Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Concept Stunt G 310 – Straat. Stijl. Stunt.

BMW Motorrad laat zich van een heel andere, nieuwe kant zien met de BMW Concept Stunt G 310. Een studiemodel die schittert als wereldprimeur op de grootste motorshow van Zuid-Amerika in het Braziliaanse São Paulo. Een compromisloos concept van een agressief gestileerde en flitsende eencilinder stuntmotor.

Brands
·
BMW Motorrad
·
Design
·
G-serie
·
Rijderstraining, Toertochten, Evenementen
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~305,68 KB)
  
Photos(61x, ~632,73 MB)

BMW Motorrad laat zich van een heel andere, nieuwe kant zien met de BMW Concept Stunt G 310. Een studiemodel die schittert als wereldprimeur op de grootste motorshow van Zuid-Amerika in het Braziliaanse São Paulo. Een compromisloos concept van een agressief gestileerde en flitsende eencilinder stuntmotor.

Voor de bijzondere creatie is gebruikgemaakt van de ervaringen van viervoudig wereld- en Europees kampioen stuntrijden, Chris Pfeiffer. “Stuntrijden is een veeleisende en veelzijdige sport. Je hebt een compacte, scherp reagerende motor nodig die tegelijk ook stabiel en robuust is. Het gaat om de perfecte balans tussen agressiviteit en controle”, legt Chris Pfeiffer uit.

Compact formaat, super wendbaar.
De BMW Concept Stunt G 310 biedt de genoemde kwaliteiten en dat is bij de eerste aanblik direct duidelijk: de volledig nieuw ontwikkelde eencilinder krachtbron maakt een uiterst compact ontwerp mogelijk. De cilinder helt schuin naar achteren en is 180 graden gedraaid, waardoor er voor het blok weinig ruimte nodig is. De wielbasis van de motor is daardoor kort ondanks de in verhouding vrij lange swingarm achter. Deze configuratie levert een uiterst wendbare stuntmachine op. Door de voorvork met lange veerweg en de hoge achterkant zijn koerscorrecties snel en met speels gemak uit te voeren en is de motor heel dynamisch te rijden. Doordat het inlaattraject van de eencilinder nu aan de voorzijde zit en de uitlaat aan de achterkant is een verticaal geplaatste uitlaatdemper mogelijk. Die zit onder het zadel tussen het blok en de veerpoot achter. Op die plek is de demper optimaal beschermd en beperkt hij de bewegingsvrijheid voor de stuntrijder niet. Met zijn geluid trekt de BMW Concept Stunt G 310 extra de aandacht.

Prikkelend design in typische BMW Motorrad stijl.
De conceptmotor is een blikvanger van de eerste orde door zijn krachtige driedimensionale design. Precieze lijnen en expressieve contouren wekken de indruk van beweging en snelheid. De sidewings van de brandstoftank dragen daaraan bij. Alle lijnen zijn gericht op het voorwiel en illustreren ook de speelse, dynamische handling van de BMW Concept Stunt G 310. Tegelijk oogt de machine compact en gedistingeerd met de focus op een laag, rond het motorblok gecentreerd, zwaartepunt.

Het front van de BMW Concept Stunt G 310 versterkt eveneens de dynamiek. De expressief gevormde tank en stuurpartij resulteren in een bredere schoudersectie. De hoge achterkant is eveneens een suggestieve verwijzing naar het speelse karakter en de moeiteloze handling. Ook dat designelement versterkt de aanvalsgerichte houding van de machine, net zoals de spoiler onder het motorblok dat doet.

Uitgebreide stuntspecificaties.
Tal van specificaties zijn gericht op stuntgebruik; elementen waarvoor het BMW Motorrad Design Team de expertise heeft benut van Chris Pfeiffer. Stuk voor stuk zijn die bedoeld om de rijder te helpen bij het uitvoeren zijn stunts. De gashendel is bijvoorbeeld vast te zetten, zodat de rijder die los kan laten. De versnellingsbakverhoudingen zijn kort om ervoor te zorgen dat de motor ook bij lage toerentallen direct op het gas reageert. De oversized achterrem is eveneens een vereiste voor stuntwerk en verzekert de rijder van een messcherpe remcontrole. De rem is met de hand te bedienen, wat van pas komt bij bepaalde stunts waarbij de rijder niet op de voetrusten staat. De achterremhendel zit aan de linkerzijde op het stuur en is daardoor tegelijk met de koppeling te bedienen. Ook specifiek voor een stuntmotor zijn de voetsteunen op de vooras en aan de achterzijde bij het zadel.
Opvallende, rode valbeugels bieden extra bescherming aan het blok. Een bijzonderheid op de BMW Concept Stunt G 310 is de ‘stunt tail’ die is ontwikkeld door BMW Motorrad. In deze vorm niet eerder op een stuntmotor te zien geweest. Hij is gevormd van aluminium en voorzien van een centrale opening waar de rijder zijn voet in kan plaatsen. Samen met het antislip oppervlakte van de buddyseat is grip gegarandeerd.

Moderne kleuren en materialen.
De conceptmotor is uitgevoerd in de klassieke BMW Motorsport kleur wit, aangevuld met de kenmerkende kleuren rood en blauw in combinatie met de kleuren van de Braziliaanse vlag in een moderne interpretatie: spectaculair neongroen en –geel. De neonkleuren lopen over de volle lengte van de stuntmotor en dragen bij aan de dynamische uitstraling. Motorblok en aandrijflijn zijn uitgevoerd in donkere kleuren, waardoor het visuele zwaartepunt nog lager lijkt. Edgar Heinrich, hoofd van BMW Motorrad Design vat het treffend samen: “De BMW Concept Stunt G 310 is een onvervalste eyecatcher. Alles aan dit concept nodigt uit tot rijden en de wetten van de zwaartekracht te tarten.”

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen