Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Group verduurzaamt inkoop lithium voor batterijcelproductie.

BMW Group breidt zijn e-mobiliteit de komende jaren snel uit. Naar verwachting is in 2030 ten minste de helft van de wereldwijd verkochte voertuigen volledig elektrisch. Dat betekent ook dat er meer vraag is naar lithium, een belangrijke grondstof voor de productie van batterijcellen. Daarom zal BMW Group het lithium inkopen van Livent, dat het lithium vanaf 2022 direct levert aan de batterijcelfabrikanten van BMW Group.

Lithium
·
battery cell
·
IRMA
·
Lithium Water Study
·
University of Massachusetts Amherst
·
University of Alaska Anchorage
·
Milieu
·
Corporate Finance, Feiten, Cijfers
·
Technologie
·
Corporate
·
Maatschappij
·
Duurzaamheid
·
Productie, Recycling
·
Electrification
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,6 KB)
  
Photos(6x, ~32,7 MB)

BMW Group breidt zijn e-mobiliteit de komende jaren snel uit. Naar verwachting is in 2030 ten minste de helft van de wereldwijd verkochte voertuigen volledig elektrisch. Dat betekent ook dat er meer vraag is naar lithium, een belangrijke grondstof voor de productie van batterijcellen. Daarom zal BMW Group het lithium inkopen van een tweede grote leverancier, het in de VS gevestigde Livent. Het meerjarige contract heeft een waarde van zo’n 285 miljoen euro. Livent levert het lithium vanaf 2022 direct aan de batterijcelfabrikanten van BMW Group.

“Lithium is een van de belangrijkste grondstoffen voor elektromobiliteit. Door het in te kopen bij een tweede leverancier stellen we de productie van onze huidige vijfde generatie batterijcellen veilig. Tegelijkertijd maken we onszelf technologisch, geografisch en geopolitiek minder afhankelijk van individuele toeleveranciers”, zegt Dr. Andreas Wendt, Lid van de Raad van Bestuur van BMW AG, verantwoordelijk voor Purchasing & Supplier Network.

BMW Group heeft in 2019 al een contract getekend voor de inkoop van lithium uit zogenoemd hard gesteente in Australische mijnen. Nu breidt het bedrijf de toeleveringsketen uit met aanvullende inkoop van lithium uit Argentinië, waar de grondstof wordt gewonnen uit pekel van zoutmeren. Livent werkt volgens een innovatieve methode waarbij de nadruk ligt op duurzaam gebruik van water en het minimaliseren van de impact op lokale ecosystemen en gemeenschappen. Ook zal het bedrijf belangrijke data leveren voor een door BMW Group gestart onderzoek naar duurzame lithiumwinning.

BMW Group koopt cruciale grondstoffen zoals lithium en kobalt direct in bij de producent en maakt ze beschikbaar voor zijn batterijcelfabrikanten. Op deze manier creëert het bedrijf complete transparantie over de oorsprong en winningsmethodes van het materiaal.

Duurzame lithiumwinning in Argentinië.
De zoutmeren in de grensregio tussen Argentinië, Bolivia en Chili bevatten grofweg de helft van de lithiumvoorraad van de wereld. Bij conventionele winningsmethodes wordt pekel uit de lagen onder de zoutmeren uit de grond gepompt en verdampt in ondiepe bassins.

Livent wint lithium uit een pekelbron in Noord-Argentinië, met een eigen methode die bijzonder duurzaam is. Om de impact op het ecosysteem te minimaliseren wordt de meeste pekel direct teruggebracht naar de omgeving en niet verdampt. Dit zorgt ervoor dat de balans tussen de pekel- en grondwaterlagen grotendeels behouden blijft. Ook komen oplosmiddelen en andere chemicaliën hierbij niet in contact met de omgeving. Tot slot neemt het veel minder ruimte in, aangezien er nauwelijks verdampingsbassins worden gebruikt. Het bedrijf is ook betrokken bij lokale educatieprogramma’s en infrastructurele projecten.

Onderzoek naar lithium en water in samenwerking met University of Alaska Anchorage en University of Massachusetts Amherst.
BMW Group en chemieconcern BASF gaven de University of Alaska Anchorage en University of Massachusetts Amherstin eind 2020 opdracht voor een wetenschappelijke analyse van het watergebruik bij verschillende winningsmethodes van lithium in Zuid-Amerika. Het onderzoek kijkt naar de impact van lithiumwinning op lokale waterbronnen en de ecosystemen in de omgeving. Het doel is om het wetenschappelijke inzicht in de relatie tussen vers water en lithium-pekellagen te vergroten. Door het onderzoek kunnen verschillende technologieën worden verbeterd en hebben bedrijven een wetenschappelijke basis die helpt bij het nemen van goed geïnformeerde beslissingen over duurzame lithiumwinning in Latijns-Amerika. De resultaten van het onderzoek zullen in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar zijn.

Werken aan een strenge IRMA standaard voor lithiumwinning.
BMW Group was begin 2020 de eerste autofabrikant ter wereld die deelneemt aan het Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA). IRMA is een door meerdere stakeholders geleid initiatief dat richtlijnen heeft ontwikkeld voor verantwoorde winning van grondstoffen en strenge vereisten heeft opgezet om te voldoen aan milieu- en sociale standaarden. BMW Group heeft zichzelf ten doel gesteld om in de toekomst al zijn toeleveranciers aan deze standaard te laten voldoen. Op aanraden van BMW Group is Livent nu in afwachting van lidmaatschap van IRMA, waarvoor het bedrijf onder andere een audit door derden zal ondergaan. Livent is het eerste bedrijf met winningswerkzaamheden in Argentinië en een van de eerste lithiumwinningsbedrijven ter wereld dat daartoe bereid is.

BMW Group versnelt uitbreiding elektromobiliteit.
BMW Group zal in 2023 al een dozijn volledig elektrische productiemodellen aanbieden. Tussen nu en 2025 vergroot BMW Group zijn verkopen van volledig elektrische modellen met gemiddeld 50 procent per jaar – meer dan tien keer het aantal exemplaren dat in 2020 is verkocht. Eind 2025 zal BMW Group in totaal zo’n twee miljoen volledig elektrische voertuigen aan klanten hebben afgeleverd.

Op basis van de huidige marktvoorspelling verwacht het bedrijf dat ten minste 50 procent van de wereldwijde verkoop in 2030 uit volledig elektrische modellen zal bestaan. Op dat moment biedt BMW Group in ieder segment van het hele productaanbod ten minste één volledig elektrisch model aan. Ook zal het bedrijf naarmate de vraag toeneemt een groter percentage volledig elektrische modellen kunnen verwerken. In totaal zal BMW Group de komende tien jaar zo’n tien miljoen volledig elektrische voertuigen op de weg brengen.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen