Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Online Preview van de nieuwe BMW 5 Serie. Meest innovatieve auto krijgt innovatieve introductie.

Na de lancering van de nieuwe BMW 5 Serie op 13 oktober staat het model volop in de belangstelling. Om die aandacht vast te houden én te beantwoorden tot de showroomintroductie op 11 februari 2017, ontwikkelde BMW Nederland een innovatieve introductiecampagne.

Corporate
·
BMW
·
Brands
·
5 Serie
·
Technologie
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(7x, ~16,15 MB)
  
Photos(4x, ~23,95 MB)

Op 8 november jl. ging namelijk de eerste van elf internetuitzendingen van start waarin de nieuwe BMW 5 Serie is onthuld. Onder leiding van Product Genius Bas de Ruijter en presentatrice Laurien Verstraten worden de kijkers een half uur lang getrakteerd op een Online Preview van de belangrijkste innovaties en het ontwerp van de auto. Tijdens alle Online Previews is er tevens de mogelijkheid om via een chatvenster live vragen te stellen aan een panel van Product Geniussen. De meest gestelde vragen worden aan het presentatie-duo doorgegeven en komen in de uitzending terecht.

Inspelen op veranderende klantbehoefte.
“Mede gedreven door online zien we een sterk veranderende klantbehoefte in de oriëntatiefase”, vertelt Peter Haug, Directeur Marketing. “De fase tussen de aankondiging van een nieuw model BMW en de daadwerkelijke introductie daarvan bij de BMW dealer wordt steeds langer, terwijl de geïnteresseerde consument juist éérder volledige informatie verwacht. We organiseren daarom al jaren belangrijke, maar lastig schaalbare offline events, zoals previews in closed rooms op diverse locaties en andere evenementen. Met de BMW Online Preview voor de nieuwe
BMW 5 Serie komen we de klanten en hun veranderende verwachtingen tegemoet."

Opvallend waren de overwegend zeer positieve reacties op de eerste zeven Online Previews, waarvoor zich al zich ruim 1700 geïnteresseerden registreerden.

De kijkers waarderen de unieke aanpak om een nieuw model te presenteren en het feit dat ze via live chat direct de meest prangende vragen kunnen stellen. Sommigen verklaarden na afloop te twijfelen aan een eerder besluit om een concurrerend model te kopen.

Senior Online Marketeer Jorne Goosen geeft aan dat online video’s in het oriëntatieproces naar een nieuwe auto heel belangrijk zijn. Dit maakt voor BMW de Online Preview tot een ultiem marketinginstrument. Jeroen Keler, Manager CRM vult aan: “Met de Online Preview weten we een brug te slaan tussen de marketingcompetenties van Online en CRM, om zo een uniforme klantbeleving te realiseren.”

Inschrijving via speciale website.
Geïnteresseerden in de nieuwe BMW 5 Serie kunnen zich inschrijven via de website van BMW Nederland. Daarnaast is een speciale responsive website ontwikkeld waar de Online Preview wordt uitgezonden en de live chats plaatsvinden. De deelnemers krijgen een uur voor de uitzending een e-mail en/of sms-bericht ter herinnering.

Mediacampagne.
Middels een online mediacampagne wordt de Online Preview onder de aandacht gebracht van de doelgroep, klanten en prospects. De inzet bestaat onder andere uit e-mail, display, Adwords en native advertising.

Het schema voor de volgende uitzendingen is als volgt:

Maandag 14 november

20:30 – 21:00

-

live chat.

Dinsdag 15 november

20:30 – 21:00

-

live chat.

Woensdag 16 november

09:30 – 10:00

20:30 – 21:00

live chat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen