Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Motorrad presenteert Concept ConnectedRide. De volgende stap in motorfietsconnectiviteit voor nog meer veiligheid en comfort.

BMW Motorrad presenteert tijdens de EICMA-motorbeurs in Milaan de volgende stap in motorfietsconnectiviteit: Concept ConnectedRide. Een TFT-instrumentencluster met smartphoneconnectiviteit dat in de toekomst tot de standaarduitrusting van BMW Motorrad modellen kan behoren.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Technologie
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,48 KB)
  
Photos(4x, ~14,8 MB)

BMW Motorrad presenteert tijdens de EICMA-motorbeurs in Milaan de volgende stap in motorfietsconnectiviteit: Concept ConnectedRide. Een TFT-instrumentencluster met smartphoneconnectiviteit dat in de toekomst tot de standaarduitrusting van BMW Motorrad modellen kan behoren.

Vandaag de dag vindt er een hoge mate van digitalisering en connectiviteit plaats, zowel professioneel als privé. De auto-industrie speelt hierop in met tal van innovaties. De autodivisie van BMW biedt al individuele, op maat gemaakte digitale diensten aan, zoals de BMW Connected App – een persoonlijke digitale mobiliteitsassistent die de bestuurder helpt om bijvoorbeeld afspraken en reizen te plannen.

Met het in 2009 onthulde BMW ConnectedRide demonstreerde BMW Motorrad de uitgebreide mogelijkheden van assistentiesystemen voor motorrijders, gebaseerd op voertuig-tot-voertuig-communicatie en intelligente connectiviteit. Vanwege de groeiende vraag naar complete connectiviteit voor motoren werkt BMW Motorrad nu samen met Robert Bosch GmbH voor de ontwikkeling van innovatieve display- en netwerktechnologie.

Stephan Schaller, President BMW Motorrad: “Connectiviteit en de beschikbaarheid van digitale diensten zijn steeds belangrijker voor motorrijders. Daarom breiden we op dit gebied ons aanbod uit. In de toekomst bieden we diensten aan die motorrijden verrijken. Nieuwe apps en functies via smartphoneconnecties en ‘back end’-diensten bieden nieuwe mogelijkheden op het gebied van intelligent netwerken. Zo wordt motorrijden spannender, comfortabeler en ook veiliger.”

Dankzij de sterke samenwerking met de autodivisie van BMW kan BMW Motorrad de introductie van deze nieuwe diensten bespoedigen. Diverse technologieën zoals TFT-displays, cCall, WiFi, V2x-communicatie (wat staat voor ‘Vehicle to X’ waarbij het voertuig communiceert met andere voertuigen of weginfrastructuur om informatie te ontvangen en te verzenden) kunnen aangepast worden voor gebruik op de motorfiets.

In de toekomst zijn motorfietsen van BMW Motorrad leverbaar met meer opties voor intelligente en simpele connectiviteit. Ook continue updates via systemen en apparaten als smartphones en navigatiesystemen wordt mogelijk. Dit is nu al het geval bij de auto’s van BMW.


Première op EICMA 2016: TFT-instrumentencluster dat motorrijder, helm en smartphone met elkaar verbindt.
Tijdens de EICMA 2016-motorbeurs presenteert BMW Motorrad een instrumentencluster met TFT-display dat het instrumentencluster, de helm en de smartphone met elkaar verbindt en de elementen van BMW Motorrad ConnectedRide integreert.

Als aanvulling op de informatie over het rijden (snelheid, toerental etc.) zijn smartphone-gebaseerde functies zoals navigatie, telefoon en entertainment bruikbaar via een multifunctioneel instrumentencluster dat eenvoudig en veilig te bedienen is via een Multi-Controller. De motorrijder krijgt inkomende telefoongesprekken, navigatie-instructies en muziek te horen via de BMW helm System 7 met ingebouwde microfoon en speakers.


Intelligente connectiviteit voor snelle assistentie bij ongeluk of noodgeval.
BMW Motorrad heeft dit jaar als eerste de eCall-functie geïntroduceerd in de motorbranche. Het optionele “Intelligent Emergency Call” maakt snellere hulp bij een ongeluk of noodgeval mogelijk. Het systeem is vanaf het eerste kwartaal van 2018 voor het eerst als optie leverbaar op de BMW K 1600 GTL. Het systeem detecteert of er een ongeval heeft plaats gevonden aan de hand van diverse sensoren en activeert automatisch een noodoproep. In andere (nood)gevallen kan de bestuurder ook zelf Emergency Call activeren. Bij een oproep wordt automatisch de positie en de status van de motorfiets verzonden naar het BMW Call Center.

State-of-the-art technologieën voor verbinding van BMW Motorrad community.
Een volgende stap naar connectiviteit op de motorfiets vormt de integratie van een wereldwijde community van motorrijders door de strategische samenwerking met het start-up technologiebedrijf Rever. Sinds 2015 hebben gebruikers van Rever in 199 landen per motorfiets meer dan een miljoen kilometers gereden en de routes ook vastgelegd. Door middel van de app of de website van Rever ontdekken motorrijders de beste wegen ter wereld, stellen ze hun favoriete wegen samen, leggen ze hun eigen ritten vast en delen ze hun ervaringen op social media. In de toekomst maakt deze dienst het voor BMW Motorrad mogelijk om het directe contact met de doelgroep uit te breiden en te optimaliseren.

Voor BMW Motorrad is het duidelijk dat de aanvaarding van dit soort nieuwe services nauw samenhangt met een eenvoudige, naadloze integratie van de bestaande digitale wereld van de klant met de motorfiets. Wellicht gebeurt deze integratie in de toekomst door bestaande systemen als DriveNow en ChargeNow met elkaar te linken, zodat de diensten niet alleen betrekking hebben op motorrijden, maar ook gelinkt kunnen worden aan smart homes.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen