Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De digitale reisgenoot: MINI app met nieuwe functies.

De MINI App biedt nieuwe functies en is nu beschikbaar in nog meer landen. Een volledig in eigen huis ontwikkelde, op maat gemaakte software-architectuur maakt het mogelijk om snel nieuwe content te ontwikkelen en wereldwijd uit te rollen. De MINI App heeft ruim 13.000 gebruikers in Nederland en daarvan zijn er al 5.100 actief in de vernieuwde versie.

Technologie
·
Infotainment, Bedieningsconcepten
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~112,69 KB)
  
Photos(9x, ~154,25 MB)

De MINI App biedt nieuwe functies en is nu beschikbaar in nog meer landen. Een volledig in eigen huis ontwikkelde, op maat gemaakte software-architectuur maakt het mogelijk om snel nieuwe content te ontwikkelen en wereldwijd uit te rollen. De MINI App heeft ruim 13.000 gebruikers in Nederland en daarvan zijn er al 5.100 actief in de vernieuwde versie.

De MINI App – voor het eerst geïntroduceerd in juli 2020 – blijft zich snel ontwikkelen. De app is al geïntroduceerd in 33 markten (vooral in Europa) en is een belangrijke schakel tussen smartphone en auto. De MINI App is nu ook beschikbaar in de VS, Rusland, Japan, Australië en zeventien andere landen. Vanaf april 2021 hoort ook China daarbij. De basis voor de snelle uitbreiding van de app-inhoud en de snelle uitrol daarvan is een innovatieve, schaalbare en universele software-architectuur. Deze is volledig in eigen huis ontwikkeld door BMW, met behulp van Flutter. Dat is een open-source UI-ontwikkelingskit van Google voor de programmeertaal Dart. Het Flutter/Dart ontwikkelingsteam van BMW Group is een van de grootste ter wereld, na dat van Google. Het team bestaat in totaal uit 300 medewerkers.

De MINI App werkt voor zowel iOS als Android besturingssystemen en is gratis te downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play Store. De app biedt een nieuwe universele interface met de auto en geeft op ieder moment informatie over de status van de auto. Ook is het mogelijk om op afstand de auto te lokaliseren of de portieren te ont- en vergrendelen.

Bestemmingen kunnen direct van een smartphone naar het navigatiesysteem van de auto worden gestuurd. De nieuwe MINI App biedt ook meer functies voor elektrische modellen dan de voorgaande MINI Connected app. Zo hebben rijders bijvoorbeeld toegang tot gedetailleerde informatie over de elektrische actieradius, de laadstatus en laadhistorie van hun MINI. Ook biedt de app timerfuncties voor het opladen en de klimaatcontrole om zo het laadproces verder te optimaliseren. Voor nog meer comfort is het interieur via de app voor te conditioneren (verwarmen in de winter of koelen in de zomer).

Tot slot kan de klant via de MINI App direct contact opnemen met een MINI Erkend Service Partner en die op ieder moment inzicht geven in de onderhoudsvereisten van de MINI.

De MINI App – een eigen ontwikkeling die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën.
De MINI App vervangt per juli 2021 de MINI Connected App volledig. De MINI App biedt een technologisch toekomstbestendige basis. De schaalbare universele architectuur zal toekomstige vereisten ondersteunen. Nieuwe functies en wensen van de klant zijn hierdoor eenvoudig te implementeren. Ook maakt dit de weg vrij voor continue verbetering met meerdere updates per jaar voor nog meer functionaliteit. De modulaire benadering van de app heeft meer voordelen. Zo kan het app-platform gemakkelijk worden gebruikt voor andere merken van BMW Group en is de app geschikt voor vele taal- en infrastructuurvarianten en verschillende generaties voertuigen en boordnetwerken.

“Het nieuwe app-platform is gebaseerd op drie pijlers: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en betrouwbaarheid”, zegt Dr. Nicolai Krämer, Vice President Offboard Platform BMW Group. “Het biedt een aantal op consequente wijze ontworpen functies die alle merken overspannen. Bij de ontwikkeling is gebruikgemaakt van feedback en gebruiksgedrag van onze klanten. Dankzij gerichte toepassing van industriestandaarden en de integratie daarvan in de wereldwijde software-community is het mogelijk om te focussen op de technologische kernzaken die voor waardevolle verbeteringen zorgen bij onze producten en diensten.”

Het software-platform voor de nieuwe MINI App staat binnen BMW Group bekend onder de naam Mobile 2.0 App Core. Dit platform is volledig in eigen huis ontwikkeld en omarmt de nieuwste technologieën. Het maakt gebruik van een brede ‘technology stack’, dat wil zeggen een ecosysteem voor data met verschillende componenten van grote spelers op gebied van tech. Dankzij Flutter – een open-source UI-ontwikkelingskit van Google – en cross-platform ontwerp in de Dart taal ondersteunt de nieuwe MINI App met één codebasis zowel de iOS als Android besturingssystemen. Tegelijkertijd is MS Azure van Microsoft gebruikt om een ontwikkelingsomgeving met volledig continue integratie (CI) en continue delivery/deployment (CD) te integreren. Daarmee is het voortdurende ontwikkelingsproces van de auto geautomatiseerd. Het ‘backend for frontend’ van de app, dat zorgt voor het grote gebruiksgemak, is gebaseerd op ‘platforms as a service’ (PaaS), dat eveneens afkomstig is van Microsoft. De term ‘backend for frontend’ betekent bijvoorbeeld dat de functies van de app uitgebreid kunnen worden of dat potentiële fouten verholpen kunnen worden zonder dat de klant daarna een nieuwe versie van de app hoeft te downloaden. Veel van de backend-componenten van de nieuwe MINI App werken nu met de Amazon Web Services (AWS) cloud-infrastructuur.

“Het Flutter software-ontwikkelingsteam van BMW Group is een van de grootste ter wereld, na die van Google zelf”, zegt Dr. Krämer. “Naast het werken aan interne projecten, bieden onze experts als lid van de Flutter community ook extern software-componenten aan.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen