Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

VIDEO: BMW Motorrad ‘is suiting up for the next chapter’. Een uniek bikerjack combineert business en roadtrips.

De BMW K 1600 B en K 1600 Grand America vormen een geheel nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van BMW Motorrad dat in de komende jaren navolging krijgt. Deze voor BMW Motorrad nieuwe, grootse stijl inspireerde de New Yorkse designer Glenn Wolk tot een uniek bikerjack waarmee BMW Motorrad ‘is suiting up for the next chapter’. De jas beleeft zijn première tijdens de Motorbeurs Utrecht.

Rijdersuitrusting
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,19 KB)
  
Photos(12x, ~80,29 MB)

De campagnefilm (klik hier) laat fraai zien hoe het concept in de praktijk zou kunnen werken.

Met de BMW K 1600 B introduceerde BMW Motorrad eind vorig jaar zijn eerste machine in de categorie ‘baggers’ en op de Motorbeurs Utrecht staat de afgeleide BMW K 1600 Grand America – een Nederlandse première! Baggers zijn machtige, American style toermachines, met fraai aflopende zijkoffers (‘de bags’) voor het grote werk.

De gestileerde motorfietsen vormen een geheel nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van BMW Motorrad dat in de komende jaren navolging krijgt. Deze voor BMW Motorrad nieuwe, grootse stijl inspireerde de New Yorkse designer Glenn Wolk tot een uniek bikerjack waarmee
BMW Motorrad ‘is suiting up for the next chapter’. De jas beleeft zijn première tijdens de Motorbeurs Utrecht.

Roadtrips als ontspanning tussen business meetings of omgekeerd. Het was het idee om deze twee werelden samen te brengen in één outfit. Een concept jas met twee verschijningsvormen, passend in de drukke agenda's van fervente BMW motorrijders. Een stoer bikerjack dat in een handomdraai transformeert tot trendy, halflange jas. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hem binnenstebuiten draaien en uitvouwen.

De ontwerper: Glenn Wolk.
Glenn Wolk is een New Yorkse designer die bekend staat om zijn stoere handgeschilderde illustratiestijl. Iets wat ook duidelijk terugkomt in het design van het bikerjack. Het artwork op de rug visualiseert het verlangen naar avontuur, gevat in de slogan: ‘It's not about where you come from, it’s about where you go’. Glenn was al eerder actief in de modewereld voor onder meer Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en New Balance. Daarnaast illustreerde hij ook voor grote namen zoals The Rolling Stones, Fender Music en New York Times. Zie hier zijn indrukwekkende CV.

“Ik begin over het algemeen het ontwerpproces met uitgebreid onderzoek, een periode van ‘ontdekking’”, legt Wolk uit. “In dit geval heb ik de geschiedenis van BMW Motorrad onderzocht. Ik leerde dat het logo ook is gebruikt in combinatie met roterende propellers, aangezien BMW aanvankelijk vliegtuigmotoren bouwde. Ik heb gekeken naar eerdere en huidige motorfietsmodellen van BMW en natuurlijk verzamelde beelden van de K1600 B vanuit verschillende hoeken.” Van de beelden en vanuit zijn kennis van het merk begon hij met het schetsen van ideeën en concepten. Typisch voor Wolk is het gebruik van waterverf. “Ik waardeer de onvolkomenheden en dat het er zo mooi ‘handgemaakt’ uitziet.”

Andere inspiratie voor de ontwerpen kwamen uit eerdere reizen die de ontwerper maakte dwars de Verenigde Staten met de bus, auto en trein. “Ik heb er vaak over nagedacht hoe fantastisch het zou zijn om door de staten te toeren op de motor. Het mooie ontwerp van de K1600 B en de traditie van de toerfiets, evenals films zoals ‘Easy Rider’ droegen ook bij aan de esthetiek.”

Dit is niet de eerste keer dat Wolk werkte aan een motor-gerelateerd project. “Ik heb illustraties gemaakt van motorfietsen voor Hard Rock International in samenwerking met de band Mötley Crüe. Mijn motorkunst voor dat project hangt momenteel voor het raam van het Hard Rock op de Sunset Strip in Los Angeles. Ik heb motorfietskunst gemaakt voor Wicked Quick, een kledingmerk en er zijn veel gevallen waarbij klanten zoals Ralph Lauren en Tommy Hilfiger ‘motorcycle artwork’ voor t-shirts en branding hebben aangevraagd.”

De machines: K 1600 B en Grand America.
Met een vermogen van 160 pk en een machtig koppel is het achter de ruit van deze iconische zescilinder motorfietsen aan één stuk door genieten geblazen. Het is dat je soms even moet tanken. Alles wat je onderweg nodig hebt kan in die fraai aflopende koffers en de achteruitrijassistent maakt manoeuvreren kinderspel. De K 1600 Grand America voegt aan de rijke standaarduitrusting van de K 1600 B onder meer nog een hoog windscherm, een topkoffer met rugleuning en een audiosysteem met navigatievoorbereiding toe.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen