Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW M4 GTS va fi utilizat ca Safety Car în sezonul 2016 din DTM

Exclusivul model de 368 kW/500 CP de la BMW M GmbH va avea premiera la Hockenheim, odată cu începutul stagiunii în week-endul 6-8 mai 2016

F82
·
BMW
·
Brands
·
BMW M
·
Automobile BMW M
·
M4
·
Coupé
·
DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,53 KB)
  
Photos(13x, ~44,78 MB)

Exclusivul model de 368 kW/500 CP de la BMW M GmbH va avea premiera la Hockenheim, odată cu începutul stagiunii în week-endul 6-8 mai 2016

Bucureşti/München. De mai multe decenii, modelele speciale BMW M de clasă medie, cu performaţe şi dinamică îmbunătăţite, au ocupat un loc special în istoria bogată a mărcii . Ultimul exemplu este BMW M4 GTS, model special limitat la 700 de unităţi.

Din dorinţa de a oferi dovada supremă a calităţilor remarcabile de performanţă ale acestui automobil sport de elită, BMW M a optat pentru o modalitate spectaculoasă de a ieşi în evidenţă: BMW M4 GTS va devenit Safety Car oficial pentru sezonul 2016 al DTM.

În cel mai popular campionat internaţional de turisme, cererea pentru o maşină de deschidere de acest gen este mare. În conformitate cu regulamentul DTM, "Safety Car-ul DTM este conceput şi adaptat pentru condus de înaltă performanţă pe circuite şi este suficient de puternic pentru a menţine viteza la care celelalte maşini participante la eveniment pot fi pilotate fără nici un efect advers asupra calităţilor lor competiţionale". Cu alte cuvinte: un Safety Car DTM trebuie să fie capabil să stabilească o viteză pe care piloţii DTM să poată menţine, printre altele, pneurile şi sistemul de frânare al maşinilor de curse într-un interval ideal al temperaturii.

BMW M4 GTS: performanţe impresionante pe circuit
BMW M4 GTS îndeplineşte deja aceste cerinţe în versiunea de serie. Sub capotă se află multipremiatul motor de 3,0 litri de la BMW M3/M4. Datorită tehnologiei inovatoare de injecţie cu apă, a fost posibilă creşterea puterii motorului cu 51 kW/69 CP, la un maxim de 368 kW/500 CP. Cuplul maxim a fost mărit de la 550 Nm la 600 Nm. Astfel, BMW M4 GTS (masă proprie ECE: 1.585 kg, raport masă-putere: 3,0 kg/CP), care a fost dezvoltat constant conform principiului construcţiei ultrauşoare, este modelul cel mai agil, cu cea mai bună manevrabilitate din gamă. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 3,8 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 305 km/h (limitată).

Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 cu dimensiunea 265/35 R19 (faţă) şi 285/30 R20 (spate), care vin în echiparea standard şi au fost concepute special pentru BMW M4 GTS, contribuie la caracteristicile remarcabile de manevrabilitate ale automobilului. El sunt montate pe jante M din aliaj uşor, cu masa redusă, în culoarea Acid Orange şi cu design 666 M star-spoke exclusiv.

Mai mult, dotările obligatorii de siguranţă pentru DTM Safety Car sunt deja montate: sub forma unui pachet Clubsport opţional - disponibil gratuit pentru BMW M4 GTS -, acestea includ roll-bar de culoare Acid Orange amplasat în spatele scaunelor faţă, centuri de siguranţă cu şase puncte de prindere, special adaptate pentru curse, şi extinctor. Prin urmare, pentru a face maşina potrivită pentru circuitele DTM, a fost necesară doar montarea sistemului de lumini specific unui Safety Car, cu bară de lumini LED pe acoperiş, semnalizatoare LED în şorţul faţă cu design distinctiv, precum şi funcţia de lumină intermitentă pentru farurile LED. Alte modificări au fost autocolantele "DTM Safety Car" şi instalaţia radio pentru comunicare între echipajul Safety Car şi conducerea cursei au fost şi ele adăugate.

Pilotul DTM Safety Car este nerăbdător să urce în noua maşină pentru circuit. Jürgen Kastenholz este pilotul oficial DTM Safety Car din 2010. După ce a pilotat BMW M4 Coupe DTM Safety Car în ultimii doi ani, el priveşte cu interes noul automobil, în al cărui cockpit se va afla pentru prima dată la prima etapă a sezonului DTM, la Hockenheim (6-8 mai 2016). "BMW M4 excelează prin comportamentul neutru, reacţia fantastică şi livrarea fantastică a puterii încă de la turaţii mici pentru accelerare optimă la ieşirea din virajele strânse", a spus germanul în vârstă de 48 de ani. "Noul BMW M4 GTS va fi şi mai bun. Aşa că voi avea încredere deplină în maşină încă de la început - iar acest lucru este absolut esenţial pentru a putea conduce rapid un pluton de 24 de maşini DTM în timpul perioadelor de neutralizare."

Campionatul German de Turisme, DTM, are programat în acest sezon 9 etape cu câte două curse. Debutul va avea loc în acest week-end pe circuitul Hockenheim (Germania). Campionatul reuneşte 24 de piloţi reprezentând mărcile BMW, Audi şi Mercedes. DTM este difuzat în România pe canalele Digi Sport.

Divizia BMW M
BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Cu produse şi servicii în cinci domenii de activitate - automobile BMW M şi BMW M Performance, BMW Individual, pachete şi opţiuni M Sport, BMW Group Driving Experience, precum şi automobile pentru misiuni speciale şi securitate -, se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca divizia BMW Motorsport. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare