Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuw motorfietsseizoen begint vroeg met nieuwe LEGO® Technic BMW R 1200 GS Adventure.

BMW Motorrad en LEGO Technic hebben een gedetailleerd model van de BMW R 1200 GS Adventure ontwikkeld. De BMW R 1200 GS Adventure is het eerste LEGO Technic model dat in samenwerking met een motorfietsfabrikant is gerealiseerd. Het model combineert design en engineering op unieke wijze en bestaat uit 603 delen. De LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure is te koop bij de BMW Motorrad dealer vanaf 1 januari 2017 voor €49,95.

BMW Motorrad
·
Brands
·
R-serie
·
R 1200 GS/GS Adventure
·
Motorrad Design
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,52 KB)
  
Photos(14x, ~84,16 MB)

BMW Motorrad en LEGO Technic hebben een gedetailleerd model van de
BMW R 1200 GS Adventure ontwikkeld. Daarmee is het best verkochte model van BMW Motorrad bereikbaar voor motorliefhebbers van alle leeftijden. De BMW R 1200 GS Adventure is het eerste LEGO Technic model dat in samenwerking met een motorfietsfabrikant is gerealiseerd. Het model combineert design en engineering op unieke wijze en bestaat uit 603 delen. De LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure is te koop bij de BMW Motorrad dealer vanaf 1 januari 2017 voor €49,95.

Authentiek schaalmodel met talloze details.
De LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure is zo dicht mogelijk bij het originele ontwerp gebleven. Het bewegende stuur, de karakteristieke lijnen van de motorfiets – de zogenaamde flyline – en zelfs het verstelbare windscherm zijn minutieus ontworpen en worden gecombineerd met talloze technische details. Liefhebbers herkennen ook de authentieke BMW Telelever voorwielophanging, evenals de cardanaandrijving en de befaamde BMW Motorrad boxermotor. Diverse delen van de aandrijflijn bewegen als het model rolt. Ook de zwarte spaakwielen met noppenbanden zijn een directe verwijzing naar het origineel. Dankzij de vele details is de LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure niet alleen heel realistisch, maar ook leuk en uitdagend om te bouwen.

“De proporties van de BMW R 1200 GS Adventure zijn opmerkelijk goed nagebouwd. We zijn blij dat LEGO Design zo veel visuele en technische details heeft weten te reproduceren. Ook de samenwerking tussen de ontwerpteams was indrukwekkend en ging veel verder dan een conventionele licentieovereenkomst”, benadrukt Alexander Buckan, hoofd van BMW Motorrad Vehicle Design.

De LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure is 18 centimeter hoog, 33 centimeter lang en 10 centimeter breed. Om het bouwproces te verduidelijken is er een interactieve LEGO app beschikbaar met montage-instructies in 3D. Tot slot heeft LEGO nog een verrassing in petto voor verzamelaars: volgend jaar bestaat LEGO Technic veertig jaar en dat wordt gevierd met een speciaal ontworpen LEGO Technic stuk in het bouwpakket van de BMW R 1200 GS Adventure.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen