Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Steeds meer elektrische deelauto-projecten van BMW Nederland samen met vastgoedontwikkelaars.

Nieuwe partnerships met Vesteda en BPD.

Corporate
·
Duurzaamheid
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~214,74 KB)
  
Photos(5x, ~31,33 MB)

Innovatie heeft bij BMW niet alleen betrekking op de auto’s, maar is verweven in de hele organisatie. Een mooi voorbeeld zijn de elektrische deelauto-projecten die BMW in Nederland samen met de vastgoedsector ontwikkelt. BMW Group Nederland pionierde hiermee in 2015 met het Timmerhuis: een multifunctioneel complex in het centrum van Rotterdam. Het resultaat van een onorthodoxe en destijds nooit eerder vertoonde samenwerking. Projectontwikkelaar Heijmans en architectenbureau OMA integreerden vanaf de start diverse innovaties in het ontwerp: duurzame stroomopwekking via zonnepanelen op het dak, energieopslag in gebruikte BMW i3-batterijen en alle voorzieningen voor BMW i3-deelauto’s voor de bewoners. Nederland liet hiermee in de praktijk zien hoe een e-mobility-ecosysteem kan functioneren. Voor BMW Group vormt deze samenwerking een blauwdruk voor duurzame mobiliteit in stedelijke gebieden en een showcase van haar kennis en producten.

Geen toekomstdromen, maar nu laten zien wat er mogelijk is.
Marc Bras, Manager BMW i van BMW Group Nederland ziet het delen van elektrische auto’s als een belangrijke positieve trend als het gaat om de toekomst van mobiliteit. “Om onze innovatieve producten en diensten overtuigend in de markt te zetten, zoeken we steeds weer sterke partners om nieuwe verbindingen mee te leggen en vooral nu al te laten zien wat er mogelijk is.”

Op 7 juni kreeg het Timmerhuis navolging. Op die dag nam Vesteda de eerste exemplaren van de 100% elektrische BMW i3 in ontvangst die via een online platform als deelauto’s worden ingezet binnen Complex De Boel. Bras: “Vesteda innoveert volop en toont leiderschap en is daarmee een perfecte match voor BMW i.” Het aan De Boelelaan in Amsterdam gevestigde gebouw bestaat uit 3.600 m2 kantoor en 154 woningen in het middensegment. De elektrische auto’s zullen beschikbaar zijn voor zowel de huurders in De Boel als de medewerkers van Vesteda. Hiermee draagt Vesteda bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verminderen van de parkeerdruk in Amsterdam.

“Vesteda wil een leidende rol spelen op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Gertjan van der Baan, CEO van Vesteda. “Onze huurders in de stad hebben behoefte aan mobiliteit, maar niet per se aan een eigen auto. Door deelauto’s aan te bieden aan onze huurders in De Boel dragen we bij aan een beter klimaat, leveren we een waardevolle dienst aan onze huurders en optimaliseren we de inzet van ons wagenpark: de auto’s staan immers veel minder stil.”

Deelautoproject elektrisch vervoer ‘Blok 26’ Zeeburgereiland.
Het tweede, nieuwe vastgoed/deelautoproject startte op 13 juni op het Zeeburgereiland. Hier begon BMW samen met de Europese gebiedsontwikkelaar BPD een testproject dat vier BMW i3 deelauto’s behelst voor appartementenblok ‘Blok 26’. Het appartementencomplex, dat door BPD wordt ontwikkeld, vormt een belangrijke omgeving voor de inzet van allerlei deeleconomie-initiatieven op het gebied van ruimte, werk, kennis, voedsel, ontspanning en mobiliteit. De bewoners kunnen de auto’s delen door gebruik te maken van een cloud-oplossing waarmee ze het gebruik kunnen inzien en inplannen. De BMW i3 deelauto’s staan op een eigen parkeerplek inclusief laadpaal binnen de parkeergarage van het blok.

“Met dit project laten we middels een slimme samenwerking zien dat we onze gezamenlijke visie ook verwezenlijken”, aldus Bras. “Door auto’s te delen, besparen de bewoners aanzienlijk in kosten, terwijl ze wel naar behoefte hun individuele mobiliteit kunnen invullen. In de nieuwe economie gaat het er niet langer om dat je full time een auto bezit. Waar het om draait is dat je op het moment dat je dat nodig hebt, kunt beschikken over mobiliteit. Ook voor steden is het delen van elektrische auto’s een oplossing. Denk aan thema’s als luchtkwaliteit en ruimte, naar beneden bijgestelde parkeernormen en meer groen in de stad door minder auto’s. De verbinding tussen vastgoed en gedeelde e-mobiliteit is dan eigenlijk een heel logische en duurzame keuze.”

Hayo Doornink, COO bij BPD, vult aan: “We zijn een ondernemende organisatie en kijken actief hoe nieuwe trends zoals urbanisatie en de deeleconomie ons kunnen helpen om nog betere woonomgevingen te creëren. We zijn verheugd dat we opnieuw een samenwerking hebben gerealiseerd die zal bijdragen aan het woonplezier van toekomstige bewoners. Natuurlijk bekijken we aan de hand van hun bevindingen hoe we hen zo goed mogelijk kunnen blijven faciliteren in hun woonwensen.”

Het autogebruik en de parkeerbehoefte bij woningen is in het stedelijk gebied aan het veranderen. De beschikking hebben over een auto lijkt belangrijker te worden dan het eigendom. Dit komt mede door de oplopende kosten van het autogebruik binnen de stad. Het door BPD ontwikkelde Holonhuis beschikt alleen over parkeerplekken voor deelauto’s en is een volgend concept waar BMW en BPD over praten.

Over BPD.
BPD is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam ‘Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten’, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top drie van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Over Vesteda.
Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ruim €4,3 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 23.000 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. In 2016 boekte Vesteda met circa 200 medewerkers een resultaat van €537 miljoen. Voor meer informatie: www.vesteda.nl

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen