Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI toont eerste designschetsen van volledig elektrische MINI – Presentatie en introductie in 2019.

MINI publiceert de eerste designschetsen van de volledig elektrische MINI, die in de loop van 2019 wordt gepresenteerd. MINI bouwt dit volledig elektrisch aangedreven productiemodel op basis van de MINI driedeurs. De auto wordt de eerste – op grote schaal geproduceerde – volledig elektrische MINI in de geschiedenis.

Design, Concepten en Studies
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~272,18 KB)
  
Photos(2x, ~17,38 MB)

MINI publiceert de eerste designschetsen van de volledig elektrische MINI, die in de loop van 2019 wordt gepresenteerd. MINI bouwt dit volledig elektrisch aangedreven productiemodel op basis van de MINI driedeurs. De auto wordt de eerste – op grote schaal geproduceerde – volledig elektrische MINI in de geschiedenis. MINI presenteert de eerste designschetsen tijdens Goodwood Festival of Speed, dat van 12 tot 15 juli plaatsvindt op het Zuid-Engelse landgoed Goodwood. De MINI stand biedt bezoekers van dit evenement de gelegenheid om de MINI Electric Concept van dichtbij te ervaren. Dit studiemodel is ontworpen voor gebruik in stedelijk gebied en geeft een beeld van hoe elektrische mobiliteit ingezet kan worden voor dagelijks gebruik.

BMW Group kondigde in 2017 de ontwikkeling aan van een volledig elektrisch aangedreven productiemodel. In 2019 vindt de marktintroductie plaats, exact zestig jaar na de introductie van de klassieke Mini. Het nieuwe volledig elektrische model voldoet aan alle typerende kenmerken van MINI: hij is compact, wendbaar en ideaal voor dagelijks gebruik.

MINI heeft al ruime ervaring met elektrische mobiliteit. Bijna tien jaar geleden zette MINI een belangrijke en vooruitstrevende stap met het MINI E pilotproject. Daarmee legde de BMW Group het fundament voor het productierijp maken van elektrische mobiliteit. De in 2008 onthulde MINI E was de eerste volledig elektrische auto van de BMW Group. Hiermee is een intensieve praktijktest gedaan. Meer dan zeshonderd exemplaren van de MINI E zijn wereldwijd ingezet om een beeld te krijgen van het rijden met volledig elektrische auto’s. De opgedane kennis is vervolgens benut bij de ontwikkeling van de BMW i3. De MINI E bood ook bergen rijplezier dankzij de buitengewoon pittige acceleratie en een strakke wegligging.

Het eerste productiemodel met elektrische aandrijving was de plug-inhybride MINI Cooper S E Countryman ALL4, die met succes sinds 2017 wordt verkocht. Daarmee is emissievrij rijden mogelijk over kortere afstanden. In de toekomst komen alle elektrisch aangedreven producten van het merk MINI samen onder de noemer ‘MINI Electric’. De MINI met een volledige elektrische aandrijflijn is de volgende stap in de elektrificatie van het merk en de NUMBER ONE > NEXT-strategie van de BMW Group.

“MINI is een urban merk en de volledig elektrische MINI is de logische volgende stap naar de toekomst”, aldus Oliver Heilmer, Head of MINI Design. “Met deze eerste schetsen van de volledig elektrische MINI laten we zien hoe authentiek design een brug kan slaan tussen merkhistorie en de elektrische toekomst.”

Verleden en toekomst gecombineerd.
De schetsen geven een eerste beeld van de grille. De hexagonale vorm is een kenmerkend MINI designelement, maar de uitvoering is compleet nieuw. Achter de grille ontbreekt de radiator; de grille is daarom volledig gesloten vormgegeven, wat de aerodynamica sterk verbetert. Een gele accentstrip met een E-badge in dezelfde kleur vormt een krachtig contrast en identificeert de MINI als volledig elektrisch.

De tweede schets toont het spannende wielontwerp van de volledig elektrische MINI. Dit wiel is direct overgenomen van de MINI Electric Concept – in 2017 gepresenteerd op de IAA in Frankfurt – en verschijnt ook op het productiemodel. Het wiel is voorzien van het motief van de accentstrip in de grille en geeft hieraan een opvallende asymmetrische twist.

MINI produceert de aandrijflijn van de volledig elektrische driedeurs in de fabrieken in Dingolfing en Landshut, in Beieren, Duitsland. Deze fabrieken vormen de competentiecentra voor elektrische mobiliteit binnen het productienetwerk van de BMW Group. De volledige elektrische MINI wordt vervolgens gebouwd in de MINI-fabriek in Oxford, Groot-Brittannië. Dit is de hoofdproductielocatie voor de MINI driedeurs.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen