Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe R 1250 RT.

Al meer dan vier decennia is bij BMW Motorrad de afkorting ‘RT’ synoniem voor de wereld van dynamische toermotorfietsen. Om ervoor te zorgen dat dat in de toekomst zo blijft, heeft BMW Motorrad een serie wijzigingen en innovaties bij de R 1250 RT doorgevoerd – voor nog meer rijplezier en toergenot op het hoogste niveau.

R-serie
·
R 1200 RT
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~241,71 KB)
  
Photos(62x, ~362,03 MB)

De BMW R 1250 RT, al jaren de maatstaf onder de dynamische toermotorfietsen, is nog geavanceerder en innovatiever voor maximaal motorrijplezier op lange reizen. “We hebben de BMW R 1250 RT een nieuw uiterlijk gegeven, voorzien van aanzienlijk meer standaarduitrusting en talrijke technische upgrades doorgevoerd voor een geheel nieuwe rijbeleving. Als dynamische tourer met de weergaloze BMW ShiftCam motor heeft hij ook de perfecte krachtbron met een indrukwekkend vermogen in het gehele toerenbereik,” zegt Harald Spagl, Project Manager.

Al meer dan vier decennia is bij BMW Motorrad de afkorting ‘RT’ synoniem voor de wereld van dynamische toermotorfietsen. De lettercombinatie staat voor comfort op lange reizen met dynamisch rijplezier op bochtige buitenwegen. Een BMW RT zette altijd de maatstaf in het tourer-segment. Om ervoor te zorgen dat dat in de toekomst zo blijft, heeft BMW Motorrad een serie wijzigingen en innovaties bij de R 1250 RT doorgevoerd – voor nog meer rijplezier en toergenot op het hoogste niveau. Net als voorheen zorgt de legendarische tweecilinder boxermotor voor soepel rijden en een dynamische acceleratie. Hij heeft nog steeds een motorinhoud van 1.254 cc en levert 100 kW (136 pk) volgens de huidige EU5-registratie. Dankzij de BMW ShiftCam technologie voor variabele nokkenasregeling aan de inlaatkant biedt hij een superieur vermogen in het gehele toerenbereik. De motor heeft een extreem soepele loop en hoge mate van verfijning, met tegelijkertijd uitstekende waarden voor brandstofverbruik en emissie.

Standaard Dynamic Traction Control (DTC) en nieuwe ‘Eco’ rijmodus. Optioneel Rijmodi Pro met rijmodusvoorselectie en motorsleepmomentregeling (MSR).
De standaard Dynamic Traction Control (DTC) zorgt voor een hoge mate van veiligheid dankzij de uitstekende tractie. Tegelijkertijd draagt de nieuwe standaard rijmodus ‘Eco’ bij aan het behalen van een zo hoog mogelijke brandstofefficiëntie.

De nieuwe BMW R 1250 RT kan optioneel af fabriek worden uitgerust met het rijprogramma ‘Rijmodi Pro’. Een nieuw onderdeel van Rijmodi Pro is de motorsleepmomentregeling (MSR). Dat voorkomt instabiliteit, die bij afremmen op de motor of terugschakelen kan ontstaan.

Nieuw standaard BMW Full Integral ABS Pro.
In de nieuwste uitvoering is de BMW R 1250 RT standaard uitgerust met het nieuwe BMW Motorrad Full Integral ABS Pro. Dit is een remsysteem waarbij zowel de hand- als voetrem tegelijkertijd de voor- en achterremmen te activeren. Samen met ABS Pro, met hellingshoekoptimalisatie en dynamische remkrachtverdeling, is het nieuwe Full Integral ABS Pro het perfecte remsysteem voor een toermotor als de R 1250 RT.

Nieuwe full-LED koplamp met bochtverlichting en nieuwe, optionele af fabriek lichtfuncties.
De nieuwe standaard full-LED koplamp verlicht de weg met een ongeëvenaarde helderheid. Met bochtverlichting gaat de verlichting nog een stap verder: met de optie ‘Adaptive Turning Light’ draait het dimlicht van de full-LED koplamp de bocht in, rekening houdend met de hellingshoek van de motorfiets. Zo beweegt de lichtstraal steeds in dezelfde richting als de motorfiets en wordt de bocht vrijwel volledig verlicht. Dankzij nieuwe lichtfuncties wordt de rijbeleving op de nieuwe BMW R 1250 RT nog intenser. Bovendien zijn er ook nog praktische voordelen. De lichtfuncties ‘Welcom’, ‘Goodbye’ bij het uitzetten en een ‘Follow me home’ functie voor begeleiding zullen binnenkort optioneel leverbaar worden.

Standaard Dynamic Cruise Control (DCC). Optioneel Active Cruise Control (ACC) – cruise control met geïntegreerde afstandscontrole voor ontspannen toeren.
De standaard Dynamic Cruise Control (DCC) houdt de vooraf ingestelde snelheid ook bij een afdaling aan. Als de remmende werking van de motor daarvoor niet voldoende is, dan activeert het systeem automatisch de remmen om zo alsnog de gewenste snelheid aan te houden. Het optionele Active Cruise Control (ACC) gaat een stap verder. Dankzij radartechnologie maakt ACC ontspannen toeren mogelijk door automatisch een veilige afstand te houden tot de voorganger. De berijder hoeft de snelheid niet zelf aan te passen.

Standaard nieuw 10,25 inch TFT-kleurenscherm met uitgebreide connectiviteit en geïntegreerde navigatiekaart voor comfortabele routeplanning.
De nieuwe BMW R 1250 RT is voorzien van een 10,25 inch TFT-kleurenscherm met geïntegreerde navigatiekaart en connectiviteit. De uitstekende afleesbaarheid, duidelijke menustructuur en verregaand geïntegreerde bedieningsconcept plaatsen de nieuwe R 1250 RT aan de top van serieproductiemotorfietsen. Voor het eerst bij een motorfiets maakt het nieuwe 10,25 inch kleurenscherm het mogelijk om een navigatiekaart weer te geven in het instrumentencluster. Er is dus geen aanvullend display nodig.

Behalve de introductie van standaard connectiviteit en de navigatiekaart op het scherm, is ook de nieuwe ‘Comfort-telefonie’ leverbaar. Een opbergcompartiment biedt veilig plaats aan een smartphone. De smartphone is beschermd tegen spatwater en wordt gekoeld door een elektrische ventilator. Via een inductielader of USB-verbinding blijft de batterij van de smartphone voldoende opgeladen. Met het Audio System 2.0 biedt de nieuwe BMW R 1250 RT een nog intensere geluidsbeleving dan zijn voorganger.

De nieuwe BMW R 1250 RT: verbeterd reiscomfort en dynamische prestaties dankzij nieuwe kuip. Exclusief toerkarakter in een aantrekkelijke basiskleur en verfijnde stijlvarianten.
Dankzij de nieuw ontwikkelde kuip ziet de nieuwe BMW R 1250 RT er niet alleen sportiever en dynamischer uit, ook zijn het reiscomfort en de toerkwaliteiten verbeterd door extra aerodynamische aanpassingen. De nieuwe kuip omsluit bijvoorbeeld niet alleen de nieuwe full-LED koplampen, maar het bovenste deel van de kuip is nu ook lager. Daardoor heeft de berijder beter zicht, terwijl de nieuwe R 1250 RT tegelijkertijd lichter en dynamischer overkomt. Aanvullend op de aantrekkelijke basisversie in Alpine White 3 is de nieuwe R 1250 RT ook leverbaar in de stijlvarianten ‘Elegance’, ‘Sport’ en ‘Option 719’.

De highlights van de nieuwe BMW R 1250 RT:

 • Authentieke boxermotor met BMW ShiftCam technologie voor variatie van de kleptiming en -lift bij de inlaatkant.
 • Krachtige reactie in het gehele toerenbereik, voorbeeldig brandstofverbruik, laag emissieniveau, soepele loop en verfijning.
 • Vermogen en koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.750 t/min en 143 Nm bij 6.250 t/min.
 • Klopsensorsysteem voor geoptimaliseerd reiscomfort.
 • Nieuw: standaard BMW Motorrad Full Integral ABS Pro.
 • Standaard drie rijmodi.
 • Nieuwe standaard ‘Eco’ rijmodus voor bijzonder economisch rijden.
 • Rijmodi Pro met aanvullende rijmodus ‘Dynamic’ en nieuwe motorsleepmomentregeling (MSR) als af fabriek optie.
 • Standaard Dynamic Traction Control (DTC).
 • Dynamic ESA ‘Next Generation’ elektronische vering met optioneel volledig automatische lastcompensatie.
 • Hill Start Control Pro (HSC Pro) met uitgebreide functionaliteit als af fabriek optie.
 • Nieuw ontwikkelde kuip met geoptimaliseerde aerodynamica.
 • Nieuwe standaard full-LED koplamp en adaptieve bochtverlichting als af fabriek optie.
 • Connectiviteit: standaard nieuw multifunctioneel instrumentencluster met 10,25 inch full-colour TFT-scherm en talrijke andere functies.
 • Nieuwe optie ‘Comfort-telefonie’.
 • Nieuwe optie Audio System 2.0.
 • Nieuwe standaard tweetonige claxon.
 • Intelligent Emergency Call als af fabriek optie.
 • Aantrekkelijke basiskleur en drie stijlvarianten ‘Elegance’, ‘Sport’ en ‘Option 719’ als af fabriek opties.
 • Uitgebreid aanbod van opties en Originele BMW Motorrad Accessoires.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen