Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuwe MINI Countryman haalt maximale score van 5 sterren in euro NCAP crashtest.

De nieuwe MINI Countryman, het grootste model ooit in de geschiedenis van MINI, is niet alleen bijzonder ruim en wendbaar, maar ook heel veilig. De nieuwe MINI Countryman behaalde namelijk de maximale score van 5 sterren in de crashtest van de onafhankelijke botsproeveninstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme).

MINI Countryman
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~310,69 KB)
  
Photos(6x, ~25,59 MB)
For further details, photos and videos please go to: www.euroncap.com

De nieuwe MINI Countryman, het grootste model ooit in de geschiedenis van MINI, is niet alleen bijzonder ruim en wendbaar, maar ook heel veilig. De nieuwe MINI Countryman behaalde namelijk de maximale score van 5 sterren in de crashtest van de onafhankelijke botsproeveninstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Uit de uiterst strenge testprocedure blijkt dat de ruime, nieuwe SUV van MINI op alle zitplaatsen en tijdens alle situaties uitstekende bescherming biedt.

De testresultaten van botsproeven uitgevoerd door Euro NCAP vormen in heel Europa de standaard voor voertuigveiligheid. De testspecialisten analyseren het botsgedrag van een auto in verschillende scenario’s om vast te stellen hoe stabiel het passagierscompartiment is, hoe effectief de veiligheidssystemen hun werk doen en welke krachten er uitgeoefend worden op inzittenden. Euro NCAP kijkt naast deze onderdelen ook naar actieve veiligheidssystemen en voetgangersveiligheid.

Het veilige passagierscompartiment van de nieuwe MINI Countryman biedt maximale bescherming bij een frontale of zijdelingse botsing met een auto of paal. Specialisten van Euro NCAP hebben vastgesteld dat de nieuwe MINI Countryman te allen tijde een hoog niveau van bescherming biedt tegen verwondingen, ongeacht het postuur en zitlocatie van inzittenden. Ook kinderen zitten in de nieuwe MINI Countryman bijzonder veilig. Ook de hoofdsteunen bleken zeer effectief in het beschermen van de nek en ruggengraat van inzittenden in het geval van een rear-end botsing.

De voorzijde van de nieuwe MINI Countryman is voorzien van een absorptiezone evenals een actieve motorkap voor optimale voetgangersbescherming. Bij een aanrijding met een voetganger of fietser schiet de motorkap in een fractie van een seconde een paar centimeter omhoog zodat de motorkap verder van de harde motorcomponenten af komt te staan en daardoor makkelijk kan indeuken De kans op letsel wordt door de zachtere landing aanzienlijk verlaagd.

Het voorbeeldige botsgedrag van de nieuwe MINI Countryman is het resultaat van een geïntegreerd veiligheidsconcept dat in elk model van MINI is ingebouwd. Alle componenten zijn zo ontworpen om ongelukken te voorkomen, om de passagiers zo effectief mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een botsing en om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Zeer veerkrachtige structuren en precies gedefinieerde absorptiezones dragen er zorg voor dat de krachten die bij een botsing ontstaan, selectief worden geabsorbeerd en om het passagierscompartiment heen worden geleid. De veiligheidsvoorzieningen in het interieur bieden maximale bescherming voor alle inzittenden. Systemen als botswaarschuwing evenals een noodremassisent maken al onderdeel uit van de standaard veiligheidsuitrusting van de nieuwe MINI Countryman. Ook standaard op elke nieuwe MINI Countryman is het display dat   de bandenspanning per wiel aangeeft en het intelligente noodhulpoproepsysteem met automatische locatieherkenning. Dit systeem herkent tevens de  ernst van het ongeluk aan de hand van diverse parameters (krachten gemeten door G-sensor en al dan niet geactiveerde airbag) zodat de nooddiensten navenant kunnen reageren.

Topscores op het gebied van veiligheid zijn een traditie bij MINI. De vorige generatie van de MINI Countryman behaalde eveneens 5 sterren veiligheid in de crashtest van Euro NCAP. Sinds die tijd heeft Euro NCAP de eisen bij botsproeven verder aangescherpt en nieuwe testprocedures ingevoerd. De score van 5 sterren voor de nieuwe generatie MINI Countryman illustreert hoe technologische vooruitgang in kenmerkende MINI-stijl niet alleen rijplezier biedt, maar ook maximale veiligheid.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen