Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI LIVING Urban Cabin op China House Vision in Beijing

MINI presenteert het nieuwste MINI LIVING Urban Cabin Concept tijdens de architectuurtentoonstelling China House Vision, dat van 21 september tot 4 november 2018 plaatsvindt in Beijing. Het micro-appartementconcept is ontwikkeld in samenwerking met de lokale architect Dayong Sun, werd gebaseerd op traditionele Chinese woonvormen en bevat innovatieve ideeën voor maximale woonkwaliteit in een minimale ruimte.

Design, Concepten en Studies
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~310,54 KB)
  
Photos(27x, ~180,79 MB)

MINI presenteert het nieuwste MINI LIVING Urban Cabin Concept tijdens de architectuurtentoonstelling China House Vision, dat van 21 september tot 4 november 2018 plaatsvindt in Beijing. Het micro-appartementconcept is ontwikkeld in samenwerking met de lokale architect Dayong Sun, werd gebaseerd op traditionele Chinese woonvormen en bevat innovatieve ideeën voor maximale woonkwaliteit in een minimale ruimte.

De Urban Cabin in Beijing is de vierde interpretatie van het concept dat MINI LIVING vorig jaar ontwikkelde. De Urban Cabin biedt een tijdelijke leefruimte met veel mogelijkheden op een oppervlakte van slechts 15 m2. De focus bij het ontwerp ligt steeds op de lokale identiteit en cultuur van de locatie waar de Urban Cabin gevestigd is. Na Londen, New York en Los Angeles is Beijing de nieuwste inspiratiebron.

Het centrale thema van het project is het verkennen van ideeën om ruimte op een innovatieve manier te gebruiken en zo een nieuw gemeenschappelijk gevoel en maximale kwaliteit van leven op een minimaal oppervlak te creëren. Om dit te bereiken, herinterpreteert de MINI LIVING Urban Cabin Beijing traditionele vormen van stedelijk wonen in China.  

MINI LIVING werd gestart in 2016 en richt zich op het ontwikkelen van nieuwe woonconcepten voor stedelijke gebieden wereldwijd. Typerende ontwikkelingen als te weinig ruimte en prijsstijgingen, maar ook de behoefte aan flexibiliteit, aan lokale identiteit en aan gemeenschappelijke interactie worden hierin meegenomen. MINI LIVING werkt volgens het ‘creative use of space’-principe dat MINI ook hanteert bij het ontwerpen van auto's en past dit toe in een wooncontext.

MINI LIVING Urban Cabin Beijing: visionair formaat met historische roots.
Elke MINI LIVING Urban Cabin bestaat uit drie elementen. Het woon- en slaapgedeelte aan de ene kant van het micro-appartement en de keuken en badkamer aan de andere kant worden ontworpen door het MINI Living Design Team. Het derde gedeelte wordt door MINI gedefinieerd als een ervaringsruimte. Voor deze ruimte wordt steeds een lokaal architectenbureau uitgenodigd om het te vullen in een relevant thema voor de specifieke locatie. In Beijing werd deze ruimte ontwikkeld in samenwerking met de lokale architect Dayong Sun. Hij creëerde een ontmoetingsplek dat een eerbetoon is aan de zogenaamde hutongs. Boven deze interactieve ruimte bevinden zich gouden telescoopachtige spiegels die zowel de directe omgeving als de bredere stedelijke context reflecteren. Een schommel in het midden van de ruimte zorgt voor een speels element. De opslag- en zitgelegenheden rondom de Urban Cabin zijn ontworpen in geometrische vormen die doen denken aan traditionele Chinese tangrampuzzels en fungeren tegelijkertijd als scheiding.

Het ontwerp van architect Dayong Sun is geïnspireerd op hutongs, traditionele woonwijken in Beijing. Deze wijken zijn kenmerkend voor de architecturale geschiedenis van de stad en bestaan uit gebouwen, gangen en een binnenplaats. Hutongs worden bijzonder gewaardeerd omdat ze een combinatie van privéruimte en gemeenschappelijke woonruimte bieden, maar de traditionele wijken verdwijnen door demografische veranderingen geleidelijk uit de steden. De MINI LIVING Urban Cabin in Beijing sluit aan bij het onderliggende principe van de hutongs en moderniseert het tegelijkertijd.  

Wereldwijd netwerk van creatieve oplossingen op het gebied van co-living.
MINI LIVING focust zich op toekomstgerichte oplossingen voor een woonarchitectuur die zich richt op de mens en diens behoefte aan individualiteit, flexibiliteit en een gemeenschapsgevoel. “Elke MINI LIVING Urban Cabin creëert een maximale woonkwaliteit binnen een zeer beperkte ruimte in een bepaalde situatie”, legt Oke Hauser, Creatieve Lead MINI LIVING uit. “Het resultaat is een wereldwijd netwerk van creatieve woonoplossingen waarin mensen van over de hele wereld zich thuis voelen en die tegelijkertijd innovatieve vormen van co-living bieden.”

De verschillende interpretaties van het MINI LIVING Urban Concept tonen met hun individuele basisformaat en unieke uitwerking de creatieve mogelijkheden van micro-appartementen. Hierdoor zijn ze de voorloper van het eerste co-living project in China, dat in 2019 in Shanghai wordt geopend. Hier werkt MINI samen met de Chinese projectontwikkelaar NOVA Property Investment Co. en bouwen zij een ongebruikt industrieel complex in Jing'An (Shanghai) om tot een multidimensionale faciliteit bestaande uit appartementen en werkruimtes, maar die ook culturele en recreatieve voorzieningen biedt. Naast het creatieve ruimtegebruik biedt het concept de bewoners maximale flexibiliteit met woonruimtes van verschillende groottes in een levendige stadsomgeving. Deze creatieve combinatie van persoonlijke privacy en gemeenschappelijke interactie wordt aangevuld met een uitgebreid aanbod van digitaal te boeken diensten, waardoor er een geheel nieuw niveau van woonkwaliteit in een stedelijke omgeving ontstaat.

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen