Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Online Preview van de nieuwe BMW 5 Serie. Meest innovatieve auto krijgt innovatieve introductie.

Na de lancering van de nieuwe BMW 5 Serie op 13 oktober staat het model volop in de belangstelling. Om die aandacht vast te houden én te beantwoorden tot de showroomintroductie op 11 februari 2017, ontwikkelde BMW Nederland een innovatieve introductiecampagne.

Corporate
·
BMW
·
Brands
·
5 Serie
·
Technologie
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(7x, ~16,15 MB)
  
Photos(4x, ~23,95 MB)

Op 8 november jl. ging namelijk de eerste van elf internetuitzendingen van start waarin de nieuwe BMW 5 Serie is onthuld. Onder leiding van Product Genius Bas de Ruijter en presentatrice Laurien Verstraten worden de kijkers een half uur lang getrakteerd op een Online Preview van de belangrijkste innovaties en het ontwerp van de auto. Tijdens alle Online Previews is er tevens de mogelijkheid om via een chatvenster live vragen te stellen aan een panel van Product Geniussen. De meest gestelde vragen worden aan het presentatie-duo doorgegeven en komen in de uitzending terecht.

Inspelen op veranderende klantbehoefte.
“Mede gedreven door online zien we een sterk veranderende klantbehoefte in de oriëntatiefase”, vertelt Peter Haug, Directeur Marketing. “De fase tussen de aankondiging van een nieuw model BMW en de daadwerkelijke introductie daarvan bij de BMW dealer wordt steeds langer, terwijl de geïnteresseerde consument juist éérder volledige informatie verwacht. We organiseren daarom al jaren belangrijke, maar lastig schaalbare offline events, zoals previews in closed rooms op diverse locaties en andere evenementen. Met de BMW Online Preview voor de nieuwe
BMW 5 Serie komen we de klanten en hun veranderende verwachtingen tegemoet."

Opvallend waren de overwegend zeer positieve reacties op de eerste zeven Online Previews, waarvoor zich al zich ruim 1700 geïnteresseerden registreerden.

De kijkers waarderen de unieke aanpak om een nieuw model te presenteren en het feit dat ze via live chat direct de meest prangende vragen kunnen stellen. Sommigen verklaarden na afloop te twijfelen aan een eerder besluit om een concurrerend model te kopen.

Senior Online Marketeer Jorne Goosen geeft aan dat online video’s in het oriëntatieproces naar een nieuwe auto heel belangrijk zijn. Dit maakt voor BMW de Online Preview tot een ultiem marketinginstrument. Jeroen Keler, Manager CRM vult aan: “Met de Online Preview weten we een brug te slaan tussen de marketingcompetenties van Online en CRM, om zo een uniforme klantbeleving te realiseren.”

Inschrijving via speciale website.
Geïnteresseerden in de nieuwe BMW 5 Serie kunnen zich inschrijven via de website van BMW Nederland. Daarnaast is een speciale responsive website ontwikkeld waar de Online Preview wordt uitgezonden en de live chats plaatsvinden. De deelnemers krijgen een uur voor de uitzending een e-mail en/of sms-bericht ter herinnering.

Mediacampagne.
Middels een online mediacampagne wordt de Online Preview onder de aandacht gebracht van de doelgroep, klanten en prospects. De inzet bestaat onder andere uit e-mail, display, Adwords en native advertising.

Het schema voor de volgende uitzendingen is als volgt:

Maandag 14 november

20:30 – 21:00

-

live chat.

Dinsdag 15 november

20:30 – 21:00

-

live chat.

Woensdag 16 november

09:30 – 10:00

20:30 – 21:00

live chat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen