Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Group statement over de huidige mediaberichten die diesel veroordelen.

BMW Group wijst recente beschuldigingen van de hand. +++ Met combinatie van technologieën voldoet BMW Group aan alle wettelijke emissie-eisen en worden ook zeer goede ‘real life’-emissies op de weg bereikt.

Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,63 KB)

Vanwege de huidige mediaberichten acht BMW Group het noodzakelijk om haar standpunt ten aanzien van recente beschuldigingen kenbaar te maken.

Uit principe worden BMW Group voertuigen niet gemanipuleerd en ze voldoen aan alle wettelijke vereisten. Natuurlijk geldt dit ook voor dieselvoertuigen. Dit wordt bevestigd door de resultaten van relevante officiële onderzoeken op nationaal en internationaal niveau.

BMW Group wijst de beschuldiging van de hand dat haar Euro 6-dieselvoertuigen geen adequate uitlaatgasbehandeling bieden dankzij te kleine AdBlue-tanks.

De technologie van BMW Group is duidelijk te onderscheiden van andere systemen in de markt. Om te concurreren bieden wij de beste uitlaatgasbehandelingssystemen: in tegenstelling tot andere fabrikanten maken BMW-dieselvoertuigen gebruik van een combinatie van verschillende componenten om uitlaatemissies te behandelen. Voertuigen die ureuminjectie (SCR, Selective Catalytic Reduction) gebruiken door middel van AdBlue om uitlaatemissies te behandelen, beschikken ook over een NOx-opslagkatalysator. Met deze combinatie van technologieën voldoen we aan alle wettelijke emissie-eisen en bereiken we ook zeer goede ‘real life’-emissies op de weg. Dit betekent dat het niet nodig is om BMW Group Euro 6 diesel personenauto’s terug te roepen of de software te upgraden.

Bovendien vereist de combinatie van beide systemen, samen met de uitlaatgasrecirculatie, een kleinere hoeveelheid AdBlue-injectie wat leidt tot een zeer laag AdBlue-verbruik in vergelijking met andere fabrikanten. Dit maakt een optimale tankgrootte mogelijk, terwijl in dagelijkse omstandigheden ook zeer lage emissies worden bereikt. Bovendien kan de AdBlue bij BMW-dieselvoertuigen eenvoudig worden bijgevuld via de opening naast de tankdop of via het reservoir onder de motorkap, afhankelijk van het model. BMW Group klanten worden tijdig en herhaaldelijk door het voertuig geïnformeerd over het AdBlue-niveau. Als dit wordt genegeerd, kan het voertuig uiteindelijk niet meer worden gestart.

De discussies met andere fabrikanten over AdBlue tanks werden vanuit BMW Group oogpunt gevoerd om de installatie van de vereiste tankinfrastructuur in Europa te bespreken.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW.

Here you can see the live transmission of the BMW Group press conference at the Geneva International Motor Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen