Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

SHARE NOW lanceert elektrische BMW i3 deelauto’s in Amsterdam.

Autodeeldienst SHARE NOW introduceert vandaag 30 nieuwe volledig elektrische BMW i3 modellen in de Amsterdamse vloot. De 30 auto‘s worden toegevoegd aan de huidige vloot bestaande uit 300 elektrische smart fortwo’s. De nieuwe vierzits deelauto’s staan vanaf vandaag verspreid door Amsterdam en zijn te huren via de SHARE NOW-app.

 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~655,66 KB)
  
Photos(40x, ~131,78 MB)

Autodeeldienst SHARE NOW introduceert vandaag 30 nieuwe volledig elektrische BMW i3 modellen in de Amsterdamse vloot. De 30 auto‘s worden toegevoegd aan de huidige vloot bestaande uit 300 elektrische smart fortwo’s. De nieuwe vierzits deelauto’s staan vanaf vandaag verspreid door Amsterdam en zijn te huren via de SHARE NOW-app.

De vloot van SHARE NOW in Europa bestaat op dit moment al voor 25 procent uit elektrische voertuigen. Het bedrijf ziet zichzelf als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit en gelooft dat het een van de belangrijkste ontwikkelingen van de toekomst is. In Amsterdam is de vloot sinds 2011 al 100 procent elektrisch, waarbij er nu voor het eerst een nieuw model deelauto aan het aanbod wordt toegevoegd.

Geschikt voor gezinnen en langere afstanden

De BMW i3 deelauto’s hebben een stoere uitstraling, zijn met vier zitplaatsen ook geschikt voor gezinnen en lenen zich goed voor zakelijk gebruik. De deelauto’s hebben een actieradius tot wel 260 kilometer*, waardoor er langere afstanden afgelegd mee kunnen worden.

De deelauto’s zijn blauw, wit, zwart of grijs en te herkennen aan het SHARE NOW-logo. De BMW i3’s zijn te huren vanaf €0,33 per minuut, maar ook te huur voor 2, 4 en 6 uur en voor 1 of 2 hele dagen.

Extra snel op te laden

In tegenstelling tot de smart fortwo’s zijn de BMW i3 deelauto’s volledig keyless – alles werkt via bluetooth op de smartphone. De BMW i3 laadt bovendien extra snel op; wanneer de auto aan een snellader wordt gekoppeld is deze binnen 45 minuten volledig opgeladen. Dit is vooral handig voor het rijden van langere afstanden. Alle deelauto’s bevatten een navigatiesysteem dat alle laadpunten helder weergeeft.

Focus op bredere doelgroep

Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, vertelt: "Samen met de stad Amsterdam werken wij al sinds 2011 aan duurzame mobiliteitsoplossingen om de CO2-uitstoot terug te dringen. We zijn dan ook erg blij met de uitbreiding van ons aanbod. Het grootste percentage gebruikers in Amsterdam is tussen de 26-49 jaar oud. Met deze vierpersoons BMW‘s spreken we nu een nog bredere doelgroep aan, zoals gezinnen; iets wat al langere tijd op ons wensenlijstje stond.“

Stefanie Wurst, CEO BMW Group Nederland, voegt toe: “De BMW i3 heeft zijn veelzijdigheid bewezen in zowel de zakelijke als particuliere markt. We zijn erg trots op de keuze van SHARE NOW voor de BMW i3 in de Amsterdamse SHARE NOW-vloot, wat bevestigt dat de BMW i3 zich ook perfect leent als ideale deelauto voor een brede doelgroep. De i3 is ook de duurzaamste auto ter wereld. Hij wordt gebouwd met een grote hoeveelheid gerecyclede en natuurlijke materialen in een fabriek die uitsluitend draait op zelf opgewekte windenergie. Wij wensen alle deelgebruikers veel rijplezier.”

Veilig reizen in coronatijden

De veiligheid van alle klanten en medewerkers van SHARE NOW is de hoogste prioriteit. Het advies is om in alle deelauto’s mondkapjes te dragen indien de passagiers niet tot één huishouden behoren. Kinderen tot 12 jaar zijn hierbij uitgezonderd.

Er is bovendien grote aandacht voor de hygiëne van alle auto’s. Er vindt nu vier keer zo vaak een grondige desinfectie van de auto’s plaats, met extra aandacht voor het stuurwiel en de bedieningselementen. De reiniging en desinfectie wordt uitgevoerd door een speciaal daartoe aangewezen dienstverlener. SHARE NOW adviseert gebruikers bovendien om voor en na gebruik van de auto’s de handen te wassen en om het gezicht niet aan te raken tijdens het gebruik.

Bij het gebruik van een BMW-voertuig wordt voor elke rit een zogenaamde Driver Protection Fee van €0,99 in rekening gebracht. Dit verlaagt het eigen risico van de bestuurder automatisch tot €750. De minimumleeftijd van de bestuurder is 21 jaar.


*Gebaseerd op dagelijks gebruik in stedelijke gebieden, o.a. met gebruik van verwarming/airconditioning en rijmodus COMFORT. Het daadwerkelijke bereik is afhankelijk van verschillende factoren zoals persoonlijke rijstijl, routekenmerken en de buitentemperatuur.

Klik  hier voor meer beeldmateriaal van de BMW i3 deelauto’s.

De SHARE NOW-app is beschikbaar voor iOS ( App Store) en voor Android ( Google Play Store).

Over SHARE NOW

Altijd en overal een auto huren - dat is SHARE NOW. Als marktleider en pionier op het gebied van free-floating autodelen heeft SHARE NOW meer dan drie miljoen Europese gebruikers en is het bedrijf vertegenwoordigd in 16 grote steden met circa 14.000 voertuigen, waarvan meer dan 3.500 elektrisch worden aangedreven. Alle stappen, van de registratie tot en met het huurproces, worden digitaal uitgevoerd via een smartphone-app. SHARE NOW biedt een duurzame oplossing voor stedelijke mobiliteit en draagt, als onderdeel van een reeks mobiliteitsopties, aanzienlijk bij aan het verminderen van verkeersopstoppingen in steden: elk SHARE NOW-voertuig vervangt vier tot zes privéauto's in het stadsverkeer en wordt tot zes keer vaker gebruikt. SHARE NOW biedt in vier Europese steden een 100 procent elektrische vloot aan en in negen steden een gedeeltelijk elektrische vloot. Momenteel is SHARE NOW aanwezig in Europa met auto’s van BMW, Mercedes-Benz, MINI en smart en blijft het zijn marktleiderschap op het gebied van free-floating autodelen uitbreiden. SHARE NOW is een van de vijf mobiliteitsdiensten die vallen onder de in 2019 opgerichte joint venture van BMW Group en Daimler AG. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de Duitse hoofdstad Berlijn.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen