Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

System 7 Carbon: de topklasse allrounder. Systeemhelm en jethelm in één.

De System 7 Carbon – de nieuwste systeemhelm van BMW Motorrad – vervangt de bijzonder populaire systeemhelm 6 EVO. De designers en ontwikkelaars van helmen bij BMW Motorrad hebben een meesterwerk afgeleverd. De helm System 7 Carbon is de nieuwe maatstaf, niet alleen op het gebied van veiligheid, aerodynamica en veelzijdigheid, maar ook als het gaat om sportieve looks.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Rijdersuitrusting
·
BMW Motorrad Ride
·
BMW Motorrad Style
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,42 KB)
  
Photos(14x, ~27,73 MB)

De System 7 Carbon – de nieuwste systeemhelm van BMW Motorrad – vervangt de bijzonder populaire systeemhelm 6 EVO. De designers en ontwikkelaars van helmen bij BMW Motorrad hebben een meesterwerk afgeleverd. De helm System 7 Carbon is de nieuwe maatstaf, niet alleen op het gebied van veiligheid, aerodynamica en veelzijdigheid, maar ook als het gaat om sportieve looks.

Een uniek kenmerk van de System 7 Carbon is de mogelijkheid om van de nieuwe systeemhelm uiterst eenvoudig een jethelm te maken. Het kindeel is zonder gereedschap in enkele seconden te verwijderen – bijvoorbeeld voor het rijden in de stad of toeren op een warme dag. Natuurlijk is de System 7 Carbon ook goedgekeurd als jethelm.

Net als bij de systeemhelm 6 EVO is het kindeel van de System 7 Carbon overigens ook eenvoudig omhoog te klappen dankzij het viervoudige scharniermechanisme en een centrale ontgrendelingsknop aan de voorzijde.

Sterk en licht.
De buitenschaal is vervaardigd uit ijzersterk koolstofvezel (carbon) en voorzien van extra verstevigingspanelen. De schaal is er in twee maten. De helm System 7 Carbon voldoet ruimschoots aan alle veiligheidseisen, met zeer hoge slagdempingswaarden en optimale stijfheid. De helm is ook bijzonder licht, met een gewicht van 1.580 tot 1.680 gram, afhankelijk van de maat.

Net als de buitenschaal is ook de meervoudig gesegmenteerde EPS-binnenschaal van absolute topklasse. De tweedelige hoofdschaal is voorzien van schuimkussens van verschillende dikte. Dat garandeert optimaal draagcomfort en uitstekende schokdemping. Verfijnd Alcantara en DuPont Coolmax zijn bepalend voor de ‘look-and-feel’ van de binnenzijde van de helm. De hoofd-, wang- en nekkussens zijn uitneembaar en wasbaar. De geïntegreerde nekriemen zorgen ervoor dat de helm optimaal op het hoofd blijft zitten in het geval van een ongeval. Weinig andere helmen zijn voorzien van deze zeer speciale veiligheidsvoorziening.

Zicht onder alle omstandigheden.
Het driedimensionaal gebogen MaxView-vizier biedt optimaal zicht onder alle omstandigheden en het gezichtsveld van de System 7 Carbon is beduidend groter dan dat van de systeemhelm 6 EVO. Het vizier is dubbel uitgevoerd, waardoor het aan de binnenzijde niet beslaat. De buitenste laag van het vizier is aan weerszijden voorzien van een krasvaste coating. Dankzij een donker getint vizier, dat in de helm is geïntegreerd, is onder omstandigheden goed en ontspannen zicht mogelijk.

Optimale aerodynamiek en aero-akoestiek.
De grote achterspoiler accentueert het opvallende, sportieve design van de System 7 Carbon. De spoiler is ontwikkeld in de windtunnel van BMW en is bijzonder effectief. Er zijn weinig helmen die qua aerodynamica en aero-akoestiek de System 7 Carbon benaderen. Ten slotte completeert de uitstekende ventilatie de kwaliteiten van de helm: met een centraal geplaatste schuifregelaar is de ventilatie van het gehele gebied rond het hoofd aan te passen en een tuimelschakelaar in het kindeel regelt de ventilatie van het vizier en de luchttoevoer naar het gezicht.

De helm System 7 Carbon is leverbaar in Black Lightwhite, Graphite mat metallic, Silver metallic en in de kleurenschema’s Spectrum Fluor, Prime en Moto. De helm is vanaf maart 2017 leverbaar in de maten 52/53 tot 64/65.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen