Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuw 'centre of excellence' voor autonoom rijden. BMW opent officieel de deuren van zijn Autonomous Driving Campus in Unterschleißheim nabij München.

De campus van BMW Group voor autonoom rijden is een vooraanstaand ontwikkelingscentrum dat meer capaciteit biedt voor innovatie en verbeterde ontwikkelingsefficiëntie - waarmee het de toekomstige duurzaamheid van het concern veiligstelt.

Technologie
·
Autonomous Driving
·
Corporate
·
Corporate Events
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~141,93 KB)
  
Photos(24x, ~85,88 MB)

De campus van BMW Group voor autonoom rijden is een vooraanstaand ontwikkelingscentrum dat meer capaciteit biedt voor innovatie en verbeterde ontwikkelingsefficiëntie - waarmee het de toekomstige duurzaamheid van het concern veiligstelt.

Vijftien maanden geleden nam de BMW Group het besluit om zijn ontwikkelingsexpertise op het gebied van voertuigconnectiviteit en hoog/volledig geautomatiseerd rijden op één locatie samen te brengen. De campus, die 23.000 vierkante meter aan kantoorruimte biedt met plaats voor 1.800 medewerkers, werd in recordtijd voltooid. De optimale infrastructuur van de site, de nabijheid van het BMW Group onderzoeks- en innovatiecentrum (FIZ) en de nabijgelegen verbinding met autosnelwegen hebben ertoe bijgedragen dat de beslissing in haar voordeel uitviel.

BMW Group wil de ontwikkeling van sterk geautomatiseerde voertuigen met de nieuwe campus in Unterschleißheim een flinke impuls geven en is op zoek naar IT-specialisten en softwareontwikkelaars op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en data-analyse.

Nieuwe werkomgevingen.
De Autonomous Driving Campus opent zijn deuren voor 'nieuwe werkomgevingen', dat wil zeggen een open lay-out, intelligent en flexibel gebruik van kantoorruimte en een veelzijdige en creatieve werkplek.
De voordelen voor de ontwikkelingsdeskundigen die hier worden ingezet, zijn duidelijk: flexibiliteit, efficiëntie, een hoge mate van autonomie en korte afstanden. Dit betekent bijvoorbeeld dat een softwareontwikkelaar die op de nieuwe campus werkt onmiddellijk de zojuist geschreven code kan testen in een voertuig dat zich op korte loopafstand bevindt.

Nieuwe werkomgevingen gaan hand in hand met een nieuwe werknemers- en managementcultuur en managers werken in dezelfde open kantoorruimten als hun personeel. Dit verbetert de interactie en vergemakkelijkt de communicatie, wat resulteert in effectief teamwork bij de ontwikkeling van zeer complexe producten.

Campus loopt voorop in agile werkmethoden.
BMW Group is het eerste bedrijf in de automobielindustrie dat dit ‘lenige’ werkmodel systematisch en universeel toepast voor een volledig specialistisch gebied - in dit geval voor autonoom rijden en rijhulpsystemen, van de onderzoeksfase tot en met serieproductie.
Dit soort werkende modellen vormen een cruciale basis voor een efficiënte, toekomstbestendige ontwikkeling.

De open campusstructuur biedt uitstekende omstandigheden en uitzonderlijke ondersteuning voor ‘scrumteams’ en leent zich daarom perfect voor het lenige softwareontwikkelingsproces. Scrum-teams hebben een interdisciplinaire structuur, wat betekent dat een verscheidenheid aan vaardigheden bij elkaar worden gebracht. Ze behandelen complexe subprocessen en werken onafhankelijk met een end-to-end benadering. De hoge mate van flexibiliteit stelt de teams in staat om snel en effectief te reageren op nieuwe vereisten.

Dit is een tijd van ontwrichtende (‘disruptieve’) veranderingen in de auto-industrie, met de komst van nieuwe spelers die de concurrentie steeds uitdagender maken. Het innovatietempo versnelt snel en jonge professionals rekenen toekomstige levensvatbaarheid, een moderne werkomgeving en flexibele werkprocessen tot de aantrekkelijkheid van een werkgever. Een hypermoderne ontwikkelingsfaciliteit zoals de nieuwe campus voor autonoom rijden, is daarom een ​​cruciale troef voor de duurzaamheid en het innovatieve vermogen van BMW Group op de lange termijn.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen