Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

ROC's ontvangen 39 Bayerische motoren.

BMW Group Nederland schenkt 39 complete motoren aan de 35 Regionale Opleidingscentra die autotechnische opleidingen aanbieden. Met deze motoren is het onderwijs beter af te stemmen op de praktijk. Bovendien blijft kennis van geavanceerde brandstofmotorentechnologie zo voor komende generaties autotechnici behouden.

Corporate
·
Human Resources
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,16 KB)
  
Photos(2x, ~10,53 MB)

BMW Group Nederland schenkt 39 complete motoren aan de 35 Regionale Opleidingscentra die autotechnische opleidingen aanbieden. Met deze motoren is het onderwijs beter af te stemmen op de praktijk. Bovendien blijft kennis van geavanceerde brandstofmotorentechnologie zo voor komende generaties autotechnici behouden.

De donatie komt voort uit de samenwerking van BMW Group Nederland met de RAI Vereniging en Stichting Mobiliteitsleren (SML). In deze stichting zetten branche en onderwijs samen de lijnen uit voor het mobiliteitsonderwijs. BMW Group werkt aan een digitale, emotionele en geëlektrificeerde toekomst van individuele mobiliteit: in 2025 bevat het gamma maar liefst 13 plug-in hybrides en 12 volledig elektrische auto’s. In de visie van BMW is de rol van brandstofmotoren op korte en middellange termijn echter nog niet uitgespeeld. Vandaar dat BMW Group naast de ontwikkeling van elektrische aandrijving inzet op verdere vervolmaking van uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren. Bovendien zorgt BMW Group ervoor dat BMW en MINI rijders de gehele technische levensduur van hun auto kunnen rekenen op competente service. In Nederland is dat toevertrouwd aan BMW Group Training Academy, waar de technici uit de dealerorganisatie worden bijgeschoold op de laatste stand der techniek. Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland: “Met deze motoren en de bijbehorende ondersteuning willen we vooral ook jonge autotechnici aanspreken en hen enthousiasmeren voor een mooie toekomst in de BMW Group dealerorganisatie.”

Moderne motorengeneraties.
Jurgen de Groot, Retail HR Manager bij BMW Group Nederland: “Met het beschikbaar stellen van deze moderne motorengeneraties helpen we de ROC's om leerlingen autotechniek beter voor te bereiden op functies in de autobranche. Met theorie en computeranimaties kom je tegenwoordig een heel eind. Maar dat betekent nog lang niet dat je ook juiste diagnoses kunt stellen, elektronische storingen kunt verhelpen en mechanische reparaties tot een goed einde kunt brengen. Daarvoor krijgen de docenten naast alle trainingsdocumentatie ook toegang tot het BMW Group Aftersales Online System AOS, waarmee zij beschikken over dezelfde actuele database als BMW en MINI dealerwerkplaatsen. Daarnaast heeft BMW Group Training Academy in samenwerking met SML technische trainingen voor docenten ontwikkeld. Aankomende periode ligt de focus op elektrische mobiliteit bij BMW Group.”

De donatie begint met vier- en zescilindermotoren met BMW TwinPower Turbotechnologie zoals deze zijn gemonteerd in BMW 3 en 5 Serie modellen. Om tijdens de opleiding al te leren werken met motoren uit de topklasse zijn V8 benzinemotoren bestemd voor verschillende BMW 750i modellen alsmede V12 motoren voor de BMW 760Li toegevoegd. Voor docenten en leerlingen met belangstelling voor autosporttechnologie zijn ook BMW M motoren in de donatie opgenomen: van zescilinder diesels met drie turbo's voor de BMW M 550d tot de V8 benzinemotoren voor de BMW M3 en M5.

[bijschrift hoofdfoto: Jurgen de Groot, Retail HR Manager bij BMW Group Nederland, Eric van ’t Hof, Manager Stichting Mobiliteitsleren en Chris van Dijk, Beleidsadviseur Duurzame Mobiliteit en Onderwijs bij RAI Vereniging (v.l.n.r.) Op de voorgrond een BMW zescilinder benzinemotor, compleet met nevenaggregaten en kabelboom: klaar voor transport naar het praktijklokaal van een ROC.]

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen