Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

180 Kingsday wint pitch voor BMW en MINI.

Creatief bureau 180 Kingsday, dat de afgelopen vijf jaar al als lead-agency voor MINI werkte, zal vanaf 1 september ook voor BMW gaan werken. Na een uitgebreide pitch onder begeleiding van 3MO kwam 180 Kingsday als beste naar voren. Hierdoor neemt BMW afscheid van zowel JWT als Nieuwe Koffie. Bureau J. Walter Thompson Amsterdam was ruim dertig jaar de lead-agency voor BMW in Nederland en met Nieuwe Koffie werd samengewerkt voor online communicatie.

Corporate
·
Sales en Marketing

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,81 KB)

Creatief bureau 180 Kingsday, dat de afgelopen vijf jaar al als lead-agency voor MINI werkte, zal vanaf 1 september ook voor BMW gaan werken. Na een uitgebreide pitch onder begeleiding van 3MO kwam 180 Kingsday als beste naar voren. Door deze uitkomst neemt BMW afscheid van zowel JWT als Nieuwe Koffie. Bureau J. Walter Thompson Amsterdam was ruim dertig jaar de lead-agency voor BMW in Nederland en met Nieuwe Koffie werd samengewerkt voor online communicatie.

MINI en BMW laten de afgelopen jaren een bovengemiddelde groei zien in verkopen en nieuwe modellen. Daardoor is de uitdaging des te groter om de merken ook de komende jaren op een vernieuwende manier verder uit te bouwen vanuit een cross-mediale aanpak, met veel aandacht voor online en de customer journey.
BMW Group Nederland wil voor haar beide merken daarom samenwerken met een full service agency die geïntegreerde branding, sales -en servicecampagnes kan ontwikkelen.

Vanaf maart dit jaar vond daartoe een uitgebreid pitchproces plaats, waarin na een eerste oriënterende ronde met zeven bureaus, een pitchfase volgde met vier bureaus, waaronder JWT en Kingsday. Hierin presenteerden de bureaus op basis van een concrete briefing hun aanpak en creatieve concepten in verschillende rondes. Tijdens het gehele traject was er speciale aandacht voor het groeiende modellenaanbod van BMW Group dat meer klanten en nieuwe doelgroepen aantrekt. Dit betekent veel meer communicatie via meer kanalen, waardoor ook meer boodschappen in verschillende vormen ontwikkeld moeten worden. De manier waarop het bureau daarin samenwerkt met de klant was één van de centrale thema’s van de pitch. Het pitch-team was onder de indruk van de kwaliteit van alle vier de bureaus en hun ideeën om de merken BMW en MINI verder te ontwikkelen.

“We zijn JWT zeer dankbaar voor hun bijdrage aan het bouwen van het merk BMW in Nederland”, vertelt Peter Haug, marketingdirecteur bij BMW Nederland. “We beseffen dat ruim dertig jaar samenwerken heel bijzonder is en daarom zijn we uiterst zorgvuldig te werk gegaan. Uit de pitch bleek dat JWT onveranderd een fantastisch bureau is. Toch zijn we ervan overtuigd dat op dit moment 180 Kingsday het beste bij onze organisatie en mentaliteit past en nog beter dan de andere bureaus de nieuwe communicatie-uitdagingen aan weet te pakken.”

“We hebben de afgelopen vijf jaar zeer plezierig en succesvol samengewerkt met Kingsday voor het merk MINI, bijvoorbeeld voor de introductie van de nieuwe MINI Clubman en Countryman”, aldus Head of MINI Bart Verhoef. “Ook de aanpak van 180 Kingsday om het merk MINI te herpositioneren, bevalt ons uitstekend. We kijken er dan ook naar uit onze samenwerking verder te versterken en te verdiepen.”

Sander Volten namens 180 Kingsday: “De afgelopen vijf jaar hebben wij met veel plezier en wederzijds vertrouwen gewerkt aan het succes van MINI in Nederland. In de pitch konden we schetsen hoe we de komende jaren op een zeer eigentijdse manier de merken BMW én MINI tot nóg grotere hoogte willen laten reiken. Het is fantastisch dat we deze visie nu ook mogen gaan uitvoeren met de teams van MINI en BMW.”

Article Offline Attachments.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen