Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cursă dramatică, final eroic: prima participare pentru echipa IVR BMW Motorrad CSEU în Campionatul Mondial de Anduranţă FIM

Cu piloţi din Bulgaria, Austria şi Slovenia, echipa IVR BMW Motorrad CSEU, susţinută de BMW Motorrad Europa Centrală şi de Est, a încheiat prima cursă în cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă FIM, desfăşurată la Le Mans. Echipa s-a confruntat cu probleme serioase, doi dintre piloţi abandonând, însă datorită eforturilor echipei de mecanici şi a pilotului bulgar Martin Choy, aceasta a reuşit să încheie cursa.

K46
·
Seria S
·
S 1000 RR
·
Sport motociclete
·
Motorrad Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~165,49 KB)
  
Photos(3x, ~4,86 MB)

Le Mans / Bucureşti. Cu piloţi din Bulgaria, Austria şi Slovenia, echipa IVR BMW Motorrad CSEU, susţinută de BMW Motorrad Europa Centrală şi de Est, a încheiat prima cursă în cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă FIM, desfăşurată la Le Mans. Echipa s-a confruntat cu probleme serioase, doi dintre piloţi abandonând, însă datorită eforturilor echipei de mecanici şi a pilotului bulgar Martin Choy, aceasta a reuşit să încheie cursa.

BMW a avut o participare importantă cu modelul S 1000 RR la startul cursei de 24 de ore de la Le Mans, prima etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă FIM, echipa Penz13.com BMW Motorrad reuşind să obţină pole-position-ul la clasa EWC SBK. Tot la clasa EWC SBK a fost înscrisă şi echipa IVR BMW Motorrad CSEU, cu cei trei piloţi ai săi: Janez Prosenik (SLO), Martin Choy (BUL) şi Roland Resch (AUT)

Imediat după start, în prima oră a cursei, echipa IVR BMW Motorrad CSEU s-a confruntat cu probleme serioase: pilotând o motocicletă echipată cu pneuri slick, Prosenik a pierdut controlul pe o porţiune cu apă şi a căzut. În urma accidentului, pilotul sloven s-a accidentat şi nu a mai putut continua cursa. Motocicleta a fost adusă la boxe de către oficiali la 40 de minute după incident. În ciuda avariilor importante (majoritatea în partea superioară a motocicletei, bordul, roţile, respectiv partea electronică), mecanicii au reuşit o performanţă impresionantă, reparând motocicleta în doar 16 minute.

Ceilalţi doi rideri au continuat să piloteze în stint-uri de o oră şi s-au luptat cu vremea dificilă din timpul nopţii, temperaturile scăzând până aproape de 0 grade Celsius. Pe parcursul dimineţii, Resch a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme medicale, iar Martin Choy a fost nevoit să piloteze de unul singur, alternând stint-uri mai lungi cu scurte perioade de odihnă.

Cel mai dramatic moment al cursei a avut loc cu 9 minute înainte de finalul cursei, motocicleta defectându-se cu 5 viraje înainte de linia stand-urilor. Pentru a continua cursa, Martin Choy a trebuit să împingă motocicleta la boxe. Defecţiunea a fost identificată, bateria fiind înlocuită de către mecanici în doar 1,5 minute, iar Martin a reuşit să se întoarcă pe circuit şi să treacă linia de finish. Performanţa pilotului bulgar este una impresionantă, acesta petrecând pe circuit aproximativ 13 ore din cursă, o bună parte în condiţii meteorologice nefavorabile.

“Toată lumea s-a bucurat pentru faptul că am reuşit să duc motocicleta la boxe în ultimele minute ale cursei. În final, am reuşit să trecem linia de final pe roţi, în ciuda accidentului, a condiţiilor nefavorabile şi a abandonurilor colegilor mei. Sincer să fiu, mi-am încleştat dinţii şi am încercat să-mi folosesc toate resursele, mi-am spus că este acum ori niciodată şi cred că soarta a fost de partea mea. Sunt încrezător în performanţele echipei. Timpii pe tur au fost buni iar per total am fost o echipă competitivă. Dacă nu ne-am fi confruntat cu accidentul de la începutul cursei, cred cu tărie că ne-am fi putut clasa în primele şapte echipe la final”, a declarat Martin Choy.

Pentru echipele BMW Motorrad a fost o cursă dificilă. Echipa lider Penz13.com a fost nevoită să se retragă din motive de siguranţă, întrucât avariile motocicletei au dus la scurgerea de ulei pe pistă. S 1000 RR-ul cu numărul 48 al echipei Völpker NRT48 by Schubert Motors a terminat cursa pe poziţia şapte. Piloţii Bastien Mackels (BE), Dominik Vincon (DE) şi Stefan Kerschbaumer (AT), tot pe un BMW S 1000 RR, au obţinut locul trei în clasa EWC STK (Superstock). Celelalte echipe BMW au încheiat cu succes cursa: Tecmas Racing – BMW (locul 18 la general), GERT56 HMT by RS Speedbikes (locul 31 la general), 24Racing – Piste Libre – Epsilon (locul 36 la general), LRP Poland (locul 43 la general). Echipa IVR BMW Motorrad CSEU a încheiat cursa de 24 de ore pe poziţia 45 la general.

Campionatul Mondial de Anduranţă FIM are programate patru etape în 2016. Următoarea se va desfăşura la Portimao, Portugalia, pe 11 iunie.

Întreaga comunitate BMW Motorrad Motorsport îi urează lui Janez Prosenik o revenire rapidă.

Mai multe informaţii aici: http://www.fim-live.com/en/sport/calendar/endurance/

 

BMW Group
Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări

În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; http://www.bmw-motorrad.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania
Instagram: http://instagram.com/bmwmotorrad_ro
Site-uri de presă:
www.presa.bmw.ro
www.presa.mini.ro
www.press.bmwgroup.com
www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare