Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Aandacht voor veiligheid en rijplezier. Invloedrijke moeders nemen plaats achter het stuur voor rijtraining bij BMW Driving Experience.

Negen van de tien vrouwelijke bestuurders voelt zich weleens onzeker tijdens het rijden bij slechte weersomstandigheden. Dit blijkt uit recent onderzoek* onder jonge gezinnen in opdracht van BMW Group Nederland. Tegelijkertijd geeft ruim zeventig procent van de vrouwen aan interesse te hebben om hun rijvaardigheid te verbeteren.

F45
·
BMW
·
BMW Driving Experience
·
2 Serie
·
Active Tourer
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,43 KB)
  
Photos(23x, ~51,08 MB)
  
Videos(1x, ~292,89 MB)

Negen van de tien vrouwelijke bestuurders voelt zich weleens onzeker tijdens het rijden bij slechte weersomstandigheden. Dit blijkt uit recent onderzoek* onder jonge gezinnen in opdracht van BMW Group Nederland. Tegelijkertijd geeft ruim zeventig procent van de vrouwen aan interesse te hebben om hun rijvaardigheid te verbeteren.

BMW Group Nederland organiseerde daarom op 7 september een rijvaardigheidstraining bij BMW Driving Experience. Een aantal invloedrijke moeders (waaronder Liza Sips, Chantal Bles, Marvy Rieder, Giovanca Ostiana, Janine Breukhoven en nog vele andere) was uitgenodigd om deze training te ervaren en onder de aandacht te brengen. In de BMW 2 Serie Active Tourer moesten zij onder meer slippen, uitwijken en een noodstop maken. De BMW 2 Serie Active Tourer staat bekend om zijn veiligheid en functionaliteit, twee aspecten die voor vrouwen - naast de prijs en het brandstofverbruik - een zeer grote rol spelen bij de aanschaf van een auto.

Kindveiligheid
Een ander belangrijk aspect, zo blijkt verder uit het onderzoek, is de veiligheid van kinderen in de auto. Acht van de tien moeders gaven aan voorzichtiger te rijden met kinderen in de auto. Een veilige auto en een veilige kinderstoel worden daarbij als belangrijkste criteria genoemd. Ook daarom werd tijdens de rijvaardigheidstraining voor de BMW 2 Serie Active Tourer gekozen: die heeft standaard aanwezige ISOFIX aansluitingen op de achterbank, met de mogelijkheid tot een derde kinderstoel in het midden, en een uitstekende EuroNCAP-score (de maximale vijf sterren) op het gebied van crashveiligheid voor kinderen, op zowel de achterbank als de passagiersstoel.

Daarnaast werd dit model bekroond met de EuroNCAP Advanced award 2014. Een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan innovatieve en ook vernieuwende veiligheidstechniek, in dit geval voor Pedestrian Warning met City Braking (een onderdeel van BMW ConnectedDrive): een systeem dat de bestuurder waarschuwt voor plotseling overstekende voetgangers en automatisch remt als een aanrijding dreigt.

Technische kenmerken
Andere kenmerken van de BMW 2 Serie Active Tourer:

  • Verregaande effici├źntie dankzij zijn zeer geavanceerde aandrijflijn, in het geval van de BMW 225xe Active Tourer met een driecilinder benzinemotor die de voorwielen en een elektromotor die achterwielen aandrijft (gemiddeld NEDC-verbruik van 2,0 - 2,1 liter / 100 kilometer)
  • Een in drie delen neerklapbare achterbank, die bovendien verschuifbaar is voor meer knie- of extra bagageruimte. Tevens is de rugleuning van de achterbank volledig plat te leggen
  • De bagageruimte is uit te breiden van 468 liter tot maar liefst 1.510 liter met volledig neergeklapte achterbank en indien de rugleuning van de rechtervoorstoel helemaal voorover is geklapt, passen zelfs voorwerpen van 2,40 meter lengte in het interieur.
  • Een handig plateau met extra bergvakken schuil onder de bagagevloer.
  • De grote achterklep is automatisch te openen en sluiten met een simpele voetbeweging onder de achterbumper: de zogeheten Comfort Access-functie (optioneel).

 

*bij 509 afgenomen vragenlijsten valt met een betrouwbaarheid van 95% te concluderen dat de steekproefuitkomst maximaal 4,3% zal afwijken van de werkelijke situatie (als alle Nederlanders in de doelgroep ondervraagd zouden zijn).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen