Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Startup Challenge Finalisten.

Acht startups uit Nederland behoren tot de tien finalisten die BMW Group heeft uitverkoren in een competitie voor innovatieve business die een bijdrage kan leveren aan het vormgeven van de toekomstige wereldwijde mobiliteit en de leefomstandigheden in steden.

Corporate
·
Technologie
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~543,04 KB)

Acht startups uit Nederland behoren tot de tien finalisten die BMW Group heeft uitverkoren in een competitie voor innovatieve business die een bijdrage kan leveren aan het vormgeven van de toekomstige wereldwijde mobiliteit en de leefomstandigheden in steden.

BMW heeft voor deze challenge startups die actief zijn op het vlak van mobiliteitsproducten en -diensten, uitgedaagd om hun ideeën over baanbrekende technologie, producten of diensten in te zenden voor deze competitie. BMW Group biedt hen daarmee de kans om toe te treden tot een netwerk dat op jaarbasis goed is voor de inkoop van producten en diensten ter waarde van miljarden dollars.

De tien startups in de finale vertegenwoordigen diverse, innovatieve en nieuwe technologische vakgebieden. Dat zijn batterijen voor elektrische voertuigen, kunstmatige intelligentie, energie-opwekking, elektrische motorfietsen, peer-to-peer persoonlijk vervoer, IP-beveiliging en anti-plagiaat, draadloos opladen van voertuigen, augmented reality, bescherming tegen straling en managen en controleren van kooldioxide.

De finalisten zijn geselecteerd uit een totaal van 62 startups uit tien landen, die zich hadden aangemeld voor de BMW Startup Challenge. Die vindt tegelijk plaats met het StartupFest Europe 2017, Europa’s belangrijkste startup-festival, dat in Nederland plaatsvindt van 25 tot en met 28 september.

Alle inzendingen voor deze competitie zijn gescreend door de BMW Startup Garage, het team dat verantwoordelijk is voor het traceren van startups die interessant kunnen zijn als partner van BMW Group. De criteria voor jurering zijn het unieke van het idee, de kwaliteit van de eerste investeringen in de startup en de potentiele strategische impact van het idee voor de business van BMW Group.

De tien geselecteerde finalisten zijn:

  • Etho Inc (Verenigde Staten)
  • EZY Mobility (Nederland)
  • Filigrade BV (Nederland)
  • LeydenJar Technologies BV (Nederland)
  • Motoshare (Nederland)
  • Radygo (Nederland)
  • Sense Glove (Nederland)
  • Skytree (Nederland)
  • Spatial (Verenigde Staten)
  • Wellsun (Nederland)


De geselecteerde startups worden nu uitgenodigd om hun innovatie te presenteren aan een vakjury met daarin toonaangevende vernieuwers en andersdenkenden. De jury bestaat onder meer uit Daan Roosegaarde, de vermaarde Nederlandse kunstenaar, uitvinder en oprichter van Studio Roosegaarde; Evert Jaap Lugt, Managing Director van YES!Delft; Menno Kleingeld, Managing Director van Enabling Transport Solutions VDL Groep; Pieter Waasdorp, Directeur Ondernemerschap bij het Ministerie van Economische Zaken; Anne-Wil Lucas, Program Manager Talent, Knowledge and Skills Startup Delta en Jochem Cuppen, Global Director Get in the Ring.

De beste drie startups van deze tien finalisten worden uitgenodigd om hun innovatie live te presenteren aan een publiek dat bestaat uit internationale journalisten en ondernemers in een speciaal BMW Startup-symposium in Amsterdam op 26 september.
Dit biedt de geselecteerde startups een uitgelezen kans om hun innovaties te tonen aan de belangrijkste venture capitalists, topmensen uit het bedrijfsleven en strategische en financiële besluitvormers binnen BMW Group.
De top drie krijgt ook een volledig vergoed bezoek aan BMW’s Startup Garage in München, Duitsland. Daar krijgen ze de kans om hun ideeën in detail te presenteren aan BMW managers die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van producten en diensten.

De overall winnaar krijgt een geweldige eerste prijs: twaalf maanden het gebruik van een nieuwe, speciale editie van de BMW X1, die wordt gebouwd in Nederland, bij VDL Nedcar in het Limburgse Born. 

‘De kwaliteit van de inzendingen van de startups was exceptioneel hoog en heeft BMW Group op het spoor gezet van vele hoogwaardige, innovatieve en creatieve businessideeën op diverse interessante vlakken’, aldus Neil Fiorentinos, Managing Director BMW Group Nederland. ‘Het is zeer bemoedigend om te zien hoeveel significante Nederlandse startups er tussen de inzendingen zaten. En vervolgens bewees de selectie van de finalisten nog eens dat Nederland de thuisbasis is voor enkele zeer vaardige en technisch competente business pioniers. Gezien het feit dat BMW Group doorgaat met het versterken van zijn positie als innovatieleider en technologiepionier, is deze volgende fase in de beoordeling een perfect podium voor deze ondernemers om hun ideeën uit de doeken te doen voor een sterke en invloedrijke groep van besluitvormers uit de startup-wereld en van BMW.’

Toonaangevende structuur binnen de industrie ter ondersteuning van startups.
BMW Group heeft een toonaangevende structuur ontwikkeld om startups met veel potentieel in alle fasen te ondersteunen, van de vroege ontwikkeling tot aan levering en toepassing van hun producten of ideeën. Het is een stimulerend ecosysteem om te komen van initiële ideeën, via daadwerkelijke productie tot volwaardige samenwerking als leverancier.

BMW’s business accelerator-, venture capital- en startup-initiatieven zijn bedacht om technologische oplossingen te vinden die inhaken op meerdere maatschappelijke trends en die elk het potentieel hebben om mobiliteit en stedelijk leven drastisch te veranderen. Zoals op het gebied van automated, connected, electrified en shared mobility (zie BMW’s ACES-strategie).

BMW i Ventures is een participatiemaatschappij die in een vroeg stadium toonaangevende oplossingen omarmt. Ideeën die gericht zijn op de mobiliteitsbehoeften van mensen in een stedelijke omgeving. BMW i Ventures investeert in deze oplossingen als die van belang zijn voor BMW op het gebied van technologie, klanten en service.

BMW Startup Garage
streeft ernaar om startups te helpen met het opstarten van hun activiteiten of bedrijf en assisteert ze als partner om hun product of dienst in miljoenen auto's te implementeren. De BMW Startup Garage zoekt startups met baanbrekende technologieën, producten en diensten die de automobielindustrie vooruithelpen of zelfs helpen om andere wegen in te slaan. Dit ‘Venture Client’ partnerschap geeft startups de mogelijkheid om de waarde van hun oplossing voor de automobielindustrie over het voetlicht te brengen. BMW Group biedt ze de kans om hun oplossing te integreren in voertuigen of in mobiliteitsdiensten en geeft startups ook toegang tot een netwerk van ingenieurs en managers binnen het bedrijf.

URBAN-X is een accelerator voor startups die het leven in steden willen veranderen. URBAN-X wordt door MINI en het investeringsfonds Urban Us beheerd. Sinds de lancering in 2015 is URBAN-X een thuis geworden voor creatieve ondernemers uit de hele wereld die steden willen verbeteren met technologie en design. URBAN-X is niet alleen een mobiliteitsversneller. Bij het initiatief zijn mobiliteits- en transportbedrijven betrokken en er wordt veel verder gekeken dan de auto, zoals naar belangrijke stedelijke onderwerpen als het leven in de toekomst, nieuwe oplossingen voor energie- en voedselvoorziening en recyclingsystemen. En URBAN-X brengt innovatieve benaderingen onder de aandacht bij overheden.

Uniek aan i Ventures, Startup Garage en URBAN-X is dat ze financieren en tegelijk een klantrelatie bieden. Uiteindelijk krijgen startups de mogelijkheid om deel uit te maken van een samenwerkingsverband met BMW Group.

Voor meer informatie: www.bmw.nl\startupchallenge

 

Article Offline Attachments.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen