Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Motorrad wint aanbesteding Politie. BMW R 1200 RT wordt wederom ingezet voor verkeerssurveillance.

BMW Motorrad levert wederom de motorfietsen voor de verkeerssurveillance van de Politie. In totaal zal BMW Motorrad de komende zeven jaar in totaal ruim 600 BMW R 1200 RT motorfietsen uitleveren. De contracten voor de levering van de nieuwe motorfietsen worden nog deze zomer getekend en naar verwachting worden de eerste motoren eind 2017 geleverd.

Speciale modellen
·
R-serie
·
R 1200 RT
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,23 KB)
  
Photos(2x, ~5,81 MB)

BMW Motorrad levert wederom de motorfietsen voor de verkeerssurveillance van de Politie. In totaal zal BMW Motorrad de komende zeven jaar in totaal ruim 600
BMW R 1200 RT motorfietsen uitleveren. De contracten voor de levering van de nieuwe motorfietsen worden nog deze zomer getekend en naar verwachting worden de eerste motoren eind 2017 geleverd.

De basis voor de nieuwe verkeerssurveillancemotorfietsen is de in 2014 geïntroduceerde, geheel vernieuwde versie van de BMW R 1200 RT met het befaamde olie-/watergekoeld boxerblok (92 kW/125 pk en 125 Nm). De metarmorfose tot specifieke politie-uitvoering wordt net als voorheen in nauwe samenwerking uitgevoerd door HSC Nieuw Vennep (Huijsman Service Center). Een specialist die tot in de kleinste details motorfietsen aanpast voor alle voorkomende (semi-) overheidsdiensten, zowel nationaal als internationaal. De op- en inbouw  behelst onder andere de specifieke politie-kenmerken zoals de blauwe/amber LED-knipperverlichting, de bekende uitschuifmast met zwaailicht, communicatieapparatuur met interface voor optimale communicatie met de meldkamer of andere hulpdiensten, een gas-vastzet-installatie als aanvulling op de cruise control en inbouw van politie-specifieke apparatuur zoals de bekende matrixborden met de herkenbare ‘volg’-tekst. Daarbij worden de motoren voorzien van de allermodernste schakelaars om zorg te dragen voor de beste werkplek die een motoragent zich maar kan wensen.

“De Politie heeft met de keuze voor BMW Motorrad in samenwerking met HSC een ijzersterke partner gekozen”, vertelt Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad bij BMW Group Nederland. “Samen dragen wij al jaren zorg voor het zowel nationaal als internationaal  leveren van specifieke overheidsmortorfietsen, die zijn voorbereid op hun zeer specialistische taak. Wij zullen de Politie volledig ontzorgen, zodat zij zich optimaal kunnen richten op hun poltietaken.”

De BMW R 1200 RT heeft zijn kwaliteiten al langer bij verschillende (semi-)overheidsdiensten bewezen: als een van de meest dynamische motorfietsen in het toersegment is de BMW R 1200 RT een bekende verschijning bij de brandweer, ambulancediensten, Rijkswaterstaat en verkeersregelaars in binnen en buitenland. Op haar beurt geeft de Politie met het toekennen van deze aanbesteding aan BMW Motorrad een vervolg aan een jarenlange succesvolle samenwerking, ook met BMW Motorrad dealerbedrijven.

Als vanouds kunnen alle overheidsmotorfietsen van BMW, ook de nieuw ontwikkelde en opgebouwde Politie-uitvoering van de BMW R 1200 RT, bij elke BMW Motorrad dealer worden aangeboden voor onderhoud of (spoed)reparaties. Elke werkplaats is immers getraind en gekwalificeerd om de politiemotorfietsen én alle politiespecifieke apparatuur in topconditie te houden zodat de inezetbaarheid van de BMW motorfietsen gewaarborgd is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen