Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Motorrad viert 40 jaar Rider Equipment.

"Since 78": jubileumcollectie als limited edition.

Opties, Accessoires
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~1,42 MB)
  
Photos(30x, ~469,27 MB)

In 1978 stapte BMW Motorrad in een compleet nieuw segment door als één van de eerste motorfietsfabrikanten een eigen motorkledinglijn aan te bieden. De eerste collecte zette direct de toon met design, bescherming en veiligheid en beantwoordde destijds al aan de hoogste eisen. Een stevig fundament voor een succesverhaal was hiermee gelegd. Sindsdien is iedere nieuwe collectie van BMW Motorrad trendsettend en worden ze gekenmerkt door de laatste ontwikkelingen op het gebied van motorkleding. De nieuwe BMW Motorrad "40 Years Collection" reflecteert de look van de jaren zeventig in een heel eigen stijl. Deze kledinglijn ter ere van het jubileum is exclusief verkrijgbaar bij de
BMW Motorrad dealers Motor Houtrust in Den Haag en Mofra in Rijen.

Het getal “78” is letterlijk de oranjerode draad in de "40 years Collection" – of het nu gaat om de hoogwaardige jethelm, het lederen jack of de korte handschoenen. De materialen die voor de afwerking zijn gebruikt, zijn allerminst retro. Sterker nog, die zijn absoluut state-of-the-art.

Historische achtergrond: BMW Motorrad definieerde aanvankelijk zelf de standaard voor het Concept Advanced Rider Equipment (C.A.R.E), omdat er jarenlang geen normen bestonden voor testen en certificeren van motorkleding. Van meet af worden stringente eisen gehanteerd en kleding wordt getoetst op vijf criteria: veiligheid en functionaliteit, innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en design. De BMW Motorrad normen liggen veel hoger dan die van de wettelijk vereiste CE-certificaten en EU-standaards.

Retro maar ook state-of-the-art: de "40 Years" jethelm.
Het begon allemaal met helmen. BMW Motorrad legde het fundament voor zijn legendarische Rider Equipment in 1978, met de BMW Protection Helmet in BMW Safety Design met reflecterende striping – toen een van de veiligste helmen. Dus is een zeer speciale helm een absolute must voor de jubileumcollectie: de "40 Years" jethelm combineert retrostijl met hoogstaand draagcomfort en tijdloze veiligheidsfeatures. De helmschaal is gemaakt van glasfiber en carbonfiber, terwijl de binnenbekleding bestaat uit eersteklas microfiber met rode accenten. De helmschaalrand en de clip voor een motorbril zijn van echt kalfsleder. Deze helm komt in 2019 op de markt, maar is nu al beschikbaar in een strikt gelimiteerd aantal van 250 stuks als onderdeel van de "40 Years Collection", met dynamische blauwe en rode striping, de “since 78” inscriptie, geborduurd BMW logo en "BMW Helmets" embleem.

Historische achtergrond: BMW presenteerde in 1980 de Systeemhelm I. Deze verbeterde integraalhelm met zijn opklapbaar kindeel was de eerste in zijn soort en daarmee trendsettend in de wereld van motorrijden. Nu is de Systeemhelm 7 Carbon een highlight in de huidige 2018 motorkledingrange. Deze is moeiteloos te transformeren tot jethelm die voldoet aan de hoogste normen qua veiligheid, aerodynamica en veelzijdigheid.

Stijlvolle verschijning: het "40 Years" motorjack.
Retrodesign is weer helemaal in trek en dat maakt het “40 Years" motorjack dubbel zo begerenswaardig: het biedt een tijdloze ‘terug in de tijd-stijl’ gecombineerd met de huidige modetrends in motorkleding. Van de versie voor heren zijn wereldwijd 150 exemplaren beschikbaar en van de damesversie worden er maar vijftig gemaakt. Ieder die de hand weet te leggen op dit unieke jack krijgt een jaren zeventig look en de hoogst mogelijke kwaliteit.

Het BMW Motorrad premium jack "DarkNite" vormt de basis. De rijder wordt beschermd door uitneembare NPL-protectoren bij ellenbogen en schouders, evenals beklede inserts. Een rugprotector is optioneel leverbaar. Het jack heeft moderne features zoals een smartphonepocket. Het is verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit en voorzien van de inscriptie "since 1978" op de rechtermouw en het BMW logo op de borst.

Historische achtergrond: ’s werelds eerste BMW Gore-Tex motorpak is in 1986 gepresenteerd – en dat opende een nieuwe dimensie voor motorfietskleding. In 1990 kwam het eerste met Kevlar versterkte pak, de BMW PROTEC – nog altijd beschouwd als het veiligste motorpak ter wereld. In 1993 presenteerde BMW Motorrad het eerste waterdichte lederen motorpak. Dit Atlantis pak is sindsdien ieder jaar verbeterd en behoort nog steeds tot de BMW Motorrad collectie. In 1997 zorgde het eerste jeans motorpak van de hightech stof InoTex voor een sensatie in de motorwereld – destijds exclusief ontwikkeld voor BMW Motorrad. Anno 2018 omvat de collectie alweer de vijfde generatie van het Rallye pak gemaakt van ProtechWool – een synthetisch fiber met een carbonlaagje dat een bijzonder hoge weerstand biedt tegen schuren, doordat de stof zich onder invloed van warmte en druk samentrekt.

Kort en cool: de "40 Years" handschoenen.
De “40 Years” handschoenen zijn ontworpen voor fans van de roadster- en heritage-cultuur. Deze zomerhandschoenen zijn gemaakt van het fijnste geitenleder. Perforaties tussen de vingers zorgen voor goede ventilatie, terwijl schokabsorberend materiaal en twee lagen leder excellente bescherming verzekeren. Aan de bovenzijde zijn ze blauw gekleurd en in de handpalm lichtgrijs – en de “78” inscriptie op de duim zorgt voor een perfecte match met het "40 Years" motorjack. Van deze handschoenen zijn wereldwijd slechts 250 paar beschikbaar.

Historische achtergrond: de sportief gestileerde 2-in-1 toerhandschoenen zorgden in 2014 voor opschudding. De twee kamers – PROOF en GRIP – maakte het mogelijk om te switchen tussen optimale grip of waterdichtheid.

Topkwaliteit voor bagage: de "40 Years" weekendtas.
Of het nu ging om schoenen, jacks, motorfietszadels of koffers – iedereen die investeerde in leder wilde in 1978 indruk maken. Bij BMW Motorrad keert die trend van toen terug in een stijlvolle reistas. Van deze blikvanger in de kleuren oranje en rood zijn er wereldwijd slechts 200 exemplaren. Een exclusieve weekendtas van natuurlijk Italiaans leder met decoratieve highlights, zoals de hengsels en schouderband van leder, zijpockets en steunen aan de onderzijde.

Van het lederen buideltje die past bij de reistas, tot aan de t-shirts of het "40 Years" motorjack, de zijden shawl of de "since 78" poster – de BMW Motorrad "40 Years Collection" biedt een modebewust retrospectief op de historie van BMW Motorrad.

De BMW Motorrad Rider Equipment range bestaat momenteel uit zes helmen, acht textiel motorpakken, vijf lederen motorpakken, twaalf jacks van textiel en leder, zeven broeken/jeans, elf paar motorlaarzen met twee paar sneakers, twaalf paar handschoenen en een breed assortiment van functionele en beschermende kleding. Verder zijn er acht speciale tassen en rugzakken, bijbehorende onderhoudsproducten en talloze andere stijlvolle items.

De "40 Years Collection" is per augustus verkrijgbaar bij de BMW Motorrad dealers Motor Houtrust in Den Haag en Mofra in Rijen. Kijk voor een overzicht van de nieuwe collectie en de bestaande
BMW Motorrad Rider Equipment range op https://www.bmw-motorrad.nl/nl/accessoires/vintage-collection.html.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen