Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe volledig elektrische MINI Cooper: elektrische Go-Kart feeling voor de toekomst

De vijfde en nieuwste generatie MINI 3-Deurs is volledig elektrisch aangedreven. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan in het succesverhaal van het legendarische model.

MINI
·
MINI E
·
MINI 3 door
 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

Author.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Rijswijk. De vijfde en nieuwste generatie MINI 3-Deurs is volledig elektrisch aangedreven. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan in het succesverhaal van het legendarische model. Met een maximale Go-Kart feeling is de nieuwe volledig elektrische MINI Cooper de belichaming van toekomstgerichte typerende MINI rijkarakteristiek.

De elektrische MINI Cooper staat aan het begin van een nieuwe generatie in de MINI familie. Deze nieuwste versie van de iconische MINI 3-Deurs geeft de Go-Kart feeling een elektrische dimensie via twee vermogensvarianten. De zeer dynamische elektrische MINI Cooper staat tegelijk symbool voor emissievrije premium mobiliteit van de toekomst.

De MINI Electric, die in 2020 geïntroduceerd werd, boekte in 2022 wereldwijd een verkoopgroei van maar liefst 25,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee is het met stip het meest populaire MINI model. Wereldwijd zijn al meer dan 43.000 exemplaren van deze emissievrije MINI verkocht. Een op de vijf nieuw verkochte MINI modellen is nu elektrisch aangedreven. In Nederland is dit zelfs een op de vier. Het enorme succes van de originele MINI bleek uit de productiemijlpaal van de miljoenste MINI 3-Deurs van de huidige vierde generatie. Dat exemplaar – ook volledig elektrisch – is afgeleverd in Canada.

Elektrische Go-Kart feeling met maximaal koppel vanuit stilstand.
Dankzij de volledig elektrische aandrijving is het maximale koppel ook bij de nieuwe elektrische MINI Cooper direct vanuit stilstand merkbaar, zowel bij de MINI Cooper E met een vermogen van 135 kW (184 pk) als de MINI Cooper SE met 160 kW (218 pk). De acceleratie is vloeiend, zonder onderbreking door schakelacties. De lithium-ion hoogvoltage-accu is in de vloer geïntegreerd voor een optimale wegligging en gewichtsverdeling. Ook verbetert deze positie de stabiliteit en rijdynamiek van de elektrische MINI Cooper. Zo geeft MINI een nieuwe invulling aan zijn kenmerkende Go-Kart feeling dat het merk al 60 jaar lang succes brengt.

Met dank aan de ontwikkelingsexpertise binnen BMW Group kon MINI de rijdynamiek van de nieuwe elektrische MINI Cooper optimaliseren. Het model is een belangrijk onderdeel van de merkhistorie, van de herboren MINI 3-Deurs in 2001 tot de aanstaande vijfde generatie. Voortdurende vooruitgang op het gebied van technologie, efficiëntie en vermogensafgifte laat zien dat MINI zorgvuldig omgaat met de traditierijke historie van het populaire MINI model en tilt nu opnieuw de bekende Go-Kart feeling naar een hoger niveau.

Verbeterde actieradius en maximale flexibiliteit.
De accucapaciteit van de MINI Cooper E is 40,7 kWh en van de MINI Cooper SE is dat 54,2 kWh. Daarmee hebben de nieuwe modellen een actieradius van 300 tot 400 kilometer op basis van de WLTP-testcyclus. De actieradius is dus aanzienlijk vergroot en maakt de modellen geschikt voor ritten tot ver buiten de stad.

Met het typerende MINI ruimteconcept is de elektrische MINI Cooper een toonbeeld van maximale flexibiliteit van een ‘purpose built’ voertuig. Het interieur biedt veel variatie en nog steeds vier volwaardige zitplaatsen met meer zitruimte op de achterbank door een bredere wielbasis.

Samen met de nieuwe elektrische MINI Countryman, die vanaf november 2023 wordt geproduceerd in de BMW Group Fabriek Leipzig, rolt de nieuwe elektrische MINI Cooper de loper uit voor een volledig elektrische toekomst van MINI. Daarbij maakt de nieuwe MINI Aceman de nieuwe MINI familie compleet vanaf eind 2024.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The vehicle shown is a development vehicle that is not available for sale.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Change Search Settings.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Spaans
 • Taal
 • Amerikaans-Engels
 • Arabisch
 • Brits-Engels
 • Chinees (vereenvoudigd)
 • Diverse talen
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
 • Koreaans
 • Nederlands
 • Russisch
 • Spaans
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen