Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe BMW X3 M en de nieuwe BMW X4 M.

BMW M GmbH heeft de BMW X3 M en de BMW X4 M vernieuwd. Het design van de nieuwe BMW X3 en BMW X4 krijgt een extra sportieve uitstraling met M specifieke aanpassingen. Verder hebben beide modellen een nieuw bedieningsconcept en nog hogere prestaties. In Nederland is de BMW X3 M leverbaar vanaf € 136.657,- en de BMW X4 M vanaf € 138.386,-. Optioneel ook leverbaar met een M Competition Pack.

F97
·
F98
·
M-serie
·
X3 M
·
X4 M
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~725,96 KB)
  
Photos(115x, ~-1629771776 B)

BMW M GmbH heeft de BMW X3 M en de BMW X4 M vernieuwd. Het design van de nieuwe BMW X3 en BMW X4 krijgt een extra sportieve uitstraling met M specifieke aanpassingen. Verder hebben beide modellen een nieuw bedieningsconcept en nog hogere prestaties. In Nederland is de BMW X3 M leverbaar vanaf € 136.657,- en de BMW X4 M vanaf € 138.386,-. Optioneel ook leverbaar met een M Competition Pack.

 • X3 M en X4 M:  BMW 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 353 kW / 480pk en 620 Nm. Acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 4 seconden.

 • X3 M en X4 M met een M Competition Pack: Met een met 50 Nm tot 650 Nm toegenomen koppel en een nieuwe, lichtgewicht gesmede krukas heeft de krachtigste BMW 6-cilinder-in-lijn benzinemotor (vermogen 375 kW/510 pk) nog meer trekkracht, waarmee de acceleratie van 0 naar 100 km/h met 0,3 seconde is verbeterd tot slechts 3,8 seconden.

 • De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h; met het optionele M Driver’s Pack ligt de topsnelheid op 285 km/h.

 • De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en het M Sportuitlaatsysteem met continu variabele kleppen behoren tot de standaarduitrusting.

 • De M xDrive vierwielaandrijving combineert de voordelen van extra grip van vierwielaandrijving met de bewezen rijdynamische kwaliteiten van klassieke achterwielaandrijving.

 • Het eveneens tot de standaarduitrusting behorende Adaptief onderstel met elektronisch geregelde schokdempers combineert een hoog niveau van comfort met de superieure rijdynamiek die kenmerkend is voor BMW M modellen.

 • Bij het M Compound remsysteem zijn de remklauwen standaard uitgevoerd in blauwe lak en optioneel voorzien van hoogglans zwarte of rode lak.

 • De nieuwe, gesmede 21 inch M wielen in Sterspaak styling 892 M Jet Black gepolijst besparen per wiel 2 kilogram gewicht als onderdeel van het M Competition Pack.

 • De grotere BMW nierengrille met de eendelige omlijsting is overgenomen van de vernieuwde BMW X3 en BMW X4; een zwarte verticale stijl scheidt beide nieren optisch van elkaar; de omlijsting en de stijlen van de nierengrille zijn uitgevoerd in hoogglans zwart.

 • Tot de standaarduitrusting behoren LED koplampen, die ongeveer tien millimeter smaller zijn dan voorheen en voorzien zijn van de Matrix functie. BMW Laserlight met een reikwijdte van tot wel 650 meter is optionele uitrusting.

 • De M specifieke voorbumper heeft een nog expressiever design; een opvallend aspect zijn de nieuwe, verticaal geplaatste luchtinlaten aan weerszijden: die buigen richting de spoilerrand naar het midden van de voorzijde en zijn afgewerkt met elementen in hoogglans zwart.

 • Eveneens afgewerkt in hoogglans zwart: de kappen van de aerodynamisch geoptimaliseerde M buitenspiegels, de M kieuwen geïntegreerd in de air breathers en – bij de BMW X4 M met Competition Pack – de achterspoiler.

 • De BMW X3 M met Competition Pack is voorzien van de LED achterlichten van de vernieuwde BMW X3, met een zwarte behuizing en smallere verlichte grafische elementen; het onderste deel van de achterbumper is M specifiek en afgewerkt in hoogglans zwart.

 • De nieuwe achterbumper van de BMW X4 M met Competition Pack is voorzien van een inzet waarvan de vorm doet denken aan een aambeeld. Net als de panelen van de air curtains is deze afgewerkt in hoogglans zwart.

 • Bij beide modellen wordt de grote diffusor geflankeerd door de twee paren uitlaatpijpen van het M Sportuitlaatsysteem, deze  zijn afgewerkt in zwartchroom.

 • Nieuwe carrosseriekleuren: M Carbon Black metallic, M Brooklyn Grau metallic, M Marina Bay Blau metallic en M Sao Paulo Gelb; voor het eerst is ook een brede selectie BMW Individual carrosseriekleuren leverbaar, zoals het matte Frozen Marina Bay Blau metallic.

 • M Sportstoelen met elektrisch verstelbare hoofdsteun en een verlicht M logo behoren tot de standaarduitrusting van het M Competition Pack; behalve de uitgebreide lederuitrusting Merino met keuze uit vier kleurencombinaties is de BMW Individual Merino uitgebreide lederuitrusting in Tartufo optioneel leverbaar.

 • De ventilatieopeningen zijn voorzien van een gegalvaniseerde afwerking, de interieurlijsten zijn nu standaard uitgevoerd in donker Rhombicle aluminium en de openporige essenhouten variant is leverbaar als optionele uitrusting.

 • BMW Live Cockpit Professional met volledig digitaal instrumentenpaneel en twee 12,3 inch displays; het Harman Kardon Surround Sound System behoort nu tot de standaarduitrusting.

 • Het volledig digitale instrumentenpaneel bevat ook de M View met specifieke displays, overgenomen uit de BMW M8 modellen; het optionele BMW Head-up Display heeft nu ook M specifieke weergave-elementen.

 • Het cloud-based navigatiesysteem BMW Maps berekent uitzonderlijk snel en nauwkeurig routes en aankomsttijden.

 • Geoptimaliseerde smartphone integratie: behalve Apple CarPlay is nu ook Android Auto beschikbaar; de BMW Intelligent Personal Assistant is nu ook te gebruiken voor het regelen van de airconditioning, het openen en sluiten van de ruiten en het wijzigen van de modus van de Driving Experience Control.

 • Met BMW Operating System 7 en Remote Software Upgrade zijn de BMW X3 M en de BMW X4 M  altijd up-to-date met de nieuwste software; het is ook mogelijk om ‘over-the-air’ software upgrades te ontvangen, inclusief nieuwe diensten en verbeterde en aanvullende functies.

 • Uitgebreid gamma moderne bestuurdersassistentiesystemen uit de BMW X3 en BMW X4: Driving Assistant Professional en de BMW Drive Recorder zijn voor het eerst leverbaar als optionele uitrusting en de optionele Parking Assistant omvat nu ook de Reversing Assistant.

 • Het nieuwe bedieningseiland in de middenconsole is afkomstig van de huidige BMW M3 en BMW M4 en omvat twee nieuwe knoppen voor directe toegang tot de instellingen van de motor, de wielophanging en de M rijmodi; ook de specifieke M transmissiehendel met Drivelogic keuzeschakelaar, de BMW iDrive Touch Controller en de rode startknop zijn ondergebracht in het bedieningseiland.

 • Vanaf augustus van dit jaar verschijnen de nieuwe BMW X3 M en de nieuwe BMW X4 M op de markt.

 • BMW X3 M: brandstofverbruik gemiddeld: 10,8–11,0 l/100 km (WLTP), CO2 emissie gemiddeld 241–251 g/km (WLTP).

 • BMW X4 M: brandstofverbruik gemiddeld: 10,7–10,8 l/100 km (WLTP), CO2 emissie gemiddeld 243–247 g/km (WLTP).
   
 • Prijsstelling per augustus 2021:
 

Consumenten-adviesprijs

Fiscale waarde

Netto catalogusprijs

BPM*

CO2 uitstoot

BMW X3 M

€ 136.657

€ 135.366

€ 76.000

€ 43.406

246

BMW X4 M

€ 138.386

€ 137.095

€ 78.500

€ 42.110

243

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Brandstofverbruik en CO 2 emissie van de nieuwe BMW X3 M en BMW X4 M zijn vastgesteld volgens de WLTP cyclus. Alle cijfers met betrekking tot prestaties, brandstof- en emissies zijn voorlopige cijfers.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen