Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW blijft met afstand nummer één premiummerk in eerste kwartaal 2019.

Koppositie in premiumsegment in Nederland behouden +++ MINI en BMW i laten groei zien in dalende markt +++ BMW Motorrad vastberaden op pad naar 10 jaar marktleiderschap. [update: correct groeipercentage BMW Motorrad]

Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~116,36 KB)
  
Photos(1x, ~4,37 MB)

De Nederlandse automarkt is het eerste kwartaal van 2019 met ruim 14% gekrompen ten opzichte van vorig jaar. Desondanks blijft BMW met 6.367 registraties met afstand leider in het premiumsegment. Het aantal MINI registraties steeg zelfs met 7% (Q1 2019: 2.195 en Q1 2018: 2.053 registraties), met name dankzij de grote MINI modellen MINI Clubman en MINI Countryman, die extra veel aandacht kreeg vanwege een grote campagne. Ook voor BMW i was het eerste kwartaal zeer succesvol. De zeer goede beschikbaarheid van de volledig elektrische BMW i3 zorgde voor een indrukwekkende groei van maar liefst 88% ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar – het aantal registraties van de BMW i3 steeg van 298 naar 550 en van de BMW i8 van 4 naar 19. Ook op het vlak van motorfietsen is er goed nieuws: BMW Motorrad noteerde 722 registraties, 204 méér dan in 2018, een stijging van maar liefst 39% - de vorig jaar vernieuwde R 1250 GS bleef de populairste motorfiets. Hiermee is het 10 jaar marktleiderschap van BMW Motorrad in Nederland weer een stap dichterbij.

Het modellenoffensief dat BMW Group CEO Harald Krüger in 2018 aankondigde en tientallen nieuwe en vernieuwde modellen in de komende jaren inhoudt, werpt zijn vruchten af. Het modelgamma is breder dan ooit met zeven X-modellen, de nieuwe 3 Serie en de innovatieve BMW i3, die dankzij intelligente updates en een toenemende vraag naar elektrische mobiliteit jaar op jaar beter verkoopt. In het hogere segment vallen met name de nieuwe sportcoupé BMW 8 Serie en full size SAV BMW X5 zeer goed in de smaak. De orderportefeuille voor de BMW X7 (showroomintroductie 11 mei) is bovendien goed gevuld.

“Dit mooie resultaat komt voort uit de combinatie van een aantal belangrijke aspecten, waar niet alleen de Group, maar ook wij als importeur hard aan werken”, legt Stefanie Wurst, algemeen directeur BMW Group Nederland uit. “Ons brede en innovatieve portfolio, het nieuwe aanbod in het succesvolle, hogere segment en ons superieure dealernetwerk met 52 vestigingen door het hele land. Ook de loyaliteit van onze klanten speelt een grote rol.” Diverse onafhankelijke onderzoeken tonen een hoge klantenloyaliteit aan – bijvoorbeeld het Nationaal Zakenauto Onderzoek en onderzoek naar loyaliteit in particuliere markt door Automotive Online. Stefanie Wurst: “Onze dealers zijn in staat een unieke, persoonlijke relatie met de klant op te bouwen en dáár maken wij het verschil. De toekomst is persoonlijk, daar ben ik van overtuigd.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen