Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Motorrad presenteert de nieuwe BMW K 1600 GTL. De luxe performance tourer verder verfijnd en geoptimaliseerd.

Met zijn onnavolgbare geluid en de geweldige kracht en souplesse van zijn 118 kW (160 pk) zescilinder lijnmotor biedt de BMW K 1600 GTL in zijn huidige vorm al onvergelijkbaar dynamisch tourplezier. In de vernieuwde versie van de luxe performance tourer die BMW Motorrad nu presenteert, staan deze kwaliteiten op een nog hoger niveau.

BMW Motorrad
·
Brands
·
K-serie
·
K 1600 GTL
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~221,51 KB)
  
Photos(35x, ~163,56 MB)

Met zijn onnavolgbare geluid en de geweldige kracht en souplesse van zijn 118 kW (160 pk) zescilinder lijnmotor biedt de BMW K 1600 GTL in zijn huidige vorm al onvergelijkbaar dynamisch tourplezier. In de vernieuwde versie van de luxe performance tourer die BMW Motorrad nu presenteert, staan deze kwaliteiten op een nog hoger niveau.

De highlights van de nieuwe BMW K 1600 GTL.

 • Zescilinder lijnmotor met een vermogen van 118 kW (160 pk) bij 7.750 tpm en een maximumkoppel van 175 Nm bij 5.250 tpm. Voorzien van nieuwe katalysatoren en aangepast motormanagement volgens de Euro 4-emissienorm.
 • Aangescherpt uiterlijk.
 • Geoptimaliseerde bescherming tegen weer en wind door grotere panelen en verder naar achter geplaatste windgeleiders.
 • Nog comfortabelere zithouding door verder naar achter geplaatste stuurhelften (vergelijkbaar met die van de K 1600 GT) en lagere voetsteunen.
 • Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) nu standaard.
 • Achteruitrijassistent voor makkelijk manoeuvreren nu als optie af fabriek.
 • Schakelassistent Pro voor op- en terugschakelen zonder gebruik van de koppelingshendel ook optie af fabriek.
 • Intelligent Emergency Call (eCall) als fabrieksoptie voor snelle hulpoproep bij ongeval (in Nederland vanaf het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar)
 • Nieuwe attractieve kleurenschema’s:
 • Lightwhite uni
 • Thundergrey metallic
 • K 1600 GTL Elegance: Ebenholz metallic/Blackstorm metallic
 • Uitgebreide standaarduitrusting met onder andere ABS Pro, DTC (Dynamic Traction Control), Xenonkoplamp, handvat- en buddyseatverwarming, Multi-Controller, drie rijmodi, cruise control en topkoffer.
 • Grote keuze uit doordachte opties (adaptieve bochtverlichting, dagrijverlichting, Keyless Ride, Hill Start Control, centrale koffervergrendeling, gesmede wielen, etc.)
 • Nieuwe en vertrouwde originele BMW Motorrad accessoires, zoals comfortabele treeplanken voor de passagier, extra remlicht in de topkoffer, HP sportuitlaat, verchroomde delen, valbeugels etc.).


Aangescherpt uiterlijk, betere bescherming tegen weer en wind en geoptimaliseerde zitpositie voor nog meer comfort.
De K 1600 GTL maakt nog meer indruk door zijn aangescherpte elegante en dynamische lijnen. De zijpanelen zijn opnieuw ontworpen vanaf de vergrote en effectievere windgeleiders naar onder, voor een betere bescherming tegen weer en wind. Nieuwe windgeleiders houden ook de handen van de rijder beter uit de wind. De achteruitkijkspiegels hebben eveneens een nieuw ontwerp en hebben een groter spiegeloppervlak met een asferische (minder gebogen) sectie voor een groter zichtveld. Logohouder en modelaanduiding zijn uitgevoerd in hoge kwaliteit chroom.

De voetbescherming en compartimenten links- en rechtsonder in de kuip (nu beide standaard) zijn eveneens nieuw ontworpen. Ideaal voor lange tochten en reizen is de standaard topkoffer, die is voorzien van een ruggensteun om de passagier extra comfort te bieden.


Standaard elektronische en adaptieve vering en demping ‘Dynamic ESA’.
De nieuwe BMW K 1600 GTL is standaard uitgerust met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) waarvan de rijmodi Road en Dynamic zowel de actieve rijervaring als de stabiliteit en het comfort voelbaar verbeteren. In de stand Road is de adaptieve demping over het gehele bereik actief. Dit zorgt onder alle omstandigheden voor maximale dempingskracht en dus optimale grip en maximaal comfort. Dynamic zorgt daarentegen voor een straffere demping. De veerspanning is naar wens van de berijder met een simpele druk op een knop op het stuur aan te passen aan de belading, onafhankelijk van de demping.

Gemakkelijker manoeuvreren met nieuwe achteruitrijassistentie.
Dankzij de nieuwe (optionele) achteruitrijassistentie kan de berijder zijn BMW K 1600 GTL nog makkelijker manoeuvreren. Het systeem is te activeren met een knop links op het stuur en wanneer de berijder vervolgens de startknop indrukt, komt de motor achterwaarts in beweging.

Schakelassistent Pro: schakelen zonder te koppelen.
Schakelassistent Pro is een fabrieksoptie die het de berijder mogelijk maakt op en terug te schakelen zonder te koppelen, voor meer gebruiksgemak en dynamiek.

Intelligent Emergency Call: als snelle hulp ter plaatse noodzakelijk is.
In een noodgeval of bij een ongeluk schakelt Intelligent Emergency Call hulp in. Het systeem is een fabrieksoptie en detecteert of er een ongeval heeft plaats gevonden aan de hand van diverse sensoren. Is dat het geval dan wordt de noodoproep automatisch geactiveerd. In andere (nood)gevallen kan de bestuurder ook zelf Emergency Call activeren. Bij een oproep wordt automatisch de positie en de status van de motorfiets verzonden naar het BMW Call Center. Deze ‘eCall’-optie wordt in 2018 in diverse Europese landen geïntroduceerd, in Nederland in het eerste kwartaal van dat jaar. De functie is overigens alleen beschikbaar in landen waar ConnectedDrive van BMW actief is.

Comfortabele treeplanken en exclusieve gesmede wielen als optie.
Gezien de toegenomen hoeveelheid fabrieksopties laat de nieuwe K 1600 GTL weinig te wensen over op het gebied van personalisering. Zo maakt een nieuwe voetsteunbevestiging de bevestiging van treeplanken voor de passagier mogelijk. Nieuw ontworpen, gesmede wielen, elk met elf dubbele spaken, vergroten de exclusiviteit van de K 1600 GTL.

Drie exclusieve kleuren: van Sport tot Elegance.
Er zijn drie nieuwe kleuren: Lightwhite uni, Thundergrey metallic en Ebenholz metallic/Blackstorm metallic. In combinatie met het motorblok in Platin metallic matt en het frame en andere delen in Monolith metallic matt, accentueert de kleur Lightwhite uni de vloeiende vormen en het innemende design van de K 1600 GTL. De kleur Thundergrey metallic geeft de GTL een klassiek, tijdloos uiterlijk.

De K 1600 GTL Elegance in de kleur Ebenholz metallic/Blackstorm metallic versterkt het verfijnde en exclusieve voorkomen. Verchroomde accenten op het voorspatbord en op de windgeleiders benadrukken het geavanceerde en luxueuze karakter.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen