Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De BMW Motorrad Concept 9cento. Het beste van de sport-, adventure- en toersegmenten.

Op Concorso d’Eleganza Villa d’Este laat BMW Group zien hoe een opwindende nieuwe Adventure Sport motorfiets eruit kan zien. De BMW Motorrad Concept 9cento (uit te spreken als ‘nove cento’) combineert emotie en prestaties met een avontuurlijke inborst, flitsende handling en rijplezier.

Design, Concepten en Studies
·
Rijderstraining, Toertochten, Evenementen
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~180,71 KB)
  
Photos(20x, ~81,15 MB)

Op Concorso d’Eleganza Villa d’Este laat BMW Group zien hoe een opwindende nieuwe Adventure Sport motorfiets eruit kan zien. De BMW Motorrad Concept 9cento (uit te spreken als ‘nove cento’) combineert emotie en prestaties met een avontuurlijke inborst, flitsende handling en rijplezier. Het is een creatie van een ideale sporttoer motorfiets. Een allrounder die zich evengoed thuisvoelt op de snelweg als op Alpenpassen en in smalle straatjes in afgelegen dorpen. Een model dat bovendien moeiteloos de show steelt voor een café op een marktplein. De BMW Motorrad Concept 9cento is perfect voor een spontane trip naar het Comomeer en tochten door de wijde omtrek.

De BMW Motorrad Concept 9cento is een slim concept voor de toekomst. “Het hoeft niet altijd te gaan over stoerder, groter en uitbundiger: deze concept motorfiets focust op het bereiken van balans”, aldus Edgar Heinrich, Hoofd Design BMW Motorrad. “We hebben een motorfiets ontworpen die bruikbaar vermogen koppelt aan de vertrouwde eigenschappen van een sporttoerer en bovenal aan rijplezier. Daarmee biedt hij een aantrekkelijk totaalpakket en verenigt hij het beste van de sport-, adventure- en toersegmenten. En dat in een klasse die niet eerder een dergelijk model van BMW heeft gezien. De BMW Motorrad Concept 9cento is onze interpretatie van een moderne allrounder voor het nieuwe middensegment”, legt Heinrich uit. “Functionele eigenschappen zoals toerkwaliteiten, opbergruimte en goede bescherming tegen weer en wind zijn voor de meeste motorrijders relevant. Deze eigenschappen zie je echter zelden bij een concept. In dit studiemodel demonstreren we dat deze rationele aspecten prima samen kunnen gaan met dynamisch design en dat leidt tot een opwindende creatie.”

Proporties van een wendbare en lichte motorfiets.
Door zijn compacte silhouet wekt de BMW Motorrad Concept 9cento de indruk van wendbaarheid en lichtvoetigheid – zijn afmetingen nodigen eenvoudigweg uit tot opstappen en wegrijden. In de basis is het een sportieve configuratie met veel ruimte rond het voorwiel en een korte achterzijde die rijplezier en een scherpe handling belooft. De in het oog springende styling van kuipdelen, tank en frame verwijzen duidelijk naar het toerkarakter. De driedimensionale vormtaal van het tankgedeelte komt bijzonder goed uit de verf door de lak met reflecterend chroomeffect. De ‘zwevende’ zijpanelen in Pure Metal Silver zijn kenmerkend voor het Adventure Sport segment. Op alle aluminium delen, zoals de centrale tankcover, het bagagerek en de voetsteunhouders, is het freeswerk gericht op het voorwiel. De zeer fijne groeven zijn alleen van dichtbij te zien en hebben het effect van het reliëf op een landkaart.

De wielophanging is ontworpen voor toeren. Lange veerwegen verzekeren rijcomfort en maken de motorfiets lichtvoetig. Tegelijk bieden windscherm en kuip uitstekende bescherming tegen weer en wind. De ergonomische bediening en de relatief lage en rechte zitpositie zijn twee extra factoren die bijdragen aan rijplezier over langere afstanden.

Lichte bouw voor handling en dynamische prestaties.
Het driehoekige centrale frame van de BMW Motorrad Concept 9cento is versterkt met CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic): dat zorgt niet alleen voor een lager gewicht van de motorfiets, maar legt ook een link tussen het driedimensionale design van de striping aan de voorzijde en het aluminium bagagerek. Laatstgenoemde is gefreesd en eveneens licht van gewicht. De visuele opening tussen frame en zadel onderstreept verder de aandacht die is geschonken aan een lichte bouw.

Innovatief koffersysteem garandeert grote flexibiliteit.
Een opmerkelijke highlight van de BMW Motorrad Concept 9cento is de innovatieve kofferset. Die biedt niet alleen plek voor bagage, maar fungeert ook als een extra zitplek voor een passagier. De set is van boven in het bagagerek te haken. Een krachtige elektromagneet houdt hem op zijn plek. Het koffersysteem maakt twee functionele versies van dezelfde motorfiets mogelijk.  Zonder koffers biedt de BMW Motorrad Concept 9cento maximale handling en beantwoordt hij aan de wensen van rijders die wendbaarheid en rijplezier op de eerste plaats stellen. Met de koffers transformeert hij in een toermotor met plek voor een passagier. Het koffersysteem is harmonieus geïntegreerd in de styling en reflecteert oog voor hoge kwaliteit en de brede kijk op ontwerpen van BMW Motorrad design.

Voor- en achterzijde onderstrepen lichtgewicht design.
Het smalle profiel van de voorzijde wekt evenzeer de indruk van een wendbare en flitsend sturende motorfiets. In de frontsectie van de BMW Motorrad Concept 9cento zijn elementen te herkennen van het Adventure Sport segment, en dan op een heel eigen karakteristieke manier. De modern gestileerde koplamp heeft twee symmetrische lampelementen. Beide hebben aan de onderzijde U-vormige LED-dagrijverlichting en twee compacte LED-lenzen zorgen voor dim- en grootlicht. Het levert een heel herkenbare verlichtingssignatuur op, waardoor dit studiemodel direct herkenbaar is als een BMW motorfiets, zowel overdag als in het donker.

Het achterlicht heeft een even kenmerkend design: twee LED-elementen zijn geïntegreerd aan de onderzijde van het zadel en bieden het bekende BMW Motorrad motief van twee naar elkaar gerichte C-vormige lichtelementen met een technische uitstraling. Het achterlicht past met deze verlichtingssignatuur perfect binnen de slank ogende achterzijde en weerspiegelt de essentie van de BMW Motorrad Concept 9cento.

Twee jassen, twee versies.
Tot slot zijn twee motorjassen ontwikkeld voor de BMW Motorrad Concept 9cento: Sport en Touring. Beide passen naadloos bij het ranke karakter van de motorfiets door de fijne combinatie van leder en kevlar. De sportieve versie is uitgevoerd in de kleuren zwart, blauw en wit. De prominente schouderprotectoren zijn vervaardigd met een 3D-printer. Het toerjack is lichtgrijs en biedt een stijl die is te omschrijven als urban chic door zacht en hoogwaardig aanvoelend leer. Beide jassen zijn voorzien van een ‘9cento’-opdruk.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen