Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI prezintă Scissor Doors ca opţiune nouă de echipare

Cu noua opţiune de echipare "Scissor Doors", marca britanică permite clienţilor săi beneficieze de un acces mai uşor în automobilele MINI chiar şi în cele mai strâmte locuri de parcare.

Vehicule speciale
·
MINI
·
MINI Echipamente opţionale, accesorii
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~68,54 KB)
  
Photos(8x, ~28,99 MB)

Bucureşti/München. Cu noua opţiune de echipare "Scissor Doors", marca britanică permite clienţilor săi beneficieze de un acces mai uşor în automobilele MINI chiar şi în cele mai strâmte locuri de parcare.

Disponibilă iniţial doar pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Paceman şi noul MINI Cabriolet, această opţiune va deveni disponibilă şi pentru MINI Hatch cu cinci uşi, MINI Clubman - model cu şase uşi - şi MINI Countryman cu începere de la gama de modele 2017, la un preţ de 1.959 de euro.

"Uşile Foarfece" se bazează pe un concept de caroserie extrem de rafinat, care cuprinde două uşi-aripă ce se deschid vertical. Astfel se oferă o soluţie perfectă faţă de prolemele tot mai mari cu spaţiile de parcare - în special în parcările supraetajate.

Prin aplicarea principiului de dezvoltare "utilizarea inteligentă a spaţiului" şi utilizarea uşilor-aripă activate electrohidraulic, este posibilă reducerea lăţimii spaţiului de parcare necesar - inclusiv a spaţiului necesar pentru accesul conducătorului şi a pasagerului din faţă - cu aproape 30%, de la 2.681 la doar 1.930 de milimetri. Cu o lăţime a automobilului de 1.727 de milimetri, MINI Hatch cu trei uşi este potrivit pentru aproape orice loc de parcare, indiferent cât de îngust este, şi permite accesul convenabil pentru conducător şi pasageri.

Din punct de vedere ingineresc, conceptul uşilor-aripă a fost echipat standard cu numeroase dotări de confort şi are o serie de pregătiri tehnice pentru instalarea ulterioară a noilor tehnologii. Conform lui Dalf Rietmann, director de gestiune a echipamentelor speciale cu MINI, "uşile pot fi deschise şi închise standard prin control de la distanţă. În combinaţie cu Comfort Access, care se poate comanda contracost, MINI poate fi deschis şi închis prin intermediul unui buton de pe mânerul uşii fără a fi necesară utilizarea controlului de distanţă. De exemplu, este suficientă păstrarea cheii de pornire în buzunarul utilizatorului. În viitor, ideea este de a permite deschiderea şi închiderea automobilului prin intermediul unui smartphone cu ajutorul aplicaţiei MINI Excitement".

"Pentru a se obţine maximum de siguranţă, uşile-aripă nu numai că vor dispune de elemente de protecţie foarte rigide la impact lateral", spune Malph Rahler, director pentru inovaţie în producţia MINI, "ci şi un sistem pirotehnic de deschidere de urgenţă cunoscut drept «Pyrotechnic Emergency Exit» (Ieşire de Urgenţă Pirotehnică), sau PEE pe scurt". Propulsori puternici asigură faptul că uşile sunt sablate în mod fiabil în milisecunde în cazul unei urgenţe, oferind echipelor de salvare acces rapid la pasageri.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2017.

Munich. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of the BMW Group.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Latest Facts & Figures.

BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Liste de preţuri BMW, aprilie 2017
Fri Apr 07 09:14:00 CEST 2017
BMW
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare