-energie van overdag kan in deze opslagunits worden opgeslagen en is vervolgens ’s avonds en ’s nachts beschikbaar voor het laden van de batterijen in de auto. De batterijen kunnen ook dienen voor aanvullende elektriciteitsvoorziening in huis. Op deze manier zijn de totale energiekosten nog verder te verlagen.

Simpele oplossing voor optimalisering van energiegebruik en kosten.
Kort samengevat: BMW i Smart Charging Services is bedoeld om de kosten van opladen in de hand te houden en – indien aanwezig – optimaal gebruik te maken van zonnepanelen. Door de integratie in het thuisnet is het mogelijk om op slimme wijze goedkope, groene stroom te benutten voor laden en voor het elektriciteitsnet in huis.

Het dak van de zonnepanelencarport heeft een oppervlakte van minimaal 25 vierkante meter en levert per jaar stroom voor gemiddeld 32.000 kilometer elektrisch rijden. De  slimme laadservice voor BMW i rijders is vanaf 2016 beschikbaar.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen