Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuwe verkooprecords voor BMW, BMW i, MINI en BMW Motorrad in Nederland in 2019.

BMW Group Nederland heeft een topjaar achter de rug. Al in november 2019 brak BMW het 2018-verkooprecord en in december liep de recordverkoop verder op. Daarnaast brak Aftersales het record van het jaar ervoor en BMW Motorrad speelde het klaar om tien jaar overall marktleider te worden. Een prestatie die door geen enkel ander land is geleverd.

Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,85 KB)
  
Photos(1x, ~11,01 MB)

BMW Group Nederland heeft een topjaar achter de rug. Al in november 2019 brak BMW het 2018-verkooprecord en in december liep de recordverkoop verder op. Daarnaast brak Aftersales het record van het jaar ervoor en BMW Motorrad speelde het klaar om tien jaar overall marktleider te worden. Een prestatie die door geen enkel ander land is geleverd.

De verkoop van BMW modellen eindigde op 22.150 registraties, ruim meer dan het 2018-record van 20.672 registraties. Ook MINI liet een all-time high zien met 7.015 registraties. Bij BMW Motorrad was al op 25 oktober het voormalige record van 2.131 registraties verbroken en op 31 december stond de teller op 2.302 registraties, 123 meer dan de directe concurrent en nummer twee in de markt Yamaha.

De run op elektrische auto’s in de staart van 2019 speelde ook BMW i in de kaart. Het aantal registraties van de BMW i3 (2.860) steeg met ruim 77 procent ten opzichte van 2018 (1.613), mede dankzij de aantrekkelijke en zeer goed ontvangen BMW i3s RoadStyle Edition. Het aantal BMW plug-in hybride registraties groeide eveneens sterk met 48 procent ten opzichte van 2018.

“2020 wordt een jaar vol elektrificatie, aldus Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland. “7 maart is de showroomintroductie van de MINI Electric, we hebben een voor de 2020-bijtellingsregels op maat gemaakte BMW i3 en ons plug-in hybride aanbod omvat maar liefst 13 modellen van BMW en MINI. Die bieden een steeds grotere range en dus steeds meer emissievrije kilometers. Zeker in combinatie met eDrive Zones die BMW Group vanaf maart 2020 uitrolt zijn ze in staat om milieuwinst te boeken waar het ertoe doet, in de stad.”

Rotterdam zal als eerste over deze eDrive Zone beschikken die is gebaseerd op de bestaande milieuzone. Kort daarna volgen Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Zodra een BMW plug-in hybride de eDrive Zone binnenrijdt schakelt hij automatisch over naar de elektrische modus. Met elektrisch rijden en laden verzamel je ‘BMW Points’ die je kunt inwisselen tegen bijvoorbeeld laadtegoed.

“En vergeet ook de nieuwe 1 en 3 Serie en onze gloednieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé niet”, vervolgt Wurst. “Bovendien bieden we dit jaar het mooiste en meest complete portfolio luxemodellen ooit. Alle moderne aandrijftechnologieën kunnen een CO2-besparing bieden en de klant kiest welke aandrijftechnologie het beste bij hem of haar past. Dit noemen wij de Power of Choice. Deze uitgebreide keuzemogelijkheid is een zeer relevante differentiatie ten opzichte van de concurrentie en stelt onze huidige en toekomstige klanten centraal in strategische beslissingen.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen