Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Installatie van 385 zonnepanelen op het hoofdkantoor.

BMW Group Nederland geeft lokaal karakter aan duurzaamheid.

Technologie
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
·
Electrification
·
Corporate
·
Duurzaamheid
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,86 KB)
  
Photos(2x, ~13,42 MB)

BMW Group Nederland heeft met behulp van uitvoerend partner Dakmakersbedrijf Kewodak 385 zonnepanelen geplaatst op het dak van het hoofdkantoor in Rijswijk. De zonnepanelen van 260 Wp (Wattpiek) zullen ruim 90.000 kWh per jaar genereren. Dit betekent per jaar zo’n 8% aan energiebesparing, afgaande op het verbruik van 2015. De zonnepanelen van SolarWatt maken gebruik van een constructie waarbij de zonnecellen tussen twee lagen glas worden ingeklemd. Deze ‘sandwich’ maakt de panelen sterk en stabiel en verlengt de levensduur. De zonnepanelen op het 2.100 m2 grote dak leveren een CO2-besparing op van 45.000 kg.

BMW Group Nederland neemt daarmee zijn lokale verantwoordelijkheid als duurzame organisatie. De energieopwekking zal mede gebruikt worden voor de voeding van de laadpalen op de parkeerplaatsen voor werknemers en bezoekers. Dit jaar worden er bovendien zes nieuwe laadpalen neergezet, waardoor het totaal op veertien komt. De opgewekte energie van de zonnepanelen zorgt ervoor dat werknemers van BMW Group Nederland ruim 500.000 km per jaar emissievrij kunnen rijden. Naast de zonnepanelen zijn ook andere veranderingen doorgevoerd om ter energiebesparing. Zo is door heel het pand LED verlichting geïnstalleerd die 165.000 kWh per jaar bespaart.

Niels Burgman, E-mobility Manager BMW i: "Met onze partners en klanten spreken we steeds meer over duurzaamheid. De installatie van deze zonnepanelen was dan ook een logische stap om het goede voorbeeld te geven. De laadpunten van onze elektrische auto’s worden nu voorzien van stroom opgewekt door de zonnepanelen. Zorgdragen voor een CO2-neutraal gebruik van de auto is minstens zo belangrijk als hem CO2-neutraal bouwen. Dat doen we door te rijden op de zon."

Green Building Manual.
Duurzaamheid dringt ook door tot de BMW en MINI dealers in heel Nederland. Als gezicht van de organisatie dienen ook zij deze kernwaarde uit te dragen, die niet alleen bijdraagt aan een goede reputatie en kostenefficiëntie, maar ook aan een prettige werkplek voor werknemers. BMW en MINI dealers worden daarom bij nieuwbouw bijgestaan met het ‘Green Building Manual’ , opgesteld door BMW Group AG. De handleiding geeft advies over duurzame maatregelen tijdens de nieuwbouw. BMW Group hanteert daarbij een visie over de gehele levenscyclus, waarbij de productie en verwerking van de gebruikte materialen wordt meegenomen. Er is daarnaast aandacht voor duurzame energiebronnen en warmtevoorzieningen, evenals de inrichting van ergonomische werkplekken.

Duurzaamheid bij BMW Group AG.
BMW Group heeft duurzaamheid al jarenlang hoog in het vaandel staan. Zo heeft BMW Group zichzelf in 2001verbonden aan het United Nations Environment Programma, de UN Global Compact en de Cleaner Production Declaration. BMW Group is tevens het eerste autoconcern ter wereld dat al sinds 1973 een ‘environmental officer’ in dienst heeft. Anno 2017 definieert de Sustainability Board, bestaande uit alle leden van de raad van bestuur, de strategie met concrete doelstellingen. Dit beleid werpt zijn vruchten af, want afgelopen jaar werd
BMW Group opnieuw uitgeroepen tot duurzaamste automerk ter wereld in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), gepubliceerd door RobecoSAM AG. BMW Group is bovendien de enige van de drie autofabrikanten in de lijst die al sinds 1999 ieder jaar in de DJSI genoteerd staat. BMW Group pakt het concept duurzaamheid breed aan en focust daarbij op drie onderdelen:

  • Producten en services;
  • Productie en waardecreatie;
  • werknemers en samenleving.


Deze inzet heeft tot mooie prestaties geleid. Zo ontving BMW Group de ‘Green Car of the Year’  award voor de BMW i3 in 2015 en in datzelfde jaar werd een daling van 3,3% van de gemiddelde uitstoot per kilometer wereldwijd gerealiseerd. Anno 2017 blijft BMW zijn gamma verbeteren, neem bijvoorbeeld de nieuwe BMW 5-serie die over de gehele levenscyclus 15% minder CO2 uitstoot dan zijn vorige versie. Samen met de nieuwe BMW 530e en MINI Countryman PHEV biedt BMW Group inmiddels acht modellen aan die deels of volledig elektrisch zijn. BMW Group past ook duurzame energiebronnen toe. Zo verzorgen vier windturbines bij de BMW Group fabriek in Leipzig 10 MWh (Megawattuur) aan energie voor de volledige productie van de
BMW i3. BMW Group hecht van oudsher bovendien veel belang aan de gezondheid van zijn werknemers, mede hierdoor is de gemiddelde loondienst bij BMW Group ruim 17 jaar.

Blik op de toekomst .
De visie op duurzaamheid van BMW Group richt zich ook op de toekomst. Voor de verschillende categorieën zijn weer nieuwe doelstellingen gemaakt voor 2020. Om de uitstoot verder te beperken is de intentie om tegen 2020 een CO2-reductie van 50% te realiseren ten opzichte van 1995. Ten aanzien van de productie heeft BMW Group de ambitie om tegen 2020 leider te zijn in het gebruik van hernieuwbare energiebronnen gedurende het productieproces.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen