Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI LIVING – BREATHE. Innovatief woonconcept met minimale ecologische voetafdruk.

MINI is een samenwerking gestart met SO-IL-architecten uit New York. In de steeds drukker wordende steden, worden aantrekkelijke plekken om te leven steeds zeldzamer. MINI presenteert samen met SO-IL-architecten een visionaire oplossing voor dit tweeledige probleem in de vorm van MINI LIVING – Breathe. een slimme interpretatie van een duurzaam stedelijk concept voor gedeeld wonen dat slechts een kleine ecologische voetafdruk achterlaat.

MINI
·
Brands
·
Lifestyle
·
Lifestyle Evenementen
·
Corporate
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~181,21 KB)
  
Photos(36x, ~251,84 MB)

MINI is een samenwerking gestart met SO-IL-architecten uit New York. In de steeds drukker wordende steden, worden aantrekkelijke plekken om te leven steeds zeldzamer. Een verantwoordelijk gebruik van grondstoffen wordt hierbij belangrijker dan ooit. MINI presenteert samen met SO-IL-architecten een visionaire oplossing voor dit tweeledige probleem in de vorm van MINI LIVING – Breathe, een slimme interpretatie van een duurzaam stedelijk concept voor gedeeld wonen dat slechts een kleine ecologische voetafdruk achterlaat.

MINI LIVING – Breathe zet vraagtekens bij conventionele manieren van wonen en introduceert een creatieve oplossing om het probleem van de stedelijke omgeving in de toekomst op te lossen, aldus Esther Bahne, Head of Brand Strategy en Business Innovations van MINI. “Het concept maakt duidelijk wat er gebeurt als we huizen niet slechts zien als plekken om in te leven, maar als een aantrekkelijk onderdeel van onze omgeving, dat bovendien een positieve rol speelt in zijn omgeving en voor de mensen die er leven.”

MINI LIVING – Breathe: wonen opnieuw uitgevonden
Het concept blijft trouw aan MINI’s principes “Creative use of space” en “Minimal footprint” door aantrekkelijke leefruimtes voor drie personen te creëren in een niet eerder benutte stedelijke ruimte van hooguit vijftig vierkante meter. Een modulair metalen frame vormt de basisstructuur. Een flexibele, licht doorlatende 'huid' zorgt voor de grens tussen binnen en buiten. Een totaal van zes potentiële kamers en een daktuin bieden mogelijkheden voor privacy en persoonlijke ontplooiing.

Op de begane grond zorgt de keuken voor sociale interactie, ook met de buitenomgeving. Hier worden gasten verwelkomd en komen de inwoners samen. Daarboven bevinden zich verdeeld over drie verdiepingen verschillende leefruimtes waar de inwoners op een aantrekkelijke manier kunnen wonen en/of werken. Het bovenste deel bestaat uit slaapruimten, een badkamer en het dakterras. De individuele leefruimten zijn van elkaar gescheiden middels licht doorlatende wanden van textiel. Door deze transparantie kunnen mensen in verschillende kamers silhouetten en beweging in aangrenzende ruimtes waarnemen, wat zorgt voor een gevoel van verbinding en samenzijn. Tegelijkertijd kunnen deze wanden, indien gewenst, zorgen voor privacy.

MINI LIVING – Breathe: het huis als een actief ecosysteem
Het concept biedt meer dan een aantrekkelijke woon- en leefomgeving. “Het reikt veel verder dan een puur woonconcept”, zegt Oke Hauser, Creative Lead van MINI LIVING. “We zien het concept als een actief ecosysteem dat een positieve bijdrage levert aan de levens en ervaringen van de bewoners en het stedelijke microklimaat. Dat maken we inzichtelijk door slim gebruik te maken van middelen die essentieel zijn om te leven, zoals lucht, water en licht.”

MINI LIVING – Breathe verbetert het microklimaat van de stedelijke omgeving. De flexibele buitenlaag is voorzien van een speciale coating met filters die de lucht neutraliseren. Op het dak staan grote, zuurstof producerende planten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, zowel binnen als van de directe omgeving.

De buitenste laag is ook nog eens lichtdoorlatend. Hierdoor baadt de hele installatie in een zee van daglicht wat binnenin bijdraagt aan een fijne leefomgeving. Op het dak bevindt zich eveneens een slimme mobiele constructie die regenwater opvangt dat later gebruikt kan worden. De basisstructuur is verwisselbaar en kan vervangen worden door een structuur die beter presteert al naar gelang het heersende klimaat.

MINI LIVING – Breathe brengt zijn bewoners in direct contact met hun omgeving. “Door van wonen een actieve ervaring te maken, worden bewoners aangemoedigd om na te denken over onze neiging om grondstoffen voor lief te nemen”, voegt Ilias Papageorgiou, Principal van SO – IL-architecten toe.

MINI LIVING – Breathe: Salone del Mobile 2017
Bezoekers van de Salone del Mobile, gelegen aan de Via Tortona 32 (Torneria) in Milaan (Italië), kunnen MINI LIVING – Breathe zelf ervaren van 4 tot 9 april 2017. Het merkendesign- en onderzoeksplatform A/D/O uit New York heeft het programma voor de Salone samengesteld. Op de thuisbasis in Greenpoint, Brooklyn, biedt A/D/O aan ontwerpers, architecten, creatievelingen en start-ups 2.000 vierkante meter ruimte om innovatieve producten en oplossingen te bedenken voor de meest prangende sociale uitdagingen.

MINI laat in de tweede helft van 2017 bij A/D/O in New York nog een concept van MINI LIVING zien.

MINI LIVING is een initiatief uit 2016.een Een creatieve denktank met de focus op het bedenken van architectonische oplossingen voor toekomstige stedelijke woonruimtes. MINI LIVING presenteerde baanbrekende concepten voor gedeeld wonen, leven en werken in stedelijke gebieden in de vorm van MINI LIVING – Do Disturb (in Milaan) en MINI LIVING – Forests (tijdens het London Design Festival).

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen