Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Group verhoogt verkeersveiligheid door anonieme verkeersinformatie te delen.

BMW Group stelt haar verkeersdata beschikbaar aan eerste neutrale server in Europa +++ Deze informatie wordt bovendien onder een vrije licentie voor iedereen kosteloos beschikbaar gesteld.

Corporate
·
Corporate Events
·
Technologie
·
BMW ConnectedDrive
·
Veiligheid
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,93 KB)
  
Photos(17x, ~152,84 MB)

Als onderdeel van het ITS-congres in Eindhoven heeft BMW Group, samen met partners uit de politiek, de auto-industrie en dienstverleners, de eerste pilot gelanceerd van een neutraal serverplatform voor de uitwisseling van veiligheidsrelevante verkeersgegevens. Het doel is om de verkeersveiligheid te vergroten. Hiervoor worden de via voertuigsensoren verzamelde gegevens gecombineerd met aanvullende en relevante data om weggebruikers nauwkeurige waarschuwingen te sturen. Bovendien is BMW Group de eerste autofabrikant die zijn veiligheidsrelevante verkeersgegevens beschikbaar stelt aan iedereen onder de ‘Creative Commons’-licentie[1] vanaf 1 juli.
“Het neutrale server-project is het eerste in zijn soort en we zijn er trots op een pionier te zijn met onze partners. Op het gebied van verkeersveiligheid zijn er zijn geen concurrenten, alleen partners. Het delen van verkeersgegevens en de verbindingen tussen voertuigen via C-V2X[2] kunnen de veiligheid voor alle weggebruikers direct verbeteren", legt Christoph Grote, Senior Vice President Electronics BMW Group, uit.

Innovatief Europees pilotproject om verkeersveiligheid te verhogen.
In samenwerking met de EU Data Task Force, opgezet door de Europese Commissie, hebben BMW Group, Daimler, Ford, Volvo, HERE Technologies, TomTom en de verschillende overheden de eerste pilot van een neutrale server gelanceerd om gegevens uit te wisselen en te combineren. Met dit innovatieve initiatief om de verkeersveiligheid te verhogen worden realtime voertuigsensordata en andere verkeersveiligheid gerelateerde informatie gecombineerd. Die informatie is vervolgens direct beschikbaar via een gestandaardiseerde interface. Het principe hierachter is wederkerigheid: de partijen die de relevante gegevens delen, kunnen ook gebruikmaken van diensten waarmee de verkeersveiligheid weer verder kan worden verhoogd.

BMW Group levert verkeersgegevens aan iedereen zonder licentiekosten.
Vanaf 1 juli is BMW Group de eerste autofabrikant die veiligheidsrelevante verkeersgegevens beschikbaar stelt onder het Creative Commons-licentiemodel. Het bedrijf wil een open ecosysteem promoten om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren. De verstrekte gegevens omvatten realtime informatie verzameld door het wagenpark van de BMW Group, zoals gevaarlijke situaties op de weg door bijvoorbeeld water of ijs, slecht zicht en gestrande auto’s. Klanten profiteren nu al van de Local Hazard Warning Service van BMW Group en ontvangen waarschuwingen voor gevaarlijke situaties in realtime via de in de auto geïntegreerde simkaart. Daarnaast kunnen alle BMW- en MINI-bestuurders die hun toestemming hebben gegeven voor het delen van geanonimiseerde data vanaf nu de algehele verkeersveiligheid verhogen. De veiligheidsgerelateerde gegevens zijn vanaf 1 juli beschikbaar op het
HERE Open Location Platform. Op deze manier kunnen geïnteresseerde derde partijen van instellingen tot startups de gegevens zonder licentiekosten gebruiken. Voor BMW Group is verkeersveiligheid een onderdeel van sociale verantwoordelijkheid.[1] CC BY-NC-SA 4.0

2 C-V2X: Cellular Vehicle-to-Everything

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

#NEXTGen Event

Munich. Future technologies, services and products - here you can see the webcast of the BMW Group #NEXTGen event.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen