Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Succesvolle aftrap van het BMW Performance Program bij BMW Nederland

Het bouwen aan een sterke gemeenschap, het verhogen van vakbekwaamheid en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling staan centraal

 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

Author.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Rijswijk. Vorige maand zijn BMW Group Nederland en haar dealerorganisatie met de BMW Performance Program bij het hoofdkantoor in Rijswijk. Het programma is gericht op het bouwen van een sterke gemeenschap, het verhogen van vakbekwaamheid en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. In totaal namen 27 MBO autotechniek stagiairs uit de BMW dealerorganisatie deel aan interactieve coaching sessies en vakinhoudelijke workshops, waarin zij volop werden uitgedaagd om hun kennis te vergroten, ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen met collega’s.

Focus op community building, vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling
De kracht van community building kwam snel tot uiting tussen de deelnemers. Technische workshops, verzorgd door ervaren trainers, hebben de deelnemers voorzien van waardevolle inzichten en vaardigheden om hun competentie en zelfverzekerdheid in de werkplaats te vergroten.

In het BMW Performance Program krijgen deelnemende stagiairs extra aandacht en begeleiding om ze ook na hun stage voor het merk te behouden. Met landelijke sessies, extra aanbod van interne cursussen en terugkerende voortgangsgesprekken. Zo zorgen BMW Group Nederland en haar dealers ervoor dat de keuze voor een loopbaan bij het merk aantrekkelijk wordt.

Vooruitblik toekomstige ontwikkelingen
Het BMW Performance Program bestaat uit vier onderdelen: 

 1. MBO Project Based Learning
 2. BMW Performance Class
 3. BMW Tech Traineeship
 4. BMW Meesterlijk Begeleiden


De BMW Performance Class, waarmee het BMW Performance Program vorige maand is gestart, geeft extra aandacht en begeleiding aan startende stagiairs. Zo probeert BMW deze doelgroep vroeg aan zich te binden, zodat ze ook na de eindstage bij het merk werkzaam blijven. In het najaar van 2024 start het BMW Tech Traineeship, waarbij BMW investeert in de effectiviteit en het vakmanschap van nieuwe collega’s. Het laatste onderdeel van het BMW Performance Program is BMW Meesterlijk Begeleiden. In deze module staat de band tussen de praktijkbegeleider en de stagiair centraal. Met BMW Meesterlijk Begeleiden bevordert BMW het mentorschap van werkplaatsbegeleiders om een toekomstige carrière in goede banen te begeleiden.

“Ik ben van mening dat we met het BMW Performance Program een programma hebben ontwikkeld waarmee de BMW dealerorganisatie jonge technische mensen met de juiste kennis en vaardigheden naar zich toe kan trekken en behouden.” aldus Erick Oberink, Directeur Customer Support. “Wij zetten ons in voor de continue opbouw van een sterke gemeenschap en het waarborgen van een succesvolle toekomst voor de nieuwe generatie technische professionals binnen het bedrijf.”

Investeren in jong talent en innovatieve mobiliteitsoplossingen
Sinds de oprichting in 1916 werkt BMW aan de ontwikkeling en productie van innovatieve mobiliteitsoplossingen. In een uitdagende leeromgeving geeft BMW niet alleen professionals, maar ook starters en studenten volop kansen. Het BMW Performance Program, in samenwerking met CENSES, verrijkt deze leeromgeving met een heldere visie op leren en een daarop gebaseerde structurele en concrete aanpak.

In een snel veranderende en zeer competitieve markt, waarin er van alle kanten aan jonge, technische starters wordt getrokken, helpt het BMW Performance Program om aanwezig jong talent aan te boeien, binden en te behouden. Het BMW Performance Program is daarmee een waardevolle toevoeging aan het trainings- en ontwikkelingsaanbod dat BMW aanbiedt.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Change Search Settings.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Spaans
 • Taal
 • Amerikaans-Engels
 • Arabisch
 • Brits-Engels
 • Chinees (vereenvoudigd)
 • Diverse talen
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
 • Koreaans
 • Nederlands
 • Russisch
 • Spaans
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen