Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Group en Daimler AG combineren mobiliteitsdiensten.

Automobielpioniers en innovatieleiders geven duurzame stedelijke mobiliteit van de toekomst vorm +++ Sterke alliantie om een uniek klantenaanbod te creëren: naadloos, multimodaal, snel en direct beschikbaar +++ Ecosysteem voor on-demand mobiliteit: één bron voor CarSharing, Ride-Hailing, Parkeren, Opladen en Multimodaliteit +++ Duurzame oplossingen voor uitdagingen van stedelijke mobiliteit en betere levenskwaliteit in grote steden +++

Corporate
·
Corporate Finance, Feiten, Cijfers
·
Technologie
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~240,58 KB)
  
Photos(1x, ~1.002 KB)

BMW Group en Daimler AG bundelen hun krachten om klanten één enkele bron voor duurzame stedelijke mobiliteitsdiensten aan te bieden. De twee bedrijven hebben vandaag een overeenkomst getekend om hun bedrijfseenheden voor mobiliteitsdiensten samen te voegen. Onder voorbehoud van onderzoek en goedkeuring door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten, zijn BMW Group en Daimler AG van plan hun bestaande on-demand mobiliteitsaanbod op het gebied van CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging en Multimodality te combineren en strategisch uit te breiden. Elk bedrijf zal een belang van 50 procent hebben in een joint-venture-model dat de mobiliteitsdiensten van beide bedrijven omvat. De twee bedrijven blijven concurrenten in hun respectievelijke kernactiviteiten.

Het doel van deze transactie is om een toonaangevende aanbieder van innovatieve mobiliteitsdiensten te worden. Beide autofabrikanten willen de mobiliteit van de toekomst vormgeven voor hun klanten en om steden en gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van duurzame stedelijke mobiliteit.

De partners zijn van plan hun klanten een holistisch ecosysteem van intelligente, naadloos verbonden mobiliteitsdiensten aan te bieden dat met een enkele vingerbeweging beschikbaar is. Samen plannen BMW Group en Daimler AG om dit nieuwe bedrijfsmodel duurzaam te laten groeien en een snelle wereldwijde schaalvergroting van diensten mogelijk te maken. Als partners werken beide bedrijven aan de uitdagingen die voortvloeien uit stedelijke mobiliteit en veranderende klantwensen en werken ze samen met steden, gemeenten en andere belangengroepen om de kwaliteit van het leven in grote steden te verbeteren. De fusie bevordert elektromobiliteit, bijvoorbeeld door geëlektrificeerde deelauto’s aan te bieden, evenals eenvoudige toegang tot oplaad- en parkeeropties. Als gevolg hiervan wordt het nog eenvoudiger om duurzame mobiliteitsdiensten te ervaren en te gebruiken.

“BMW Group vormt de toekomstige mobiliteit - en slaat daarvoor nieuwe richtingen in. Onze strategie NUMBER ONE > NEXT biedt BMW Group een route naar een digitale en emissievrije toekomst”, aldus Harald Krüger, voorzitter van de raad van bestuur van BMW AG. “Door onze mobiliteitsdiensten te combineren zoals gepland, ontstaat een uniek digitaal ecosysteem. Deze alliantie zal het onze klanten gemakkelijker maken om de emissievrije mobiliteit van de toekomst te ontdekken. We blijven concurrenten als het gaat om de beste premium voertuigen. De geplande fusie van onze mobiliteitsdiensten zal onze middelen bundelen en een sterk signaal afgeven aan onze nieuwe concurrenten”, voegde Krüger eraan toe.

“Als pioniers in de autotechniek zullen we de taak van het vormen van toekomstige stedelijke mobiliteit niet aan anderen overlaten. Er zullen meer mensen zijn dan ooit zonder een auto die nog steeds extreem mobiel willen zijn. We willen onze expertise en ervaring combineren om een uniek, duurzaam ecosysteem voor stedelijke mobiliteit te ontwikkelen”, zei Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars.

“De toekomst van mobiliteit ligt in steden: de sleutel tot meer leefbare steden zijn intelligente en naadloze diensten die duurzame vervoerswijzen en mobiliteitsdiensten combineren en makkelijk te gebruiken zijn”, aldus Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van BMW AG , verantwoordelijk voor MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Customer Engagement en Digital Business Innovation BMW Group. “Het baanbrekende werk en de toewijding van de medewerkers die onze diensten verzorgen, hebben een waardevolle basis gelegd. Ik wil hen heel erg bedanken voor alles wat ze hebben gedaan”, vervolgde Schwarzenbauer.

“De duurzame mobiliteit van morgen is flexibel en verbonden - een visie die we delen met onze partner, BMW Group", verklaarde Bodo Uebber, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG, verantwoordelijk voor Finance & Controlling en Daimler Financial Services. “Samen kunnen we miljoenen klanten zeer aantrekkelijke producten en diensten bieden om hun leven makkelijker en hun leefomgeving beter te maken. De opties die we kunnen aanbieden door het geplande joint venture-concept vormen een aanvulling op mobiliteitsdiensten die door steden worden aangeboden.”

De 50/50 joint venture rust op vijf pijlers:

1) Multimodale en on-demand mobiliteit met moovel en ReachNow: Intelligente en naadloze connectiviteit tussen verschillende mobiliteitsaanbieders - inclusief boeking en betaling - zal een grote toegevoegde waarde voor gebruikers creëren. Het biedt ook mogelijke oplossingen voor uitdagingen op het gebied van stedelijk privévervoer.

2) Autodelen met Car2Go en DriveNow: Car2Go en DriveNow exploiteren in totaal 20.000 voertuigen in 31 grote, internationale steden. Autodelen zorgt voor een betere benutting van voertuigen en helpt daarmee het totale aantal voertuigen in steden te verminderen. Meer dan vier miljoen klanten maken al gebruik van deze autodeelservices.

3) ‘Ride-Hailing’ met mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi en Beat: Met de grootste taxi-app van Europa, bestel je gewoon een taxi of gebruik je een erkende chauffeur in Frankrijk voor een ritje in de Franse metropolen. In totaal gebruiken 13 miljoen klanten en zo'n 140.000 chauffeurs de moderne, praktische en snelle manier van ‘Ride-Hailing’ met mytaxi, Clever Taxi en Beat of Chauffeur Privé, een dienst voor privé-huurauto's. Innovatieve aanbiedingen zoals mytaximatch, waarbij mensen die elkaar niet kennen met een druk op de knop een taxi delen, leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van het verkeer in de binnenstad door het elimineren van talloze individuele reizen in de stedelijke ruimte.

4) Parkeren met ParkNow en Parkmobile Group / Parkmobile LLC: zonder bonnetje of contant geld parkeren op straat en hulp bij het vinden, reserveren en betalen van off-street parkeren in een garage. Innovatieve digitale parkeerdiensten verminderen de tijd en afstand die gepaard gaat met het vinden van een parkeerplaats. Dit zal het verkeer aanzienlijk verminderen, aangezien auto's die op zoek zijn naar parkeerplaatsen momenteel goed zijn voor ongeveer 30% van het wegverkeer.

5) Opladen met ChargeNow en digitale oplaadoplossingen: Gemakkelijke toegang (inclusief locatie, opladen en betaling) tot 's werelds grootste netwerk van openbare laadstations met meer dan 143.000 oplaadpunten wereldwijd. Gecombineerd met parkeerrechten in steden, zal dit de verspreiding van elektromobiliteit ondersteunen, door mensen te helpen deze aandrijftechnologie te leren kennen door deze eenvoudig te integreren in hun mobiliteitsbehoeften.

De oprichting van de joint venture zal bij Daimler Financial Services een significant waarderings- en winsteffect hebben. Als de mededingingsautoriteiten dit jaar goedkeuring geven, zullen de groepsvooruitzichten voor Daimler AG worden aangepast: De onderneming verwacht dat de EBIT voor Daimler Financial Services aanzienlijk hoger is dan het jaar ervoor; voor de Groep als geheel betekent dit dat de EBIT waarschijnlijk iets hoger zal zijn dan het voorgaande jaar.

Indien de goedkeuring door de relevante autoriteiten in de loop van dit jaar volgt, zal de oprichting van de joint venture leiden tot een eenmalig waarderings- en winsteffect in de financiële jaarrekening van BMW AG en aldus leiden tot een aanpassing van de richtlijnen van het bedrijf: onder deze omstandigheden zou in 2018 de winst vóór belastingen op groepsniveau licht stijgen ten opzichte van het voorgaande jaar. Het waarderings- en winsteffect zou geen invloed hebben op de EBIT-marge in het automotive-segment.

De joint venture moet door de respectievelijke mededingingsautoriteiten worden onderzocht en goedgekeurd. De best mogelijke klantervaring staat al centraal bij de diensten van beide partners. Daarom zal er aanvankelijk niets veranderen voor de miljoenen klanten met de bestaande diensten die onveranderd in dezelfde mate en met hetzelfde kwaliteitsniveau worden aangeboden.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen