Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op bezoek bij BMW Group.

13 april 2016 - Koninklijk bezoek in het jubileumjaar van BMW: koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten vandaag in München de BMW Group. Harald Krüger, CEO van BMW AG, ontving het koninklijk paar en een Nederlandse handelsdelegatie onder leiding van Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De delegatie is op werkbezoek in Beieren. De Beierse regering werd vertegenwoordigd door minister Ilse Aigner.

Fabrieken, faciliteiten
·
BMW Welt
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,71 KB)
  
Photos(31x, ~362,11 MB)

Munchen 13 april 2016 - Koninklijk bezoek in het jubileumjaar van BMW: koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten vandaag in München de BMW Group. Harald Krüger, CEO van BMW AG, ontving het koninklijk paar en een Nederlandse handelsdelegatie onder leiding van Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De delegatie is op werkbezoek in Beieren. De Beierse regering werd vertegenwoordigd door minister Ilse Aigner.

Duurzaamheid en autonoom rijden.
De focus tijdens het uur durende bezoek lag op de economische betrekkingen tussen de BMW Group en Nederland. In het iconische ‘Doppelkegel’-gebouw van BMW kreeg de delegatie een presentatie van het studiemodel BMW VISION NEXT 100 en werd inzicht gegeven in de mobiliteit van de komende dertig jaar en daarna. Toekomstige mobiliteit zal worden gekenmerkt door duurzaamheid, netwerken en autonoom rijden.

“De BMW Group voelt zich vereerd met het bezoek van het koninklijk paar”, aldus Harald Krüger. “Nederland is pionier op het gebied van elektrische mobiliteit. We kijken ernaar uit om de goede betrekkingen met Nederland verder uit te bouwen.” Peter Schwarzenbauer, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, After Sales en mobiliteitsdiensten, vertelde over de succesvolle samenwerking tussen MINI en de Nederlandse autoproducent VDL Nedcar. MINI produceert sinds de zomer van 2014 de MINI 3-deurs en de nieuwe MINI Cabrio in Nederland.


Gerestaureerde Austin Seven uit 1959.
Naast een Volcanic Orange MINI John Cooper Works Cabrio wierp de delegatie ook een blik op een historische Austin Seven (beter bekend als de klassieke Mini) met serienummer 983, gebouwd in Nederland in 1959. Tussen 1959 en 1966 werden in Nederland meer dan 4.000 klassieke Mini’s gebouwd. De onderdelen hiervoor kwamen uit Groot-Brittannië. In 2012 werd de Mini ontdekt in een schuur in Groningen en een jaar later werd de klassieker volledig gerestaureerd door een vijfkoppig team van VDL Nedcar. De Mini reBorn was geboren.

Allego.
Stands van Allego en ParkNow illustreerden de uitstekende samenwerking van de BMW Group met innovatieve partners in Nederland. Allego, aanbieder van oplaadpunten, werkt samen met ChargeNow, de E-mobility-service van BMW. ChargeNow biedt haar klanten een wereldwijd netwerk van oplaadpunten. BMW werkt samen met veel leveranciers van laadinfrastructuren in de openbare ruimte. Hierdoor heeft de gebruiker met zijn ChargeNow-card toegang tot de laadstations van diverse aanbieders.

ParkNow.
ParkNow is een app- en webservice die parkeren duurzamer maakt. Ten eerste zorgt het voor duidelijkheid over de parkeersituatie in een stad. Gebruikers kunnen de aangesloten parkeergarages filteren op prijs, afstand en beschikbaarheid van diensten, zoals laadstations en een wasstraat. Verder kunnen klanten een parkeerplaats van tevoren boeken via ParkNow om vervolgens direct naar de geselecteerde bestemming te worden genavigeerd. ParkNow wordt aangeboden in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Park Mobile, 's werelds grootste aanbieder van mobiele betalingssystemen voor parkeerplaatsen op de openbare weg.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen