Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Warm-up op de Nordschleife: De nieuwe MINI John Cooper Works GP.

Het prototype van de nieuwe extreme atleet in het modellenaanbod van het Britse premiummerk MINI wordt tijdens het pre-raceprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring voor het eerst aan het publiek getoond. Het productiemodel komt in 2020 op de markt als limited edition in een aantal van 3.000 stuks.

John Cooper Works
·
MINI John Cooper Works GP
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-222

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,12 KB)
  
Photos(86x, ~664,48 MB)
  
Videos(1x, ~234,67 MB)

Raceliefhebbers van over de hele wereld zullen dit weekend gretig de 24-uursrace op de Nürburgring volgen. In het pre-raceprogramma van de fameuze lange afstandsrace, die start in de middag van 22 juni 2019, krijgen zij de kans om een auto te zien die nu al absolute topprestaties heeft neergezet in een strijd tegen zowel de klok als tegen de uitdagingen van dit veeleisende circuit. De nieuwe MINI John Cooper Works GP heeft op de legendarische Nürburgring-Nordschleife al de nodige rondes voltooid om de set-up te bepalen, als onderdeel van het ontwikkelingsproces. Hoewel er nog steeds genoeg tijd is tot de marktintroductie in 2020 zet de nieuwe extreme sportauto in het modellenaanbod van het Britse premiummerk nu al geweldige rondetijden neer die bijna een halve minuut onder het record van zijn voorganger liggen. Voor de 24-uursrace zullen de MINI en John Cooper Works ingenieurs hun testprogramma voor korte tijd onderbreken om het gecamoufleerde prototype van de nieuwe MINI John Cooper Works GP voor het eerst aan het publiek te presenteren.

De nieuwe MINI John Cooper Works GP zal volgend jaar in productie gaan als limited edition in een aantal van 3.000 stuks. Met zijn grote motorvermogen, modelspecifieke ondersteltechnologie in harmonie met de motorsportexpertise van John Cooper Works, gewichtsbesparende constructie en nauwkeurig bepaalde aerodynamische proporties zet de MINI John Cooper Works GP nieuwe maatstaven in het compacte segment. Tijdens de rondes om de set-up te bepalen is duidelijk gebleken dat de MINI John Cooper Works GP het extreme rijplezier dat een MINI biedt naar een nieuw niveau brengt. Zijn voorganger boekte destijds op de Nürburgring-Nordschleife een rondetijd van 8:23 minuten. Het prototype van de nieuwe MINI John Cooper Works GP ging in minder dan acht minuten rond de ‘Groene Hel’ – en zijn testprogramma is nog niet voorbij.

Het prototype van de nieuwe MINI John Cooper Works GP zal tijdens de demonstratieronde op de Nürburgring geen snellere tijd boeken, maar hij zal zijn buitengewoon sportieve potentieel nauwelijks kunnen verbergen, zelfs bij een gematigde rijstijl. Een meer dan 220 kW (300 pk) sterke viercilindermotor met MINI TwinPower Turbo technologie onder de kap zorgt voor een pittige sprintcapaciteit en een fascinerend geluid. Brede luchtinlaten, grote lichtmetalen wielen, het typerende design van de voor- en achterbumper en de opvallende dakspoiler zijn onvervalste kenmerken van zijn tot de verbeelding sprekende prestaties – ondanks de camouflage die is aangebracht voor testdoeleinden.

Raceliefhebbers op de Nürburgring kunnen uitkijken naar een MINI als ultieme vertolker van het racegevoel van drie generaties. Het prototype van de nieuwe MINI John Cooper Works GP zal zijn demonstratieronde rijden samen met zijn directe voorganger en de MINI Cooper S met John Cooper Works GP Kit die werd onthuld in 2006. Deze twee topklasse sportauto’s, elk geproduceerd in kleine series van 2.000 stuks, dragen van meet af aan pure passie voor racen uit en zijn sindsdien uitgegroeid tot een begeerd collector's item. Hun fascinerende karakter is gebaseerd op het concept waarbij de sportieve MINI genen worden gebruikt om een topatleet te ontwikkelen die compromisloos is gefocust op extreem rijplezier – een principe dat door de nieuwe MINI John Cooper Works GP naar een nog hoger niveau wordt gebracht.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Prototype. Not specified. Vehicle is not yet for sale.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen