Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW terug op Le Mans voor officiële testdag met BMW M8 GTE.

BMW markeert de terugkeer naar het wereldberoemde Circuit de la Sarthe in Frankrijk met een succesvolle test voor de komende 24 uur van Le Mans. De twee BMW Team MTEK M8 GTE modellen met startnummer 81 en 82 legden een afstand van in totaal 1.200 kilometer af als onderdeel van het intensieve voorbereidingsplan van het team.

BMW M Motorsport
·
FIA WEC
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~242,22 KB)
  
Photos(22x, ~42,12 MB)

BMW markeert de terugkeer naar het wereldberoemde Circuit de la Sarthe in Frankrijk met een succesvolle test voor de komende 24 uur van Le Mans. De twee BMW Team MTEK M8 GTE modellen met startnummer 81 en 82 legden een afstand van in totaal 1.200 kilometer af als onderdeel van het intensieve voorbereidingsplan van het team.

De vier BMW fabriekscoureurs – de Nederlander Nick Catsburg, de Portugees António Félix da Costa, de Brit Alexander Sims en de Duitser Martin Tomczyk – werden aan het werk gezet tijdens de negen uur durende test, terwijl teamgenoten Augusto Farfus uit Brazilië en Phillip Eng uit Oostenrijk deelnamen aan de derde DTM-race van het seizoen 2018.

Reacties na de officiële testdag van de 24 uur van Le Mans:

Ernest Knoors (Team Principal BMW Team MTEK):

“Het is goed om de eerste kilometers op Le Mans te hebben afgevinkt. De auto’s presteerden vrijwel probleemloos, afgezien van een paar kleine dingen die we voorafgaande aan de race kunnen oplossen. We hebben 1.200 kilometer afgelegd en waardevolle data verzameld, vooral op het gebied van bandenslijtage als de baan evolueert. We hebben meer werk te doen, maar ik ben tevreden met de tests van vandaag.”

 

Martin Tomczyk (#81 BMW M8 GTE):

“MISSION8 heeft eindelijk Le Mans bereikt, na achttien maanden van hard werken en voorbereiden. En de test stelde niet teleur. Het is mijn eerste keer op Le Mans en het is echt een bijzondere baan. Het is voor 80 procent een stratencircuit en ondanks dat er niet veel bochten zijn, moet je toch gefocust blijven vanwege het vele verkeer. De concurrentie is aan elkaar gewaagd en ik kan niet wachten om binnen twee weken terug te komen en te racen.”

 

Nick Catsburg (#81 BMW M8 GTE):

“Het was een trots moment om de pitbox uit te rijden en de eerste ronden met de BMW M8 GTE op Le Mans te rijden – het voelt alsof we in de geschiedenisboeken zijn beland. Hopelijk is dit het begin van een spannend en succesvol hoofdstuk waarin we strijden voor resultaat tijdens de grootste langeafstandsrace ter wereld.”

 

António Félix da Costa (#82 BMW M8 GTE):

“Iedereen heeft het over de geweldige sfeer op Le Mans en het is waar. Het is niet eens raceweek, maar je voelt het. De auto liep erg goed tijdens de test en we zijn erin geslaagd om het gehele testprogramma te voltooien. Wij gaan de race met de best mogelijke voorbereiding tegemoet.”

 

Alexander Sims (#82 BMW M8 GTE):

"Ik heb goede ervaringen met de BMW M8 GTE waarmee ik langeafstandsraces in de Verenigde Staten heb uitgereden. En vandaag voelde het ook erg goed. Ik denk dat we de raceweek starten met waardevolle data en we hebben vooruitgang geboekt met de afstelling van de auto. We kijken er allemaal naar uit om hier volgende week terug te komen.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen