Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Motorrad presenteert de BMW R 20 concept

Een kunstwerk op twee wielen gepresenteerd op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Design, Concepten en Studies
 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

Author.

Dominic Thoennes
BMW Group

München/Cernobbio. Voor de schilderachtige achtergrond van Villa d'Este aan het Comomeer onthult BMW Motorrad zijn nieuwste designmeesterwerk: de BMW R20 concept. Deze motorfiets is een eerbetoon aan het hoogste vakmanschap en presenteert zichzelf als het toonbeeld van expressief en cool design, verfijnd tot in het kleinste detail.

Als onderdeel van het beroemde Concorso d'Eleganza Villa d'Este, befaamd om zijn elegantie en historische betekenis voor buitengewone voertuigen, toont BMW Motorrad de legendarische lucht-oliegekoelde Big Boxer-motor als centraal sculpturaal element.

Markus Flasch, Head of BMW Motorrad beschrijft het concept als volgt: “De BMW R20 concept is een mechanisch meesterwerk. De Big Boxer is het middelpunt. Duidelijk BMW Motorrad.”

Een meesterlijke mix van klassiek en modern

De BMW R20 concept is een motorfiets die indruk maakt met een krachtig uiterlijk in een nonchalante stijl en tegelijkertijd voldoet aan de typische kenmerken van BMW Motorrad: klassiek design en uitstekende techniek gecombineerd met spannende mechanica.

Rond de krachtige Big Boxer-motor, het hart van een geweldig rijplezier, presenteert de expressieve tank zich als een sculptuur. De achterkant is gereduceerd tot de essentie, waardoor strakke lijnen en de kracht van de motorfiets worden benadrukt.

Het chassis is volledig opnieuw ontwikkeld en vormt met een zwart hoofdframe met dubbele lus, gemaakt van buizen van chroom-molybdeenstaal, de ruggengraat. Met het zwarte schijfwiel van 17x6,25 inch aan de achterkant, waarop een band met de maat 200/55 is gemonteerd, en een 17" wiel met zwarte spaken en de bandenmaat 120/70 aan de voorkant. De BMW R20 concept combineert traditie en moderniteit. De beproefde BMW Paralever is uitgevoerd in een nieuwe tweearmige variant, waarbij de achterbrug is gemaakt van chroom-molybdeenstaal en de Paralever-veerpoot van aluminium. De kinematica is zo ontworpen dat het aandrijfkoppel volledig in balans is. De twee gefreesde aluminium achterasdragers zijn een ander hoogwaardig detail. De zichtbare aandrijfas, conceptueel overgenomen van de R 18 — het visuele hoogtepunt van de bekende R 18-modellen - is ingekort voor integratie in de roadster-architectuur. Als ophangingselementen werken volledig instelbare Öhlins Blackline-componenten aan de voor- en achterkant.

De basisgeometrie van het voertuig heeft een naloop van 62,5° en een wielbasis van 1.550 mm. Radiaal gemonteerde remklauwen van ISR aan de voor- en achterkant zorgen voor de vertraging — met zes zuigers voor en vier zuigers per remklauw aan de achterkant.  Daarnaast levert het 2-in-2 uitlaatsysteem het passende geluidskarakter en maakt het ontwerp perfect af.

Als een Big Boxer Roadster zet de BMW R20 concept nieuwe maatstaven in de wereld van motorfietsen en bevestigt het de toewijding van BMW Motorrad aan de fijnste techniek en de pure passie voor motorrijden.

Levende Big Boxer-cultuur
Het middelpunt van de BMW R20 concept blijft de lucht-oliegekoelde Big Boxer-motor, nu met een cilinderinhoud van 2.000 cc. Voor de conceptmotorfiets zijn nieuwe cilinderkopdeksels, een nieuwe riemafdekking en een nieuwe oliekoeler ontwikkeld om de olieleidingen gedeeltelijk verborgen te kunnen monteren.

Een bijzonder hoogtepunt is het zijaanzicht: het oog volgt het pad van de lucht terwijl deze door de open inlaattrechters naar de gasklephuizen en cilinders stroomt, om vervolgens via het open uitlaatsysteem en de uitlaatpijpen in megafoonontwerp te ontsnappen, wat zorgt voor het typische Big Boxer-geluid.

Gedurfd in stijl
De aluminium tank heeft een nieuw ontwerp gekregen en presenteert zich in de progressieve kleur “hotter than pink” uit de jaren 70. De BMW R20 concept is qua kleur afgestemd op de cilinderkopdeksels, riemafdekking en luchtinlaattrechters van gepolijst en geanodiseerd aluminium, evenals de Paralever-veerpoot, het voetsteunsysteem en de ISR-remklauwen in gunmetal.

Het achterlicht is perfect geïntegreerd in de enkele buddyseat, die is bekleed met gewatteerd zwart Alcantara en fijnkorrelig leer, en benadrukt het dynamische roadsteruiterlijk met zijn compacte achterkant. De moderne LED-koplamp wordt gepresenteerd in de vorm van een 3D-geprinte aluminium ring met geïntegreerd dagrijlicht. De hoofdkoplamp lijkt optisch te zweven in het midden van deze dagrijlichtring.

Elk van deze details draagt bij aan het unieke karakter van de conceptfiets en de algehele boodschap: De BMW R20 concept tilt de Big Boxer-cultuur naar een nieuw niveau.

“De BMW R20 concept is een gedurfde interpretatie van het DNA van BMW Motorrad”, zegt Alexander Buckan, Head of Design BMW Motorrad. “Het combineert moderne technische elementen met een klassiek roadsterontwerp. De grote proporties en minimalistische esthetiek maken het tot een onmiskenbaar karakter.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Change Search Settings.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Spaans
 • Taal
 • Amerikaans-Engels
 • Arabisch
 • Brits-Engels
 • Chinees (vereenvoudigd)
 • Diverse talen
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
 • Koreaans
 • Nederlands
 • Russisch
 • Spaans
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen